Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige stad, dan zit je in Wenen goed. De Oostenrijkse hoofdstad heeft erg veel te bieden voor een leuke stedentrip. Daar komt nog eens bij dat je tegenwoordig erg gemakkelijk met de trein kunt reizen naar Wenen. Dit voorjaar is dus een goed moment om deze prachtige stad te ontdekken! We zetten alvast wat bezienswaardigheden voor je op een rijtje die je tijdens je stedentrip niet mag overslaan.

Weense Staatsopera

Als je in Wenen bent moet je natuurlijk het belangrijkste operahuis van Oostenrijk bezoeken: de Weense Staatsopera. Dit operahuis wordt gezien als een van de beste van de wereld. Je kunt er terecht voor een mooie voorstelling en een uitgebreide rondleiding. Het is dan wel verstandig om op tijd tickets te bestellen om een teleurstelling te voorkomen. Je kunt nog meer muziekgeschiedenis opdoen door een bezoekje te brengen aan het naastgelegen Operamuseum.

Staatsopera Wenen Pixabay

Schloss Schönbrunn

Midden in de stad vind je Schloss Schönbrunn. Het is een indrukwekkend paleis dat je wel moet bezoeken als je in Wenen bent. In het verleden stond Schloss Schönbrunn in de natuur, maar door de jaren heen heeft de stad zich om het gebouw heen gevormd en dit geeft een erg bijzonder effect! Wanneer je het paleis bekeken hebt kun je vervolgens nog genieten van het mooie park dat eromheen ligt. Je kunt het slot het beste in de ochtend of in de namiddag bezoeken om de meeste drukte te vermijden.

Schloss Schönbrunn met tuin

Spaanse Rijschool

Als je benieuwd bent naar de kunst van het klassieke paardrijden is een bezoek aan de Spaanse Rijschool een echte aanrader. Dit imposante gebouw met haar wereldberoemde Lipizzaner paarden staat bekend als een van de oudste instituten voor de paardensport. De Spaanse Rijschool is de enige plek waar nog de paardrijkunst uit de renaissance bewaard is gebleven. Vroeger moesten belangrijke instructeurs en ruiters hier hun kunsten vertonen aan gasten van adel. Tegenwoordig kun je als toerist gelukkig ook genieten van deze bijzondere vorm van paardrijden.

Spaanse Rijschool Pixabay

Prater stadspark

Wil je na de drukte van de stad even uitrusten? Loop dan eens naar het indrukwekkende Stadspark Wiener Prater. Dit is het bekendste park van Wenen met z’n opvallende, grote reuzenrad. Je kunt er dus terecht om lekker te relaxen, maar er zijn ook leuke horecagelegenheden waar je kunt genieten van traditionele Weense koffie in bijvoorbeeld het Lusthaus. Trek wel genoeg tijd uit voor een bezoekje aan dit park; het terrein beslaat namelijk ongeveer 4 kilometer!

Prater Wenen pixabay

Vergeet tot slot niet langs te gaan bij een van de Heurigen, de typisch Weense wijnlokalen, waar je terecht kunt voor een heerlijk glas Oostenrijkse Grüner Veltliner. En meer!

Dit artikel is tot stand gekomen ism NS International

🍇🍷🍴Geen enkel culinair of travel 🚞✈️nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!