Design & Wijn zet een nieuwe stap in de wijnwereld met de lancering van een geuretiket voor wijnflessen. Een primeur in de wijnwereld. Dit innovatieve etiket stelt wijnliefhebbers in staat om de aroma’s van de wijnen te ontdekken nog voordat de fles open gaat. De eerste wijn voorzien van het geuretiket komt uit Nederland en heeft aroma’s van sinaasappel, leer, vanille, amandel en sandelhout.
 

Dat geur een belangrijk aspect is bij het waarderen van wijn is bij wijndeskundigen wel bekend. Het bewust ruiken en proeven van wijn draagt bij aan een diepere waardering van de smaak. “Sommige wijnen hebben een geur die heel uitgesproken of typerend is. Ik wilde een manier vinden om mensen een voorproef van die geuren te geven, nog voordat de fles open gaat”, Aldus Rose Groot, mede-eigenaar en ontwerper bij Design & Wijn.

Geurprofiel op etiket

Het geuretiket is gemaakt met een laag was dat is voorzien van het geurprofiel van de wijn. In dit geval is gekozen voor een koperkleurige was om zo de amberkleur van de wijn te benadrukken. Voor de ontwikkeling is samenwerkt met vinoloog Diederik Walhof, mede-eigenaar bij Design & Wijn, en Rhona Dalglish van Klar Candles. Design & Wijn heeft plannen om geuretiketten te ontwikkelen en te produceren voor andere (wijn)bedrijven. ‘‘Er zijn nog talloze toepassingen in geur en vorm mogelijk, daarvoor werken we graag samen met andere innoverende wijnbedrijven’’ aldus Rose.

Eerste geuretiket op Orange Wine 

Het geuretiket maakt zijn debuut op de oranje wijn van Wijngoed Gelders Laren. ‘‘Deze wijn van de solaris druif heeft 3 maanden schilcontact en 4 maanden houtrijping gehad. Hierdoor heeft de wijn een complex en uitgesproken geurprofiel gekregen. De wijn biedt een rijke textuur met subtiele bitters en tannines die een verfijnde complexiteit bieden. Een gastronomische wijn die uitstekend gepaard kan worden met eten met een bite, denk aan steak tartar of schaaldieren.’’ aldus Diederik Walhof. De oplage is gelimiteerd tot slechts 303 stuks en is exclusief verkrijgbaar via de website van Design & Wijn (www.designenwijn.com). Ook zijn er 50 geurkaarsen gemaakt met hetzelfde geurprofiel door Klar Candles.

Over Design & Wijn 

Design & Wijn is in 2020 opgericht door vinoloog Diederik Walhof en ontwerper Rose Groot. Ze zetten zich in om een vernieuwende wijnbeleving neer te zetten. Dit doet Diederik in de vorm van Nederlandse wijnproeverijen en Rose door de ontwikkeling van wijnlabels en wijn gerelateerde producten. Deze nieuwe wijn is onderdeel van de eigen wijnlijn van Design & Wijn. Een serie uitgesproken gastronomische wijnen uit Nederland.
 
Bezoek www.designenwijn.com voor meer informatie.
Portretfoto: Kubilay Altintas
Wijnfles foto: Rose Groot, Design & Wijn
Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook