Aanstaande maandag is het zover: de toonaangevende horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy. Het thema van deze editie is talent en talentontwikkeling.

Deze rode draad komt gedurende de gehele beurs terug door o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD. Enkele andere highlight…

Opening Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen.

Gastvrij Rotterdam Herman-therese

“Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren. Herman den Blijker en Thérèse Boer zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.” Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam

Topwijnen uit Alto Adige

Alto Adige op Gastvrij RotterdamOp maandag 23 september vindt in de VIP room, stand nr 4000c, vindt een presentatie en proeverij plaats van topwijnen uit het Italiaanse Alto Adige, een van de mooiste wijngebieden ter wereld. Het gebied produceert bijzondere wijnen dankzij haar unieke ligging en grote diversiteit in microklimaten. Daarbij is Alto Adige DOC klein in oppervlak met slechts 5.400 ha, maar groot in kwaliteit. Geen enkel gebied heeft meer ‘Tre Bicchieri’ wijnen in dé wijngids van Italië ‘Gambero Rosso’, dan Alto Adige. De presentatie wordt gegeven van 14.00-15.00 uur door Cees van Casteren MW. Inschrijven kan van tevoren via deze link, maar om no-show te voorkomen worden de plaatsen op de dag zelf vanaf 14.45 aan de op dat moment aanwezig personen uitgegeven.
Bron en meer info: Melman Communications.

Parkheuvel Experience met Erik van Loo

erik van Loo via Gastvrij RotterdamVoor het vierde jaar op rij biedt Gastvrij Rotterdam met een pop-up restaurant bezoekers en exposanten de mogelijkheid om op de beursvloer te genieten van een smakelijk gerecht met een goed glas wijn. Dit jaar zal voor het eerst het pop-up restaurant gerund worden door een tweesterrenchef. Tweesterren chef Erik van Loo is aanwezig met ‘Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van zijn signature gerechten begeleid door een goed glas wijn. Parkheuvel Experience is te vinden in hal 4 direct naast de Netwerklounge. Reserveren is alleen noodzakelijk voor groepen vanaf 6 personen via Restaurant Parkheuvel.

Wijnvrouw van het jaar 2020

Wijnvrouw vh jaar 2019 voor Gastvrij RotterdamOp 24 september 2019 om 16.00 uur (stand 4300) maken register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) en Clarissa Slingerland (MissPublicity) tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de eerste nominatie bekend voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Met de verkiezing, die voor het tweede jaar wordt gehouden, krijgen professionele wijnvrouwen met passie voor het vak een podium. Winnares van de felbegeerde titel Wijnvrouw van het Jaar 2019 is Birthe van Meegeren. Als onderdeel van de prijs zal Birthe in het nieuwe seizoen deel uitmaken van de vakjury. Wil je aanwezig zijn bij de onthulling van de eerste nominatie van Wijnvrouw Van Het Jaar 2020? Neem dan contact op met Kirsten van Wijk bij MissPublicity.

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

Dit Smaakt Naar Meer op Gastvrij RotterdamOp het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen streeft men ernaar om de bezoekers op het gebied van duurzaamheid in de watten te leggen. De aanwezige leveranciers bieden producten met een hoog duurzaamheidskarakter. Het paviljoen zelf wordt zo duurzaam mogelijk vormgegeven, door bijvoorbeeld in de keuken alleen maar biologisch afbreekbaar disposables te gebruiken. Om het verhaal helemaal tot een verantwoord einde te brengen wordt het voedsel dat na de beurs overblijft centraal ingezameld en wordt het opgehaald door de Voedselbank Rotterdam. Meer info over dit inititief op de website van DSNM!

Oyster Opening World Cup

Oyster Opening World Cup Gastvrij RotterdamDe Oyster Opening World Cup komt naar Nederland! Op maandag 23 september zal de grote finale van deze competitie plaatsvinden op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De vierentwintig snelste en beste oesterstekers zullen in de Maasstad strijden om de titel “beste van de wereld”!  Vorig jaar vond deze finale nog plaats op de Chinese muur maar dit jaar zal de World Cup plaatsvinden in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. Twintig beste deelnemers uit twintig landen plus de vier winnaars van de Wildcard Competition strijden dan om de felbegeerde titel. Meer over de Oyster Opening World Cup  op de website van het Wijntheater.

Het volledige programma van Gastvrij Rotterdam vind je hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!