Bij sommelier Teide Schepers is de passie voor wijn ontstaan op de hotelschool in Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als een van de sommeliers bij toprestaurant Ciel Bleu neemt hij graag en met verdienste deel aan wijnproefwedstrijden. Op Anne-Wies.NL deelt hij zijn favoriete wijnen. Vandaag is dat… champagne de Venoge Louis XV 1995.

Wie zich wel eens een weg heeft gewaand over de ‘Avenue de Champagne’ in Épernay ziet gelijk het verschil tussen de beide zijdes van de laan. Op de even-huisnummer-zijde zijn alle oorspronkelijke productiehuizen gemaakt en op de oneven-huisnummer-zijde staan alle chique woonhuizen. Met natuurlijk uitzicht op de rivier de ‘Marne’.

Zo ook het champagnehuis ‘de Venoge’ die de overstap maakte van waar nu Boizel zit naar een prachtige villa.

De exportmanager Grégoire van de Venoge had speciaal voor ons een horizontale proeverij georganiseerd op hun prachtige terras. Er wordt wel eens gezegd ‘het lekkerste voor het laatst bewaren’. Daar was hij inderdaad goed in!

De venoge Louis xv 1995

Champagne de Venoge Louis XV 1995

Dit zijn echt de champagnes waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken! Na een aantal moeilijkere jaren was 1995 een warm millésime, waardoor je ontzettend mooie rijpheid van je druiven had. Gedroogde rode appel, rozijnen en wit steenfruit in de geur. Door de autolyse & rijping krijg je gelijk een mooie stoot van brioche, toast en gekaramelliseerde geroosterde noten. Maar hoe het koolzuur is geïntegreerd in de wijn zelf is verbazingwekkend. Zo zacht, puur en totaal niet storend!

Wijn/spijs tip : gegrilde kreeft met pernod en citroenvinaigrette

Importeur: Pallas Wines

*Bij Teide Schepers is de passie voor wijn ontstaan op de hotelschool in Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als een van de sommeliers bij toprestaurant Ciel Bleu neemt hij graag en met verdienste deel aan wijnproefwedstrijden. Lees hier alle wijnkeuzes van Teide.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#teide