De keuken van het bekende Amsterdams restaurant de Kas wordt begin januari verbouwd, maar van sluiten wil Chef Jos Timmer niets weten: vanaf 4 januari trekt het voltallige personeel met hun hele hebben en houwen naar NH Collection Barbizon Palace. Daar worden de deuren van de Sint-Olofskapel geopend voor pop-up wijnbar ‘Sint Soif’.

In de 15e eeuwse kapel zal het tot 22 januari helemaal draaien om cider, wijn, oesters en de lekkerste groentegerechten uit de tuinen van De Kas in de Beemster en Amsterdam. De komst van het restaurant is een vervolg op eerdere succesvolle pop-ups in de kapel van NH Collection Barbizon Palace.

Unieke pop-up concepten in @Olof’s

General Manager Ludo de Jong ziet kijkt met enthousiasme uit naar de komst van het restaurant: “De oudste kapel van Amsterdam leent zich perfect als achtergrond om fijne gastronomie te ervaren. Met het NH Collection merk staan we garant voor een uitstekende culinaire beleving; we zijn dan ook trots dat we met onze locatie daartoe kunnen bijdragen. Met @Olof’s bieden we geregeld plaats aan unieke pop-up concepten, met prachtige samenwerkingen als resultaat.”

De patroonheilige van de zeevaarders maakt plaats voor ‘Sint Soif ‘, een concept dat onder de De Kas signatuur zal worden uitgevoerd. Zee-egels, boerenkool, Chenin blanc, oesters en cider!

Van 4 tot en met 22 januari kun je aan de kop van de Zeedijk genieten van een glas wijn, ongedwongen service en lekker eten in de oudste kapel van Nederland. Chef Jos Timmer van Michelin ster restaurant De Kas: “Het leek er even op dat de potten en pannen een maandje onaangeroerd zouden blijven. Onze keuken wordt namelijk verbouwd, maar we wilden uiteraard graag verder koken.”

Binnenlopen is mogelijk, wil je zeker zijn van een tafeltje kan je ook online reserveren.
Sint Soif is geopend van woensdag tot en met zondag, in het weekend wordt ook lunch geserveerd. Adres: Zeedijk 2a – 1012 AX Amsterdam

sintsoif-poster

Over NH Collection

NH Collection is het premium merk van de NH Hotel Group met hotels in iconische gebouwen in wereldsteden zoals Amsterdam, Berlijn, Madrid, New York en Buenos Aires. Er zijn 87 NH Collection hotels op 55 bestemmingen wereldwijd, waarvan 3 in Amsterdam. Elk hotel heeft een uniek lokaal karakter en staat garant voor een fascinerende hotelervaring. Het oog voor detail en gepersonaliseerde services dragen bij tot een onvergetelijke gastenbeleving. Voor een zakenreis of stedentrip, voor een relax moment of een vergadering, de hotels van NH Collection bieden een inspirerende, veelzijdige omgeving voor maximale creativiteit en plezier. De Nederlandse vestigingen zijn NH Collection Doelen, NH Collection Barbizon Palace en NH Collection Flower Market in Amsterdam, daarnaast is er ook NH Collection Eindhoven.

NH_Collection_XXX_logo_digital

Over De Kas

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. De Kas is een van de eerste farm to table restaurants ter wereld, ontving in 2021 een groene Michelinster, in 2022 een rode Michelin ster en werd in opgenomen in de ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.

nh-collection.com/nl

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook