Waar gin ooit begon als drank van de armen, is het nu niet meer van de gemiddelde drankenkaart weg te denken. Ooit begonnen als ‘hip and happening’ heeft nu ieder dorpscafé meerdere merken op de plank staan. Gin is overal te verkrijgen en in combinatie met tonic is het populairder dan ooit. Nu de ginmarkt meer en meer verzadigd raakt, is het des te belangrijker om je als ginmerk te onderscheiden van de rest. Hoe doe je dat? De Amerikaanse gin Death’s Door Gin is het perfecte voorbeeld.

Death’s Door Gin: less is more

Death’s Door Gin is een ambachtelijke gin uit de Amerikaanse staat Wisconsin. De gepatenteerde formule is gebaseerd op slechts drie botanicals: jeneverbes, koriander en venkel. De distillery is The Dancing Goat, opgericht door een groep familie en vrienden. “We blijven “True to the Goat” door de kunst en wetenschap van distillatie uit ervaringen uit het verleden te combineren met moderne technologie. We zijn continu bezig met het verkennen van nieuwe methoden en technieken van distilleren”. En daarvan is deze heerlijke gin het product. In plaats van een over-engineerde gin met een (soms té) breed scala aan botanicals, hanteert Death’s Door het bekende gezegde less = more.

Deaths Door gin met botanicals

Knap stukje werk om uit zo weinig grondstoffen zo’n verrassend complexe gin te construeren.

Dodelijke zeestraat

De gin draagt de onheilspellende naam Death’s Door niet zonder reden. De naam roept herinneringen op aan de waterweg voor de kust van Wisconsin. Deze zogeheten “zeestraat” staat bekend als één van de gevaarlijkste van Amerika, waar vroeger veel zeelieden hun leven verloren. De naam staat voor individualisme en volharding met een verlangen om te leiden in tegenstelling tot volgen: karaktereigenschappen die Death’s Door Gin symboliseren. Een deel van de jeneverbessen waar Death’s Door Gin mee gemaakt is, komt van Washington Island, dat grenst aan de zeestraat.

Award winning Gin

Death’s Door Gin bestaat sinds 2006 en heeft sindsdien mooie prijzen en titels in ontvangst mogen nemen. Zo ontvingen ze in 2020 bij de USA Spirits Competition maar liefst 90 van de 100 punten voor de combinatie van kwaliteit, waarde en verpakking. The Gin Foundry USA noemde het “één van de beste Amerikaanse gins ooit gemaakt” en het toonaangevende Wine Enthusiast gaf 93 van de 100 punten. Proef de gin eerst met wat ijs en dan in combinatie met premium tonic, munt, sinaasappelschil en nog meer ijs, en laat je net zo verrassen als de juryleden. Ook is Death’s Door Gin multifunctioneel inzetbaar in cocktails. Door het relatief hoge alcoholpercentage (47%) blijft de smaak goed overeind in mixers en cocktails.

Deaths Door gin met botanicals en cocktail

Cane & Grain, de importeurs

Death’s Door Gin is te koop bij Cane & Grain, een Amsterdamse drankenspeciaalzaak met een uniek portfolio van gedistilleerde dranken. Daarnaast vind je er een mooie selectie mixers, frisdranken en andere non-alcoholische dranken en cider, waarbij ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

De naam Cane & Grain staat voor suikerriet en tarwe, een verwijzing naar de grondstoffen en daarmee naar de oorsprong van een groot deel van hun producten.

De missie van Cane & Grain is om kennis te delen over de herkomst en ingrediënten van hun producten. Heb je bijvoorbeeld altijd al meer over whiskey, rum of mezcal willen leren? Ook daarvoor ben je bij Cane & Grain aan het juiste adres. Door middel van workshops delen zij hun kennis en expertise over allerlei soorten (sterke) drank. Ook bieden ze een wel heel speciale service aan: ben je op zoek naar die ene fles van jouw rondreis door Zuid Amerika en krijg je ‘m maar niet gevonden? Informeer Cane & Grain en zij doen hun uiterste best om via hun kanalen die speciale fles te vinden. Is dat niet bijzonder?

Voor meer informatie ga je naar www.caneandgrain.nl of bezoek je de slijterij op Bilderdijkstraat 87H in Amsterdam.

Bron: persbericht

Een fles Death’s Door kreeg ik thuisgestuurd om te proeven en inderdaad: het is een (h)eerlijk frisse, kruidige gin waarbij de jeneverbessen duidelijk te proeven zijn, de venkel een ’touch’ van zoethout geeft en de koriander bijdraagt aan het aromatische karakter. Prima combi! Om ‘on the rocks’ van te genieten, maar ook met een scheutje tonic (en inderdaad erg lekker met de sinaasappelschil en munt!).

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!