Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.

Nabil Touires wijn

Austria is one of my favourite wine producing countries. A country with its own identity and various styles of wines. A few years ago I made a wine journey with the Guild of Sommeliers where I discovered and learned a lot about Austrian wines, that’s why my Sommeliers choice is ‘To’ from the Velich winery. To* is a beautiful blend of Chardonnay, Sauvignon Blanc and Welschriesling from Apetlon in Burgenland. This wine is surprising, very interesting and comparible to a well balanced white burgundy. Floral notes with delicate flavours of honey, ripe apricots with a mineral herbacious finish and a little gastronomic bitter. A perfect balance of acidity and fruit which develops beautifully in the glass. Give us a visit to discover for yourself this beautifully elegant wine.

CHEERS. Nabil 🍇💜

*’To’ is the Hungarian word for ‘lake’, a reference to the Neusiedlersee, an important lake in the Burgenland region.

Weingut Velich: Velich.at

Meer wijnkeuzes van Nabil Touires? Kijk hier even rond.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Nabil