Ze hebben er hard aan gewerkt. Ze hebben gezocht, bekeken, getest, geproefd. En dan is daar vandaag de lancering: de Foodelicious Box!

Foodspecialiteitenwinkel Foodelicious

Herman en Jaime Specker runnen sinds zeven jaar hun prachtige foodspecialiteitenwinkel aan de Mariniersweg in Rotterdam. Aanvankelijk een winkel met voornamelijk ‘droge’ delicatessen zoals olie en azijn naast mooie serviezen en leuke cadeau-artikelen. Als snel waren hun producten echter zo populair dat zij er een groothandel en webwinkel bij begonnen. Er zijn versafdelingen bijgekomen met voornamelijk Mediterrane producten. En of dat nog niet genoeg is houden zij vandaag hun nieuwste kindje ten doop: de Foodelicious Box.

picstitch

Antichic

De lancering vindt plaats in restaurant Antichic in de Soetensteeg, eveneens in Rotterdam. Ron en Ank, de eigenaren, werken al lang en met veel plezier met de producten van Foodelicious. Astrid Schreuders, van Astrids Taste heeft de organisatie in handen. Bloggers, journalisten en andere genodigden worden vriendelijk door haar ontvangen met een door Ank ingeschonken verfrissend glas. Zo maken wij gelijk kennis met twee producten uit de eerste Foodelicious Box (#FDbox voor de twitteraars onder ons). Rotterdamsche vlierbloesemsiroop en Fentimans gingerale samen in een heerlijke alcoholvrije cocktail gepresenteerd met een blaadje mint. Gedurende de gehele presentatie bereidt het team van  Ron en Ank kleine gerechtjes waarvan de producten uit de #FDbox onderdeel uitmaken. Zo verwerkt Ron de fantastische truffeltapenade en de pappardelle die wat ruw is zodat de saus er beter aan blijft plakken in zijn signature-dish. Daar worden wij blij van!

picstitch3

De Foodelicious Box

foto 3Jaime en Herman leggen het idee uit. Elke twee maanden verschijnt er een nieuwe box. De box bevat altijd minimaal zes artikelen maar vaak ook meer. Het is een mix van nieuwe producten en producten die hun succes reeds hebben bewezen in de winkel. Alles van topkwaliteit, zoals je van Foodelicious mag verwachten.  Deze eerste box bevat, naast de vlierbloesemsiroop en de gingerale, een primeur: DCAN Zilt groentensap met gefilterd zeewater. Dit bijzondere drankje is gecreëerd door Edwin Vinke, chef van restaurant De Kromme Watergang, twee sterren. Wij proeven dat als een cocktail: Bloody Mary met stukjes watermeloen. Maar, zo leren wij later, dit drankje is ook heerlijk te nuttigen als gazpacho. Daar kunnen wij inkomen! Amaretti-koekjes, Hollandse witte ketchup, champagnetruffels en twee-haps truffelbouché’s complementeren het geheel.

Win een Foodelicious Box!

Loopt jou het water ook in de mond? Ga dan snel naar de website van Foodelicious en schrijf je in!  Bij een abonnement is de prijs € 34,95 en een losse box kost € 39,95. Inclusief verzendkosten in Nederland, België en, benadrukt Herman, de Waddeneilanden. In de box zit een uitgebreide beschrijving van de producten en tips hoe ze te gebruiken. Dat Herman en Jamie druk zijn op de sociale media blijkt uit de wedstrijd die zij hebben uitgeschreven.  Zet een leuke foto van jou met een van de producten uit de box op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #FDbox en maak kans op een gratis Foodelicious Box.

Ik ben blij

Mijn wijn- en delicatessenwinkel in Den Haag heb ik onlangs verkocht. Ik ben heel blij dat ik bij Foodelicious een groot deel van mijn favoriete assortiment terugvind. En ‘zelfs voor mij’ spannende nieuwe producten! Top!

foto 11