“Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.
Mijn sommeliers choice van deze maand is een witte wijn uit een klassiek dorpje in de Loire: Chinon! Chinon is bekend om de productie van voornamelijk rode wijnen van de Cabernet Franc druif maar maakt ook kleinschalig interessante witte wijnen van de druif Chenin Blanc. Zoals deze van een bodem van klei en kalk.
Chinon Rochette 2017, Beatrice & Pascal Lambert
Kleur: Strogeel, helder met een lichte ontwikkeling
Neus: Geurig, perzik, abrikoos, citrus, meloen, bloemen en honing
Smaak: levendig, expressief met een mineralige ondertoon, frisse zuren, sappig, nectar, meloen, grapefruit, limoen, bloemen en honing!
Deze wijn is goed gebalanceerd, mooie geïntegreerde bitters, h
eel elegant met een droge finale. Voortreffelijke wijn!
Wijn-spijs: perfecte combinatie met gegrilde vis en kip met citroen.
Leverancier: Karakter wijnimport
Meer wijnkeuzes van Nabil Touires? Kijk hier even rond.
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier invoor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#Nabil
Geef een reactie