Tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht is op 9 oktober 2018 de derde kanshebber op de titel WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019 bekendgemaakt. Naast Birthe van Meegeren en Michèle Lainé is dat geworden… Monique Breuer!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Wijntheater op de BBB maakten registervinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) en interim jurylid Janna Meppelink dit bekend. Monique maakt hiermee kans op de felbegeerde prijs die tijdens Villa’s Culinair Wijntheater 2019 wordt uitgereikt. Monique Breuer maakte haar eigen wijn Pinot Noir Serendipity. Haar tweede pinot noir wordt in september 2019 gelanceerd.

Monique Breuer: Serendipity

Waar velen dromen, maar niet doen, ging Monique Breuer de uitdaging aan haar droom te verwezenlijken. Naast haar werk als marketing- en communicatieadviseur wilde Monique meer weten over wijn. Ze volgde een cursus die later de start bleek van een nieuw leven. Vele wijncursussen later studeerde ze in 2014 af als vinoloog. Drie jaar eerder krabbelde Monique een zinnetje op papier: ‘In 2015 wil ik een Pinot Noir Serendipity gemaakt hebben.’ En dat is gelukt! Lees hier alles over haar wijnmaak-avontuur!

Wijnvrouw van het Jaar award

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt. Volgens Barbara Verbeek is het daarom de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Elk kwartaal zal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen worden, waarvan Birthe van Meegeren de eerste genomineerde is. De tweede nominatie was voor Française Michèle Lainé. De vierde en laatste genomineerde wordt bekend gemaakt op de Huishoudbeurs die in februari plaatsvindt in de Amsterdamse RAI. Na een jaar, wanneer alle genomineerden een podium hebben gekregen, wordt tijdens Villa’s Culinair Wijntheater 2019 bekend gemaakt wie van de vier gekozen vrouwen zich ‘Wijnvrouw van het jaar’ mag noemen.

De Wijnvrouw van het Jaar award is een nieuw initiatief van het Wijntheater en PR bureau MissPublicity.
Bron: persbericht
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!