Hij is laag in alcohol, verfrissend en heeft droge sherry als hoofdingrediënt: De Tiojito. Een dorstlessende cocktail bedacht door Tío Pepe, González Byass, een van de bekende sherryhuizen uit Spanje.

Het zuurtje van limoen, de frisheid van munt en natuurlijk de kenmerkende smaak van Palomino Fino maken de Tiojito heerlijk verfrissend. Door het gebruik van deze sherry, die een relatief laag alcoholpercentage (15%) heeft, bevat deze cocktail minder alcohol dan cocktails op basis van sterke drank. Bovendien is hij eenvoudig te maken.

Recept Tiojito

Voor een Tiojito heb je het volgende nodig:

  • 50 ml Tío Pepe Palomino Fino
  • 100 ml Sanpellegrino Limonata of Sprite
  • verse munt
  • limoen
  • ijsblokjes

Versnipper de muntblaadjes en stamp vier schijfjes limoen in een cocktailglas. Voeg de sherry, Sanpellegrino Limonata en ijsblokjes toe. Roer het geheel door elkaar. Voor de finishing touch voeg je extra muntblaadjes en een schijfje limoen toe.

 

Tío Pepe Palomino Fino 

De Palomino Fino is een droge sherry gemaakt van de Palomino druif. Eenmaal op vat rijpt hij minimaal 4 jaar in het solera-systeem, dé manier om sherry te maken. Hier ontwikkelt hij zijn hartige karakter, frisheid en pure smaak met hints van amandelen.

Over González Byass

González Byass is in 1835 in het Spaanse Jerez opgericht en produceert hier al meer dan 180 jaar Tío Pepe sherry. De afgelopen 30 jaar is het portfolio van González Byass uitgebreid met wijnhuizen door heel Spanje, zoals Viñas del Vero (Somontano), Cavas Vilarnau (Barcelona), Pazos de Lusco (Rías Baixas) en Dominio Fournier (Ribera del Duero).  De focus ligt op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie – met respect voor tradities. González Byass is uitgeroepen tot World’s Best Wine Family (Meininger), Europe Winery of the Year (Wine Enthusiast) en Best Producer of Spain (Mundus Vini).

Meer over González Byass: www.gonzalezbyass.com

De Palomino Fino van Tío Pepe is verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Gall&Gall en de betere slijterijen.

Bron: persbericht

Meer over sherry op deze website? Kijk hier even rond!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook