Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.

“Wanneer een wijn twee verschillende culturen bij elkaar brengt”

Bramasole Syrah La Braccesca 2011, Cortone DOC

De Bramasole Syrah 2011 van Marchesi Antinori heeft me enorm verrast, intens donker gekleurd, peperig in de geur en in de smaak zacht met tonen van zwart fruit, zoethout, tabak, rijpe ronde tannines met een kruidige afdronk.

Toen ik deze wijn proefde dacht Ik meteen aan een traditioneel Marokkaans gerecht : Tajine kip met gemarineerde citroen, olijven en Ras el Hanout (een Marokkaans kruidenmengsel).

Bramasole Syrah Nabil (1)

Bramasole La Braccesca

Bramasole is Italiaans voor ‘verlangen naar de zon’. Deze Syrah van Antinori wordt dan ook gemaakt in Cortona, in het zonnige zuiden van Toscane én van druiven die groeien in het zonnigste deel van de wijngaard. De naam van het estate waar de wijngaard ligt is La Braccesca, vernoemd naar de Graaf van Bracci die daar lang geleden zijn landgoed had. Op het logo van het estate zie je het wapen van het landgoed: een arm in een harnas, zwaaiend met een zwaard.

la_braccesca. Antinorijpg

Over de wijn

De syrah druiven voor deze wijn werden eind september geplukt. De fermentatie vond plaats in rvs vaten en een maceratie (schilinweking) van 20 dagen vond plaats om zoveel mogelijk kleur en aroma’s in de wijn te brengen. De Bramasole rijpte 18 maanden op Frans eiken vaten, gevolgd door ene rijping van 14 maanden in de fles.

“Deze Syrah brengt 2 verschillende culturen dicht bij elkaar”

Meer wijnkeuzes van Nabil Touires? Kijk hier even rond.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Nabil