Onlangs opende de Foodhallen Den Haag in de Haagse Bluf. Het is de derde locatie van de Foodhallen, die eerder openden in een voormalige tramremise in Amsterdam (2014) en in het historische pakhuis Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam (2018). Drie keer hetzelfde concept, toch drie keer anders.

Foodmarket

Het concept van de drie Foodhallen is gelijk en doet denken aan markten als Borough Market in Londen, de Mercado Central in Valencia en La Boqueria in Barcelona. In de Foodhallen koop je echter geen boodschappen om thuis je maaltijd te bereiden, je kunt er ter plekke van genieten. Er is een zeer divers aanbod aan ‘foodspots’ (vooral van lokale ondernemers) waar je de lekkerste gerechtjes kunt kopen. Van oesters tot inktvis, van stoofpotjes tot bapao, van spareribs tot bitterballen, van tapas tot taartjes en nog veel meer.

Drinks en meer

Van je hapje geniet aan een van de aanschuif- of bartafels die door de Foodhallen heen staan opgesteld. Maar niet voordat je een fijn glas wijn, een (lokaal)biertje, een trendy cocktail of een ander drankje bij de bar hebt gehaald. Bij de meeste stands krijg je een pieper mee die je waarschuwt als je hapje klaar is. Vaak wordt de sfeer verhoogd door een DJ die de lekkerste muziek draait en worden er workshops of andere activiteiten georganiseerd.

Foodhallen, 3 x anders

Het concept is hetzelfde de sfeer anders. De Foodhallen in Amsterdam zijn zoals de stad, druk en ‘rommelig’ (in de goede zin des woords) met een grote diversiteit aan bezoekers waaronder local hipsters maar ook veel (buitenlandse) toeristen. De Rotterdamse Foodhallen zijn ruim en overzichtelijk met, naast locals en toeristen, ook veel zakelijke bezoekers. Foodhallen Den Haag is klein en cosy en niet helemaal gelijkvloers. Veel (jonge) locals en slechts een handjevol toeristen.

Foodhallen, een impressie

Een artikel over de Foodhallen in Amsterdam schreef ik eerder, check deze link. Een impressie van de Foodhallen in Rotterdam en Den Haag hieronder.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam interieur

Foodhallen Rotterdam met links de grote bar waar je veel (lokale) biertjes en huiswijnen kunt bestellen.

Foodhallen Rotterdam Cocktailbar

Bij een tweede bar kun je genieten van een uitgebreidere wijnkaart, een glas champagne, cocktails en…

Foodhallen Rotterdam cocktails

… heerlijke G&T’s

Foodhallen Rotterdam hapjes

Enkele gerechtjes waarvan wij genoten in de Rotterdamse Foodhallen

Foodhallen Den Haag

Foodhallen Den Haag interieur 3

De ‘cosy’ Foodhallen in Den Haag

Foodhallen Den Haag interieur 4

Ongelijkvloerse stands in de Haagse Foodhallen

Foodhallen Den Haag interieur 2

Foodhallen Den Haag food en wijn

Verschillende hapjes en wijnen uitproberen in de Haagse Foodhallen

Ga hier naar de website van de Foodhallen

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!