Begin augustus opende de eerste Engelse gastropub van Rotterdam zich midden in de bruisende Witte de Withstraat. Dutch Dukes nodigt alle Rotterdammers en bezoekers aan de stad uit om kennis te maken met de ongedwongen Britse pub-sfeer at its finest.

Gasten worden warm ontvangen door de geur van typisch Engelse gerechten, zoals fish & chips en steak & guiness pie, maar kunnen ook kiezen voor appetizers als avocado fries en bieterballen. De kwalitatieve gerechten worden dagelijks vers bereid, de drankenkaart vult zich als vanzelfsprekend met bieren, ciders en gin tonics van Britse bodem.

Niet alleen de menu-en drankenkaart, ook het interieur is in een klassiek ‘gastropub jasje’ gestoken. Met een bordeauxrood, eiken en messing kleurenpalet en glas in lood wanen gasten zich in het bruisende Londen. De gewaagde figuren aan de wand en het plafond herinneren je echter aan het feit dat je je in het rauwe Rotterdam bevindt.

Dutch Dukes Wendy van Bree Fotografie vertikaal

Ongedwongen pub-sfeer

Rotterdam staat bekend om haar culturele diversiteit. Met talloze restaurants, toko’s en cafés zie, proef en ruik je dat. Aan keuze geen gebrek, maar van een typisch Engelse pub was nog geen sprake. Daarom opent Rotterdamse horecaondernemer Frank Roolaart (eigenaar HAL4 aan de Maas) vandaag de eerste Engelse gastropub van de stad. “Vroeger stonden Engelse pubs bekend als donkere, rokerige cafés waar men aan de bar hing. Deze ouderwetse pubs zijn inmiddels verheven tot kwalitatieve gastropubs waar vrienden, collega’s en kennissen samenkomen. Rotterdam verdient een soortgelijke plek waar mensen hun werkdag bespreken, genieten van dagverse gerechten en proosten op het leven”, vertelt Frank Roolaart. Bij Dutch Dukes ervaren gasten de authentieke ongedwongen Britse pub-sfeer in combinatie met een rauw Rotterdams randje.

Dutch Dukes is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 15.00 uur
www.DutchDukes.com
Dutch Dukes instagram

Bron: persbericht
Foto’s: Wendy van Bree fotografie

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!