Als je een Venetiaan en voormalig restaurateur vraagt naar zijn favoriete wijnbars in Venetië zeg je geen nee als hij voorstelt een rondje met je te doen. Dat rondje redden we niet in één avond, want de gastvrijheid én de wijnen waren top! 

Osteria Enoteca San Marco

De naam zegt het al, deze Osteria en Enoteca bevindt zich op een steenworp afstand van het bekende San Marco plein. We kwamen binnen voor slechts een glas wijn en een sfeerimpressie maar verlieten vele wijnen en verhalen later pas het pand. We proefden mooie Italiaanse wijnen, maar ook (geschonken met een Coravin) een geweldige Duitse en een bijzondere orange wine. We hebben genoten! En, o ja, je kunt hier ook heerlijk eten!
http://www.osteriasanmarco.it/en

Venetie Enoteca San Marco

Italian Bistrot Chat qui Rit

Ook om de hoek bij het San Marco plein vind je Chat qui Rit. Een beetje ongewone naam voor een Italiaanse wijnbar, maar deze naam is van eigenaar op eigenaar overgegaan. Zo niet het interieur, dat eigentijds en sfeervol is. Heel opvallend zijn de wijnflessen aan het plafond. En de wijnkaart… nomnomnom! Tal van (voornamelijk Italiaanse) topwijnen, waarvan er veel op verzoek per glas te verkrijgen zijn. Ook hier is de keuken een aanrader!
https://chatquirit.it/

Chat Qui Rit Venice

Vineria all’Amarone

Vineria all’Amarone ligt op een iets andere locatie, in de wijk San Polo in de buurt van de Rialto brug. De focus ligt hier, zoals de naam al doet vermoeden, op het Valpolicella wijngebied. Kleine Italiaanse gerechtjes en antipasti begeleiden de prachtige wijnen, waarvan er enorm veel per glas op de kaart staan. Ook leuk: de “easy going wine experience” waarbij je een flight kiest van 5 wijnen met eventueel daarbij passende hapjes.
https://www.allamarone.com/

Venetie Amarone wijnbar

Bacaro Risorto

Ga je voor biologische wijnen, dan ben je bij Bacaro Risorto aan het juiste adres. Een klein barretje op de hoek van de Campo S. Provolo. Binnen of buiten geniet je staand of zittend op de hoge barkrukken van vriendelijk geprijsde (vanaf 3 euro per glas) biologische wijnen. Ook de biertjes schijnen hier populair te zijn, net als de cicchetti, gerechtjes vergelijkbaar met de Spaanse tapas.
https://www.facebook.com/bacarorisortovenezia/

Bacaro Risorto Venice

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!