-persbericht- Er is weer een lijstje gepresenteerd! Dit keer een best wel bijzondere: de 500 beste chefs van Nederland beoordeelden elkaar in deze unieke verkiezing. Ze gingen massaal naar de digitale stembus en hebben besloten: restaurant De Librije*** mag een hattrick op haar naam schrijven: voor de derde keer op rij werd zij door haar vakgenoten verkozen tot het ‘Beste Restaurant van Nederland’! 

Jonnie-en-Therese8-1030x687 restaurant awards

Dubbele Hattrick

De Restaurant Awards werden voor de derde keer uitgedeeld aan de hand van de stemmen van de 500 beste chefs en restauranteigenaren die ons land rijk is. In totaal werd in twaalf categorieën gestreden voor die prestigieuze awards.
Niet alleen De Librije*** won drie keer op rij, ook Niven* wist dit te bereiken. In de categorie ‘Beste Groente Restaurant’ mocht hij voor de derde keer de award in ontvangst nemen.
Bij de winnaars lijkt het, op een paar uitschieters door het land na, wel op ‘de Klassieker’. Een pittige strijd tussen Amsterdam en Rotterdam welke eindigde in een gelijkspel.

De winnaars in de 10 andere categorieën:

Beste Vlees Restaurant – CEO Baas van het Vlees (Rotterdam)

Beste Vis Restaurant – De Kromme Watergang** (Hoofdplaat)

Beste Wijn Restaurant – Da Vinci** (Maasbracht)

Beste Fromager – Fred** (Rotterdam)

Beste Nieuwkomer – Meliefste (Wolphaartsdijk)

Beste Italiaanse Restaurant – Toscanini (Amsterdam)

Beste Aziatische Restaurant – Asian Glories  (Rotterdam)

Meest Romantische Restaurant – Vinkeles* (Amsterdam)

Beste Biologische Restaurant – De Kas (Amsterdam)

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant – De Loohoeve  (Schoonloo)

Drie categorieën, (g)een award

De Librije*** en Bord’Eau** werden beide genomineerd in drie categorieën (Beste Restaurant, Beste Fromager en Beste Wijn), echter wist alleen De Librije*** er eentje te verzilveren. Vorig jaar mochten zij ook de award voor Beste Biologische Restaurant op de mantel bijzetten, dit jaar ging De Kas er met het beeldje vandoor.
Opvallend is dat Bord’Eau** ook dit jaar alleen de titel ‘genomineerde’ mag voeren, vorig jaar werden zij in vier categorieën genomineerd maar wisten dit ook niet om te zetten naar winnaar.

 

Meer over deze wedstrijd en filmpjes op Restaurantawards.nl 

Restaurant Awards is een initiatief van Heerlijk.nl