Ooit gehoord van Côtes du Couchois? Een bijzonder stukje van de Bourgogne! Wijnimporteur ‘Mamuse le Vin’ stelt deze trouvaille graag aan je voor.

Mamuse is de eerste Nederlandse Importeur die de Bourgondische wijnen van de Côtes du Couchois mag introduceren. De regio maakt deel uit van de sfeervolle zuidelijke Bourgogne. De wijngaarden van de Côtes du Couchois (een gebied van slechts 250 hectare) liggen op enkele kilometers ten zuidwesten van de wijnhoofdstad Beaune. De appellatie is vernoemd naar het wijndorp Couches, op ongeveer 30 km van Chalon-sur Saône. Bekende wijndorpen die niet ver van de Couches te vinden zijn, zijn onder meer Maranges, Santenay en Mercurey.

De grond is enorm divers en veelkleurig en bestaat uit graniet, klei en keien. Maar het overgrote deel heeft bodems met veelkleurige klei uit het Trias. Deze diverse lagen zorgen voor de verscheidenheid en complexiteit van de Pinot Noirs en Chardonnay’s van de Côtes du Couchois. De wijnen zijn veelzijdig en daardoor zeer goed gastronomisch inzetbaar.

AOP Côtes du Couchois

In het gebied worden al meer dan een millennium prachtige wijnen geproduceerd. De AOP Côtes du Couchois echter is pas in 2000 toegekend voor de rode wijnen van pinot noir en binnenkort zullen ook de witte wijnen van de Côtes du Couchois een AOP-erkenning krijgen.

Druiven logo Couchois

Château de Couches

Toen Marleen 5 jaar geleden haar wijnimportbedrijf ‘Mamuse le Vin’ begon waren de heer en mevrouw Poelaert, eigenaren van het historische Château de Couches, (bekend als Marguerite de Bourgogne) hard bezig de wijnen van de Côtes du Couchois op de kaart te zetten. En daar helpt Marleen hen met veel plezier mee!

chateau Couches

“De Côtes du Couchois is een natuurlijke uitbreiding van de Côte de Beaune met fantastische wijnen tegen betaalbare prijzen!  De wijnen hebben al heel wat prijzen gewonnen en worden zeer goed beoordeeld zowel in Frankrijk als Nederland. Perswijn, culinair journalist Onno Kleyn en de Grote Hamersma schreven al lovende kritieken.”

Wijnglas Chateau Couches

Mamuse logo

Voor meer informatie, kijk op de website van Marleen: https://mamuse.nl/bourgogne-cotes-du-couchois/ of mail: info@mamuse.nl.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook