Langs de Rotterdamse Kralingse Plas vind je een aantal fijne restaurants. De Schone Lei is er één van. De brasserie bestaat al 15 jaar maar heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Gastblogger Wim van Deventer schuift aan bij het speciaal voor de pers georganiseerde diner. 

De Schone Lei, een karakteristiek pand 

 De Schone Lei (1)De Schone Lei is gehuisvest in een karakteristiek pand, dat ontworpen is voor de wereldtentoonstelling  in Parijs waarvoor ook de Eifeltoren is gebouwd. Het is een Minang Kabauhuis afkomstig uit Indonesie (Sumatra). Hier bevindt zich een restaurant met verschillende ruimten en een ruim terras dat uitzicht biedt over de plas met aan de horizon de indrukwekkende sky-line van Rotterdam.

 

Comfortabel en robuust

Het interieur is nu beter afgestemd op de grote verscheidenheid aan gasten. Comfortabel en robuust maar met een aangename warme uitstraling. Doordat voor verschillende ruimtes is gekozen biedt De Schone Lei de mogelijkheid om diverse gezelschappen te ontvangen zonder dat zij elkaar storen. De brasserie biedt maatwerk aan uiteenlopende gezelschappen van zakelijk tot complete bruiloften waarbij zelfs ter plekke in de echt kan worden verbonden.

Verscheidenheid aan gerechten

De menukaart toont verschillende keuzemogelijkheden voor zowel vis, vlees als vegetarisch. Naast de “catch of the day” is er ook een “crop of the day”. De wijnen die ook per glas kunnen worden besteld worden op een leuke manier overzichtelijk aan de wand gepresenteerd. Tijdens dit persdiner genieten we van een grote verscheidenheid aan gerechten met bijpassende wijnen. Die gerechten smaken niet alleen goed, de borden zijn ook mooi opgemaakt. Vooral het vegetarische gerecht ziet er watertandend lekker uit. (Zo watertandend dat WvD het had verorberd zonder er een foto van te maken. red.)

De Schone Lei binnen menubord

Klassiek met een hippe twist

Ook de klassieke gerechten krijgen een sprankelende twist. Zo wordt de bavette van het Maas Rijn IJssel rund gecombineerd met schorseneren die door hun bereidingswijze  in perfecte harmonie zijn met het vlees. Ik drink daarbij een glas Montepulciano. Een prima combinatie. Als voorgerecht had ik gekozen voor een steak tartaar. Versgesneden en omringd door een keur aan kruiden. De Pinot Noir van Montès daarbij is eveneens goed gekozen. Naast de dinergerechtjes proeven we ook enkele lunchgerechten. Vooral het broodje “kip met een chili/mayo saus”, naar geheim recept, is een aanrader!

Tartaar De Schone Lei JPG (1)

De Steak Tartare is heerlijk! Evenals de Pinot Noir die erbij werd geadviseerd.

Over het Kralingsebos

Het Kralingsbos is dankzij een gevarieerd aantal sport- en recreatieve voorzieningen dienstbaar gemaakt aan de gezondheid van de Rotterdammers en andere bezoekers. Rondom de plas zijn aparte paden voor wandelaars en fietsers. De omtrek is ongeveer 5 km waardoor dit een aantrekkelijk parcours vormt voor wandelaars en trimmers. Het is aangelegd met bagger afkomstig uit de uitgegraven havens rondom een vierkante veenplas die ontstaan is in de 17e eeuw toen het veen werd afgegraven door de winning van turf, dat als brandstof diende. Grote bekendheid kreeg de Kralingseplas door het popfestival dat in 1970 werd georganiseerd, het jaar waarin Feijenoord de Europacup won. (Dit wilde WvD als rasechte Rotterdammer toch even gezegd hebben :-).red.).

Kralingse Plas (1)

Hier komen we zeker nog eens terug! Ik kijk nu al uit naar de zomeravonden op het heerlijke terras!

Klik hier voor de website van De Schone Lei

Auteur: Wim van Deventer (WvD)