“Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde,  Lars Amsterdam en Grahams Kitchen. Nu werkt hij  met veel plezier als hoofd sommelier bij Brasserie Van Baerle. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.

De sommelierschoice van deze maand is Domaine la Roubine 2017. Gigondas betekent “groot plezier” in het Latijns. Deze appellatie kreeg een AOC in 1971 en sindsdien is het een van de belangrijkste wijndorpen in het zuiden van de Rhône. Gigondas wordt gemaakt van grenachedruif aangevuld met voornamelijk syrah en mourvèdre.

Nabil Gigondas flessen

Domaine la Roubine is een voorbeeld van ouderwets gemaakte Gigondas. De neus is geurig, intens en licht boers. In de smaak heeft deze wijn rijpe tannines, aards, tonen van donker fruit, krachtig en evenwichtig met een kruidige volle afdronk.

🍴De Gigondas van Domaine la Roubine 2017 is nu perfect op dronk en heerlijk bij onze befaamde runder ribeye.

Proost! Nabil & team.

Importeur: Vinoblesse

Lees hier alle wijnkeuzes van Nabil.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!Booking.com