“Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.

Wijn is zoveel lekkerder als je er meer van weet. Mijn wijnkeuze van deze week is Pam de Nas. Een van mijn vaste gasten bij Graham’s Kitchen heeft me gevraagd om deze wijn voor hem te bestellen maar Wát een ontdekking!

Pam de Nas 2015, Trossos del Priorat

Pam de Nas komt uit Priorat: een klassiek wijngebied in Tarragona, Catalonië, Spanje. Het is een blend van twee druiven: Garnacha en Cariñena. De bodem bestaat uit leisteen en graniet wat zorgt voor krachtige, complexe wijnen. De wijn rijpte 12 maanden in nieuw eiken vaten.

Perfecte harmonie

In de neus geurig en open. In de smaak heeft deze wijn droge tannines. Hij is ziltig, mineralig, rijk en heeft een mooie kruidigheid (laurier, anijs, munt. Elegant, verfijnd, soepel, gul en complex met een perfecte harmonie en bewaarpotentieel.

Pam de nas Nabil Touires fles en glasPam de nas Nabil Touires fles en glas

Geniet van de mooie wijnen en blijf gezond!

Cheers!
Nabil

Winery: Trossos del Priorat
Importeur: Anfors Imperial

Meer wijnkeuzes van Nabil Touires? Kijk hier even rond.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Nabil