“Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Mijn naam is Nabil Touires, afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Na zeven jaar als sommelier bij het Amsterdamse restaurant Vis aan de Schelde te hebben gewerkt werk ik nu met veel plezier bij restaurant Lars Amsterdam. Ik deel hier mijn favoriete wijnen van het moment.

Nabil foto 1

Dag wijnvrienden, laten we aandacht geven aan een traditionele wijnstreek met een sterk eigen karakter: Santorini, een zeer fascinerend eiland. Santorini maakt deel van de Cycladen, een eilandengroep ontstaan door een enorme eruptie van een vulkaan. De bodem is dus vulkanisch.

Sigalas Santorini Assyrtiko

De inheemse druif daar heet Assyrtiko. Sigalas 2013 is een originele wijn. Ontwikkelt een kleur (donkergeel). De geur licht bloemig, vulkanisch en ontwikkelt snel in het glas. De wijn is zacht, rijpe tonen, gul vol maar toch verteerbaar, kruidig, uitgebalanceerd met een mooie frisse afdronk. Licht oxidatief maar daar hou ik zelf van.

Waar is deze Assyrtiko lekker bij

Deze wijn is heel mooi gecombineerd met een mooie zachte vis (griet, heilbot) met een salade van artisjok en oester en een saus van barigoule.

Meer weten over deze wijn? Check de website van de importeur, Ad Bibendum

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!

#nabil