De Noordwijkse Keuken. Een unieke bundeling van recepten die zijn ontwikkeld door Noordwijkse topchefs die met hun restaurants werken volgens de principes van de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk. Gerechten met gezond, divers eten en lokale seizoensproducten in de hoofdrol waar nu iedereen zelf mee aan de slag kan gaan.
De Noordwijkse restaurants en hun chefs
De Noordwijkse Keuken bevat recepten van de chefs van Beachclub O. (Tim van Mechelen en Erik Went), Grand Hotel Huis ter Duin Breakers Beach House, (Mitchell Hendriks), De Baak Seaside (Frank Brasker), Nomade Beach House (Remco Wubbe), Restaurant Latour (Marcel van Lier), Van der Valk Palace Hotel Restaurant Vloed (Denny van Veen en Mischa van Zee), Villa de Duinen (Stefhan Raggers) en Zorghotel de Kim (Axel Hoveling).
Niet alleen staan er (h)eerlijke recepten in het boek, ook geven de chefs tips om vers en gezonder te eten. “Leven van wat de natuur ons geeft is zo inspirerend”, aldus Frank Brasker. Nou, dat zie je in het boek zeker terug. Wat dacht je van ‘Met aalbes gestoofde knolraapjes’, een Pastinaak-peren cake, Schorseneren met pecannoot en koffie, Noordwijks hert of een Veggie pasta met venkel en zeesla? En zo kan ik nog wel even doorgaan…
De Noordwijkse Keuken is voor slechts €9,95
te koop bij de VVV’s in Noordwijk en in Noordwijkerhout.
Een gratis online exemplaar downloaden kun je doen op noordwijkinfo.nl
Over De Tuin van Holland
‘De Tuin van Holland’ is een naam met sterke historische wortels in de regio: ooit was het een middeleeuwse ridderorde en in de 17e eeuw omschreef een Franse bezoeker de stad Leiden met zijn groene ommelanden als ‘Tuin van Holland’. Zijn razend populaire reisgids zorgde ervoor dat deze naam internationale bekendheid kreeg.
Een hedendaagse gezonde, seizoensgebonden en duurzame Nederlandse keuken voor iedereen. Dat is het doel van De Tuin van Holland. Samen met een brede coalitie van chefs, boeren, artsen en ketenpartners werkt men daar naartoe. Want één ding is inmiddels wel duidelijk: structurele oplossingen vragen inzet van de hele keten – van de boer tot in de keuken. “Met hoogwaardige producten uit de regio dragen wij bij aan de gezondheid van de agrarische sector, van onze bodem, ons water én van onszelf.”
Meer info:
Bron: noordwijkinfo.nl
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie