Diederik Beker is uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het jaar 2017’. Tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Buren kreeg Beker voor zijn wijnen niet minder dan vijf gouden medailles. Daarnaast ontving hij voor het eerst ook de titel wijnmaker van het jaar. 

Kroon op het werk van Diederik Beker

Beker, wijnmaker op het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland), maakt al tien jaar Nederlandse wijnen. Sommelier Ronnie Brouwer, van sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, overhandigde de medailles aan de stralende wijnboer. Het hele jaar is wijnboer Beker gepassioneerd bezig met het verzorgen en onderhouden van de druiven in zijn wijngaard. De vijf gouden medailles en de titel zijn dan ook een kroon op zijn jarenlange werk.

Topwijn uit de Betuwe

Beker: “De uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen is een mooie gelegenheid om respons te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De kwaliteit van de wijnen wordt bepaald in de wijngaard. Ik zie dat in Nederland ieder jaar de wijnen beter worden door ontwikkelingen in de wijnbouw en de nieuwe druivenrassen. Daarnaast hebben we in 2016 een fantastische herfst gehad. Hierdoor zijn de druiven mooi rijp geworden. Mede daardoor én met dank aan alle hulp, de opgedane kennis en de praktijkervaring van de afgelopen tien jaar, was het mogelijk om in 2016 topwijnen te maken in de Betuwe.”

Over de wijnkeuring

Nederland telt 130 wijngaardeniers, samen goed voor ongeveer 1 miljoen flessen wijn. Dit jaar waren 209 Nederlandse en Belgische wijnen ingezonden voor de Keuring van de Lage Landen. In totaal zijn er 12 wijnen met goud bekroond. Dit resultaat is nooit eerder behaald. Het enthousiasme van de wijnboer, de opgedane ervaring en het goede oogstjaar 2016 spelen een belangrijke rol bij het maken van topwijn. Bij de keuring is gebruikt gemaakt van het keuringssysteem van het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrase. De wijnen zijn gekeurd samen met de Duitse wijnen (Landesprämierung).

Voor een verslag van de wijnkeuring inclusief de uitslagen klik je op het logo van de wijnkeuring hieronder:
Diederik Beker Wijnkeuring van de Lage Landen 2017 Verslag

Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijn-spijsadvies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht Betuws Wijndomein