De RieslingWeeks komen er weer aan! Voor de negende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 31 mei t/m zondag 16 juni 2019 staat Duitse wijn centraal in de horeca en wijnwinkel. 

Riesling, een kameleon

Rieslingwijnen zijn er in allerlei soorten. Door hun hoge zuurgehalte kunnen ze goed ouderen. Er zijn dus frisse jonge Rieslings met heel veel tropisch en/of citrusfruit. Maar er zijn ook heel oude Rieslings waar de ‘petrol’ tonen het fruit overheersen. Rieslings van een bodem van leisteen hebben weer veel minerale componenten. En vuursteen, dat proef je ook vaak terug. Kortom: het wordt tijd al die smaken eens te ontdekken. En weet je wat nou zo leuk is? Van 31 mei t/m 16 juni kun je ze tijdens de RieslingWeeks (her-)ontdekken! Want dan staan Duitse Rieslings in heel veel restaurants en winkels in de spotlight!

RieslingRulesArm

Riesling in Duitsland

In Duitsland vind je namelijk een grote verscheidenheid aan prachtige Rieslings. Van droog tot zoet, van fris tot ‘belegen’, van elegant tot stoer en alles daar tussenin. Riesling staat in alle Duitse wijngebieden aangeplant. In de afgelopen 20 jaar is de aanplant van riesling in Duitsland met zo’n 5000 hectare toegenomen. Het totale areaal aan rieslingdruiven  beslaat inmiddels een oppervlakte van ruim 21.000 hectare, circa 20% van de totale druivenaanplant. Daarmee is het de meest aangeplante druif in Duitsland. Het meest staat hij aangeplant in de Moezel, de Pfalz en Rheinhessen. In de Rheingau is het de belangrijkste druivensoort. Daar beslaan de rieslingstokken bijna 80% van het totale wijngaardareaal. Een synoniem is de rheinriesling. Maar pas op, met de welschriesling heeft hij niets te maken!

Riesling Weeks 2019

RieslingWeeks in de horeca

Tijdens de RieslingWeeks kun je Duitse wijn (her)ontdekken. Bijvoorbeeld in deelnemende restaurants waar je kan genieten van een fantastisch 3-gangen menu incl. Duits wijnarrangement voor € 45,- (sterrenzaken + € 10,00 per ster). Benieuwd wat jouw favoriete chef-kok en sommelier voor je bedacht hebben? De deelnemende restaurants en hun persoonlijk Rieslingmenu vind je op www.heerlijk.nl/rieslingweeks.  Reserveer bijtijds en bestel het Rieslingmenu.

RieslingWeeks in de wijnwinkel

Liever thuis genieten? Ook wijnwinkels in het hele land voeren van 31 mei t/m 16 juni speciale acties met Duitse wijn. In veel winkels kun je wijnen proeven en de zorgvuldig samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings extra voordelig aanschaffen. Om thuis op je gemak uw favoriete Duitse Riesling te ontdekken. Kijk voor deelnemende wijnwinkels www.heerlijk.nl/rieslingweeks.

Gun jezelf het genot van een goed glas Duitse wijn!

LINKS:

Kijk ook eens op Duitsewijn.nl!

Een recept voor zalm met een fijne Riesling? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit bericht is tot stand gekomen i.s.m. Duitsewijn.nl