Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Mijn naam is Nabil Touires, afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Na zeven jaar als sommelier bij het Amsterdamse restaurant Vis aan de Schelde te hebben gewerkt werk ik nu met veel plezier bij restaurant Lars Amsterdam. Ik deel hier mijn favoriete wijnen van het moment.”
Nabil hand glas witte wijn Musar (1)

BETER een goed Glas wijn in de hand dan………..

Wat was het een genot weer bij de Bokkedoorns te zijn. Gisteren had ik een proeverij van Château Musar! Château Musar is de Bordeaux van het Midden-Oosten en staat bekend om zijn rode wijnen (vins de garde): tanninerijke wijnen met voldoende fruit en een lange elegante afdronk.
De wijn die mij vanmiddag het meest aansprak is WIT. Van inheemse druiven oebaida en merwah. De 2009 is een indrukwekkende wijn, prachtige gouden kleur, open in de geur en ontwikkeld. In de smaak vol, rijpe fruittonen, oxidatief maar dan op een prettige manier. Elegant en met levendige zuren. Deze wijn wordt alleen maar mooier. En complimenten over de temperatuur (18 graden ?!).

Een perfecte match met kalfszwezerik en pastinaak. 
Dank Vinites en Bokkedoorns!
Meer lezen over Château Musar en andere Libanese wijnen op Anne-Wies.NL? Klik hier
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#nabil