De wijnkeuze van sommelier Teide Schepers*: een bijzondere Riesling Großes Gewächs. “Deze wijn blijft keer op keer verbazen. Elke keer wanneer de kurk er weer vanaf gaat, is het alsof je zelf weer even in de wijngaarden staat. Voor gasten die niet alleen iets spannends willen drinken maar ook iets willen ‘beleven’, is dit zeker een aanrader.”

Emrich-Schönleber, Halenberg Riesling GG, 2009
Nahe, Duitsland

In het kleine plaatsje Monzigen hebben vader Werner en zoon Frank samen het heft in handen. Het gebied waar zij zich hebben gevestigd is de Nahe. De Nahe geeft voor mij de kracht van de Rheingau en de elegantie van de Mosel. Dit gebied is bekend vanwege de grote diversiteit aan bodemsoorten: er zijn ongeveer 180 verschillende soorten te vinden. De bodem van de wijngaard ‘Halenberg’ bestaat voornamelijk uit Waderner Schichten: blauwe leisteen en kwartsiet.

Teide schepers Halenberg

Wat een lengte!

Licht diepgele kleur. Intense neus, steenfruit, gedroogde appel, enige perceptie van zoetheid door het fruit en lichte firne door rijping. Smaak: duidelijke zuren, geel fruit, kruidige toon, rijk maar gestructureerd en jongens toch wat een lengte!
Ideaal om te combineren met gebakken zeetong, scheermessen, lamsoor en een klassieke meunière saus.

 

Importeur: Wijnhandel Van Welie 

*Bij Teide Schepers is de passie voor wijn ontstaan op de hotelschool in Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als een van de sommeliers bij toprestaurant Ciel Bleu neemt hij graag en met verdienste deel aan wijnproefwedstrijden. Lees hier alle wijnkeuzes van Teide.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#teide