Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.

Een speciale wijn voor een speciale dag. Want wat gaan we drinken met Kerst? Dat is een vraag die veel mensen zich hebben gesteld. Mijn keuze: een mooie Amarone della Valpolicella zoals deze van Tommasi 2015.

Nabil Touires Amarone2

Amarone

Amarone komt uit een van de ’s werelds bekendste klassieke wijngebieden: Veneto, in het noorden van Italië. Het is een prachtige volle rode wijn gemaakt van de inheemse druivenrassen Corvina, Rondinella en
Molinara. De druiven worden met de hand geplukt in de tweede week van oktober en worden ingedroogd in speciale geconditioneerde ruimtes voor ongeveer 120 dagen.
In de smaak heeft deze prachtige wijn intense aroma’s van gekonfijt fruit: pruim, vijg, kers en ook toast, kaneel en chocolade. Geconcentreerd, krachtig, mooie rijpe tannines en een lange volle afdronk. Deze Amarone past heel mooi bij stoofgerechten en wild. Zorg dat de fles een paar uur van tevoren geopend wordt, dan komt de wijn beter tot zijn recht wat de aroma’s betreft.
Fijne kerstdagen en vooral… geniet!