Delta Wines ondersteunt al enkele jaren Stichting Homeplan met de verkoop van No House Wine. Dit jaar gaan Delta Wines medewerkers Remo de Vries & Bjorn Lohmann een fietstocht maken van ruim 200 km langs een aantal klanten van Delta Wines met als doel minimaal € 5.000,- extra op te halen voor Stichting Homeplan en op deze manier een steentje mee te bouwen.

Stichting Home Plan

Fietsen voor No HouseBij Delta Wines kent men een traditie waarbij vanuit de medewerkers jaarlijks een activiteit wordt ontwikkeld om een goed doel te ondersteunen. De afgelopen jaren hebben zij dit gedaan door middel van een wijnveiling waarmee fantastische bedragen zijn gegenereerd en vele goede doelen blij gemaakt. Nu is het idee ontstaan om voor de komende drie jaar Stichting Home Plan te ondersteunen. Een organisatie die voor hen bekend is door de verkoop van No House Wine, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan deze Stichting. Sinds de oprichting in 1997 heeft deze stichting al 4.000 huizen kunnen bouwen voor de allerarmsten in Zuid-Afrika. Vooral de betrokken kinderen krijgen hierdoor een perspectief op een veel betere toekomst.

Fietsen voor een beter HOME

De enthousiaste medewerkers van Delta Wines vragen je aandacht voor (en hopelijk ook je medewerking!) aan een leuk plan waarbij zij samen met jullie hulp een prachtig doel kunnen gaan steunen. Op 27 & 28 juni gaan Remo en Bjorn een lange fietstocht (200+ km!) door Nederland maken langs klanten van Delta Wines. Steun hen en bouw zo mee om de allerarmsten een betere toekomst te kunnen bieden. Het verhaal van Oma Gogo, een van de voorbeelden hoe belangrijk jouw hulp is, lees je hierna.

Oma Gogo uit Swaziland

Het oude huis van oma Gogo en haar zes kleinkinderen is gemaakt van takken en modder en valt aan alle kanten uit elkaar. De nachten zijn er verschrikkelijk, oma heeft niets om de kinderen warm en droog te houden. Nadat hun ouders overleden aan aids, nam zij de vier jongens en twee meisjes in huis. Maar ze is oud en heeft geen inkomen. Voor eten zijn ze compleet afhankelijk van giften van de buren.
Met de hulp van donaties kreeg oma een HomePlan huis met een watertank en een latrine. Haar leven is compleet veranderd. ’s Nachts slapen de kinderen droog en ze hoeven niet meer bang te zijn. Ook de watertank maakt een groot verschil. In de tuin verbouwt oma spinazie en ze heeft er fruitbomen geplant.
Oma is trots en blij: “De kinderen halen nu goede cijfers op school. Ze hebben een droge plek om huiswerk te maken en schamen zich niet meer om vriendjes mee naar huis te nemen.”

Elke donatie is welkom

De route is reeds vastgesteld, maar ook jouw support is meer dan welkom in de vorm van een kleine donatie aan stichting Homeplan. Via deze link kun je direct doneren en tevens nog wat meer lezen over het plan en het doel, doneren kan al vanaf € 5,00. (alle beetjes helpen!). Lees hier meer over de stichting Homeplan.

Klik hier voor de website van No House Wine

🍇🍷🍴Geen enkel nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!