Hoewel sneeuw en ijs zich in grote delen van het land nog niet laten zien — en het maar de vraag is of dat er überhaupt van komt — is er niets dat ons tegenhoudt om alvast te genieten van een stevige, verwarmende winterse maaltijd die altijd naar meer smaakt! In 2024 waren dit de 5 meest bekeken winterse recepten, inclusief bijpassend wijnadvies.
Met stip op 1 een heerlijke stoofpot op Hongaarse wijze. Heerlijk gekruid met paprikapoeder en komijnzaadjes. En waar komt de naam ‘goulash’ eigenlijk vandaan?
Altijd gezellig en heel lekker: kaasfondue! Dat wordt een avondje heerlijk genieten. En je kunt er zoveel kanten mee uit. Er zijn immers zoveel soorten kaas die je kunt gebruiken voor je kaasfondue. Net zoveel als soorten wijn.
Deze pompoensoep maakte ik van flespompoen. De soep is romig en lekker pittig door het rode pepertje dat erdoor gaat. Hij werd extra smakelijk door hem af te toppen met (h)eerlijke geraspte boerenkaas.
Slaan, stompen en beuken…. nee niet tegen personen, maar je witte kool. Want dat moet er gebeuren als je zelf je zuurkool wilt maken. En hoe leuk is het om dat eens uit te proberen?! Ik deel hieronder het recept én een recept voor Elzasser zuurkool.
Zürcher Geschnetzeltes is een heerlijk Zwitsers gerecht met als hoofdingrediënten kalfsvlees, witte wijn, vleesbouillon en room, vaak verrijkt met plakjes champignon. Zoals de naam aangeeft komt het recept oorspronkelijk uit Zürich, maar inmiddels kun je er in heel Zwitserland van genieten. En ook in Nederland, met dit recept.
Wat is jouw favoriete wintergerecht?
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie