Als er één ding invloed heeft uitgeoefend op ons eet- en drinkgedrag dan is dat wel de coronapandemie. En het ziet er naar uit dat die voorlopig nog niet achter de rug is. Trendwatcher Vincent van Dijk en culinair expert Hans van de Meeberg zetten voor Misset Horeca enkele drank- en foodtrends voor 2022 op een rijtje.

De pandemie doet ons nadenken over onze gezondheid. Wat eten we en waar komt dat eten vandaan? We hebben een hang naar nostalgie, maar kijken ook reikhalzend uit naar de mogelijkheid weer te reizen naar exotische bestemmingen, dus nemen daar thuis letterlijk alvast een voorproefje van.

De deur uitgaan blijft een lastige, maar we willen wel goed en lekker blijven eten. Dus kopen we online betere, kwalitatief betere producten. En áls we dan weer eens buiten de deur gaan eten laten we ons verwennen met wat extra luxe, met eten dat we thuis niet (kunnen) bereiden en we kiezen voor specialere wijnen. Én cocktails.

Volgens de trendwatchers worden wijnbars de nieuwe restaurants. Ook winnen natuurwijnen aan populariteit, evenals wijnen uit de ‘nieuwe oude wereld’.  Kijk, daar houd ik van.
Nieuwsgierig naar het hele artikel? Check dan www.missethoreca.nl

Bron: MissetHoreca

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!