Vrijdag 17 april 2017 is een gedenkwaardige dag voor Rotterdam. Na acht jaar plannen maken, rekenen, tekenen en overleg plegen en is eindelijk de eerste paal geslagen voor de bouw van het Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen: Depot Boijmans van Beuningen is de naam.

Depot Boijmans van Beuningen: bijzondere blikvanger

Depot Boijmans van BeuningenDepot Boijmans van Beuningen wordt een voor publiek toegankelijk kunstdepot. De nieuwbouw (architect: Winy Maas, MVRDV) is nodig omdat het huidige depot, in de kelders van het museum, te kampen heeft met ruimtegebrek en gevaar voor waterschade. Het duurde ‘even’ voordat alle neuzen dezelfde kant opstonden. Ook ondergetekende was aanvankelijk sceptisch. Maar zoals het er naar uitziet wordt het Depot een bijzondere blikvanger in een groene omgeving met een goede routing van en naar de andere culturele gebouwen (Kunsthal, NAI etc.) in de omgeving. En een groen terras met bomen op het dak! Na het vernieuwde Centraal Station en de Markthal wordt ook dit niet alleen een fijne plek voor Rotterdammers, maar tevens een belangrijke publiekstrekker voor de stad Rotterdam.

Depot Boijmans

De eerste paal is ‘geslagen’ 

Nadat directeur van Boijmans van Beuningen Sjarel Ex en enkele andere betrokkenen de aanwezigen hebben toegesproken is aan Burgemeester Aboutaleb de eer de eerste paal in de grond te ‘draaien’. Hij wordt daarin begeleid door mannen van BAM, de bouwmaatschappij die de uitvoering van de klus toegewezen heeft gekregen. Er wordt op geproost met een heerlijke Crémant de Bourgogne van Bailly Lapière, begeleid door een bijzonder smakelijk hapje, gepresenteerd als een miniatuur Depot Boijmans van Beuningen, leuk!

 

Bekijk hieronder een impressie (1 minut) van deze gebeurtenis.