Helaas is Dr. Rotterdam gesloten ivm de gevolgen van de corona-crisis.

Specifieke klachten heb ik niet. Behalve dan dat ik erg nieuwsgierig ben. Zo af en toe hoor ik iemand over de Dr. En hoe je daar behandeld wordt. Dus ik trek de stoute schoenen aan, bel een paar vriendinnen en maak een afspraak met de Dr.

Een groene deur

Die afspraak maak ik via de website van de Dr. Ik ontvang een sms om de afspraak te bevestigen. De dag van de afspraak krijg ik via een sms te horen waar de Dr. zich bevindt. Geen huisnummer, maar een verwijzing: “tegenover ‘dat en dat’ restaurant bevindt zich een groene deur” etc. Het is even zoeken in het donker maar dan hebben we de deur met het logo van de Dr. gevonden en bellen aan.

dr

Les in anatomie

Een jongedame in verpleegsters-jas doet open en vraagt naar ons patiënt-nummer, dat ik in een sms had ontvangen. Als we dat gegeven hebben mogen we naar binnen. In de hal vraagt de ‘zuster’ (waarin ik Bobbi van Barrelproof herken) of we specifieke klachten hebben waar de doktoren rekening mee moeten houden. En ze wijst ons op de huisregels die als een les in anatomie aan de wand hangen. Een belangrijke regel is dat je je telefoon niet mag gebruiken: “Please limit the use of your mobile phone to prevent unwanted effects on the ambience. If you want to have a photographic memory of your visit to Dr., we can provide you with an X-ray“.

Huispunch en water

Door een gordijn komen we de bar binnen. Het is een intieme ruimte met een antieke houten bar. En daarachter twee bartenders in doktersjassen. Aan de wand oude anatomische prenten en geneeskundige instrumenten. We nemen plaats op de rood gestoffeerde barkrukken en laten ons verrassen. De fraai getatoeëerde Dr. Chi Ho schenkt ons als welkom een huispunch in en de ‘zusters’ voorzien ons voortdurend van water met een schijf komkommer.

Dr. Chi Ho aan het werk. (Foto: Cyclope Pictures)

Dr. Chi Ho aan het werk. (Foto: Cyclope Pictures)

Kiplekker

Dan gaan we kiezen uit de ‘cocktailkaart‘. Die bestaat uit een waaier waarop smaakstijlen en ingrediënten naast medische klachten en de cocktails die daarvoor de oplossing bieden.  Gelukkig helpt Dr. Chi Ho ons, want deze kaart gaat verder dan een ‘gewone’ Margarita of Bloody Mary. Als je dacht dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen, dan is deze Dr. een uitzondering. Terwijl hij op een spectaculaire manier onze cocktails bereidt deelt hij zijn kennis over de ingrediënten en informeert voortdurend naar ons welzijn. We voelen ons kiplekker!

Pure smaken

De cocktails zijn geweldig! Naast ons wordt een cocktail met een brandend kaneelstokje in een koperen kroes geserveerd. Wij kiezen elk voor een andere zodat we zoveel mogelijk cocktails kunnen uitproberen. De namen heb ik niet paraat maar man man…. wat zijn ze lekker! Zoveel SMAAK! Alle infusies worden zelf bereid door het inweken van bijvoorbeeld wortel of tomaat, zo vertelt onze Dr. Chi Ho terwijl zijn collega ritmisch twee cocktailshakers ronddraait. We voelen ons heerlijk hier.

Rule 12: Relax. Enjoy. Do not rush. Smile. The Dr. will take care of you.

Klinkt lekker toch? Maar maar snel eens een afspraak bij deze speakeasy cocktailbar!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:
Voor een afspraak ga je naar de website van de Dr.
Neem ook eens een kijkje bij Barrelproof, de initiatiefnemer van deze cocktailbar.
Meer over cocktails op deze website? Klik hier!