Het zit een beetje verscholen tussen de apotheek en een ietwat uitstekende gevel van een kantoorpand. Ik was er al enkele malen langs gelopen zonder het te hebben opgemerkt. Maar vandaag ga ik naar binnen om ze te proeven: de hamburgers van de nieuwe hotspot aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg: De Burger Club!

Logo-Burger-Club---Website-Misspublicity

image2

Nederland-Spanje

Hamburger zijn hot! Dat hadden eigenaren Luis en Nanet Ruiz snel ontdekt. Luis komt uit Spanje en Nanet is Nederlandse. Ze kenden de buurt al een beetje omdat ze jaren geleden een succesvolle pizza-keten hadden met een filiaal in Rotterdam. Toen er teveel pizza-restaurants kwamen besloten ze het bedrijf te verkopen en startten een hotel en enkele steakhouses op Mallorca. Maar het zakendoen in Nederland bleef trekken en een pandje voor hun nieuwe droom: een intiem hamburgerrestaurant met ingrediënten van topkwaliteit, was snel gevonden.

image6

Klein maar fijn

Het restaurant is inderdaad intiem. Zeg maar een pijpenla. Tafels van steigerhout, metalen stoeltjes en lange banken aan de wand. Kaarsjes aan, bloemetje op tafel. Aan de wanden schoolborden met de wijnen die in huis zijn, het assortiment gin & tonics en andere drankjes. Achterin de bar en de open keuken.

image7

Het menu

Als we de kaart bekijken zien we een divers aanbod zoals de ‘Classic’met ui, tomaat, sla, augurk en BC saus, maar ook de Spaanse variatie  ‘De Luxe’ met tomaat, sla, ibericoham en alioli, geïnspireerd op het geboorteland van Luis. Als je je keuze hebt bepaald kun je kiezen of je hem wilt van MRIJ-vlees van Piet vd Berg, Iberiocovarken of Wagyurund. Daarnaast zijn er een Chickenburger, Junior Burgers (t/m 8 jaar) en… de vegetarische ‘The Dutch Weed Burger’, een 100% plantaardige burger met zeewier als smaakmaker! De versgebakken frietjes tenslotte worden iedere dag vers gesneden en gebakken in olijfolie. Extra toppings zijn mogelijk tegen een meerprijs (of er nog niet genoeg op zit!) en er prijken ook nog wat lekkere salades op de kaart.

Collage-Burger-Club-2---kopietghfg

Foto: misspublicity.nl

Sliders

Als je, net als wij, niet kunt kiezen is een leuke oplossing de ‘Sliders’ te bestellen. Je krijgt drie mini-burgers geserveerd op een houten plankje. Een van Wagyu-rund, een van Iberico zwijn en een van MRIJ rund van Piet vd Berg. Heel leuk (en lekker) de verschillende smaken en garingen te proeven. Voor mij hadden ze iets meer ‘gekruid’ gemogen, maar nu proef je wel beter het vlees. De frietjes zijn ruim voorzien van zout (die dan weer wel) en worden op verzoek geserveerd met alioli. Uit de tien wijnen op de kaart kiezen wij de Rueda van Marques de Riscal die prima bevalt bij deze lunch.

Hier komen wij zeker nog eens terug!

image1

 

Adres: Burger Club, Nieuwe Binnenweg139-a