Celebrity wines zijn in de Verenigde Staten geen onbekend verschijnsel. Denk maar eens aan Francis Ford Coppola, Brad Pitt en Angelina Jolie, Drew Barrymore of Sting die allemaal een eigen wijnhuis bezitten of er in ieder geval direct bij betrokken zijn. Aan dat rijtje kan nu het Californische Domaine Curry worden toegevoegd. 

Domaine Curry: celebrity wijnen uit Napa Valley
Nu ook verkrijgbaar in Nederland

Domaine Curry

Aan het roer van deze Napa Valley brand staan de bekende tv chef en lifestyle goeroe Ayesha Curry en haar business partner Sydel Curry. Ayesha en Sydel zijn de vrouw en zus van NBA basketbal-ster Stephen Curry, die erom bekend staat een groot wijnliefhebber te zijn. De schoonzussen Curry lanceerden in 2018 hun eerste wijn: Domaine Curry Cabernet sauvignon 2015. In 2019 kwam daar de Sauvignon blanc 2018 bij. Beide wijnen worden gemaakt van druiven uit de prestigieuze en prijzige Napa Valley. De productie staat onder leiding van wijnmaker John Schwartz van Coup de Foudre winery.

Hoge scores voor Domaine Curry wijnen

Vanaf hun debuut scoort Domaine Curry hoge punten bij toonaangevende wijncritici en media als James Suckling, Antonio Galloni en Robert Parker’s The Wine Advocate. Zo ontving de Cabernet sauvignon 2016 95 punten van The Wine Advocate, 94 punten van James Suckling en 93 punten van Antonio Galloni. De Domaine Curry Cabernet sauvignon heeft een typisch Napa Valley profiel: een krachtige en volle rode wijn met aroma’s van zwart fruit en specerijen die gemakkelijk een aantal jaar kan rijpen. Ook Domaine Curry’s Sauvignon blanc 2018, door James Suckling omschreven als een ‘zeer serieuze witte wijn’ met veel body, scoort bij de verschillende critici ruim boven de 90 punten.

Best of Wines x Domaine Curry Sauvignon blanc 2

De wijnen van Domaine Curry worden in Nederland geïmporteerd door Best of Wines.

Verkrijgbare wijnen:

Domaine Curry Cabernet sauvignon 2016, €94,99 incl. BTW

Domaine Curry Sauvignon blanc 2018, €49,61 incl. BTW

Over Best of Wines

Best of Wines is internationaal bekend als expert op het gebied van wijnen in het hogere segment en beschikt over een van de grootste verzamelingen exclusieve wijnen en whisky’s online. Met meer dan 100 jaar inkoopervaring en wereldwijde contacten met producenten en privéverzamelaars, staat Best of Wines garant voor een omvangrijk assortiment met wijnen van absolute topkwaliteit. www.bestofwines.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Femkepruis