Het aantal ketens gaat groeien, cocktails komen vaker uit fles (of uit de tap!) en de nieuwe generatie vakantieparken is booming. En de kwaliteit van non-alcoholische wijn? Die wordt steeds beter. In deze digitale Trendgids blikt de redactie van het onafhankelijke b2b-horecaplatform Entree vooruit: welke horecatrends kunnen we komende tijd verwachten? 

De redactie van horecaplatform Entree brengt in de digitale Trendgids 27 ontwikkelingen in kaart. Iedere trend wordt in de trendgids kort beschreven. De volledige achtergrondverhalen en interviews zijn via de buttons online verder te lezen.

Een greep uit de ontwikkelingen:

1. Meer ketens

Van De Beren en SLA tot Loetje en Happy Italy: het aantal horecaketens in Nederland groeit en die ontwikkeling gaat door in 2023. Het moederbedrijf van Loetje laat zelfs weten dat er in Nederland ruimte is voor zestig tot zeventig locaties.

2. Cocktails uit fles (en van de tap)

Er komen steeds meer cocktails op de markt die kant-en-klaar uit fles komen. We zien zelfs cocktails uit de tap én uit blik. Zitten we in een cocktailrevolutie?

3. Non-alcoholische wijnen

De kwaliteit én het imago van alcoholvrije wijn was jarenlang niet om over naar huis te schrijven. Maar daarin komt nu verandering. Het aanbod 0%-wijnen verbetert.

4. Vegan top-gastronomie

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen werd afgelopen jaar het beste groenterestaurant ter wereld. Eleven Madison Park*** in New York stapte over op een vegan menu, en Antwerpen heeft een gloednieuw high end vegan restaurant. Het zijn voortekenen: vegan op hoog niveau breekt door.

5. Vakantieparken

De wereld van vakantieparken is volop in beweging. Sterker: Nederland heeft te maken met een volgende generatie vakantieparken met oog voor nieuwe concepten en doelgroepen.

De digitale Trendgids van Entree Magazine
kun je hier downloaden

Over Entree Magazine

De Trendgids 2023 is onafhankelijk en gemaakt door de redactie van Entree. Dit b2b-merk voor horecaprofessionals bestaat uit online kanalen en een maandelijks glossy magazine. Daarnaast is er jaarlijks de Entree Awards: prijzen voor de beste nieuwe horecabedrijven en -professionals. entreemagazine.nl

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook