Houd je van wijn en lekker eten? Dan zijn hier een paar leuke tips voor films, series en documentaires op de populaire streamingdienst NETFLIX. De 15 tips (inmiddels 16) voor NETFLIX staan in willekeurige volgorde. Als jij tips hebt: drop ze in een reactie onder dit bericht.

1) Wine Country

Als een stel vriendinnen dat elkaar al lang kent naar Napa gaat voor een in wijn gedrenkt verjaardagsuitje, valt hun perfect geplande weekend al gauw in duigen.
Cast: Amy Poehler, Maya Rudolph, Ana Gasteyer
Regisseur: Amy Poehler

2) Sour Grapes

Een duizelingwekkende kroniek van overdaad en bedrog onthult een fascinerend geval van fraude met dure wijnen en de bedrieger die investeerders miljoenen heeft gekost.
Regisseurs: Jerry Rothwell, Reuben Atlas

3) Uncorked

Een jonge man droomt ervan om meester sommelier te worden, maar zijn vader wil dat hij het barbecue restaurant van de familie overneemt.
Cast: Mamoudou Athie, Courtney B. Vance, Niecy Nash
Regisseur: Prentice Penny

Netflix eetfilms pixabay echtpaar

4) Chef’s Table

In deze voor een Emmy genomineerde serie brengen culinaire sterren wereldwijd de  gastronomie naar nieuwe hoogten met innovatieve gerechten en verleidelijke desserts.
Maker: David Gelb

5) Chef’s Table France

Proef de gedurfde, nieuwe smaken van Frankrijk met chef-koks die de grenzen van exclusieve gerechten verleggen en een rijke, culinaire traditie een nieuwe richting geven.
Maker: David Gelb

6) The CHEF show

Schrijver, regisseur en foodie Jon Favreau en chef-kok Roy Choi onderzoeken gerechten binnen en buiten de keuken, samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden.
Cast: John Favreau, Roy Choi

Netflix chef pixabay

7) Street food Asia

Ga tijdens een wereldwijde culturele ontdekkingstoch op zoek naar streetfood en ontdek de verhalen van de mensen die deze lekkere gerechten bereiden.

8) Chef

Als chef-kok Carl Caspers plan mislukt om een restaurant in Los Angeles te openen, keert hij terug naar Miami en opent een zogenaamde ‘food truck’.
Cast: Jon Favreau, Sofia Vergara, John Leguizamo.
Regisseur: Jon Favreau

9) Ugly Delicious

De beste aroma’s zonder fratsen. Sterren-chef David Chang neemt zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuur overschrijdende jacht naar ’s werelds lekkerste eten.
Cast: David Chang, Peter Meehan

Netflix eetfilms chinese keuken pixabay

10) Forks over Knives

Twee voedselwetenschappers vertellen over de populariteit van bewerkte voedingsmiddelen die leiden tot overgewicht, suikerziekte en andere ziekten.
Regisseur: Lee Fulkerson

11) Cooked

Bakken, brouwen en smoren: Michael Pollan laat ons zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd.
Cast: Michael Pollan
Makers: Alex Gibney, Michael Pollan

13) Restaurants on the Egde

Drie voedings- en designexperts reizen de wereld rond en laten slechtlopende restaurants met de mooiste uitzichten herleven door ze te koppelen aan lokale cultuur.
Cast: Nick Liberato, Karin Bohn, Dennis Prescott

Netflix eetfilms restaurant pixabay

13) Salt Fat Acid Heat

Chef-kok en schrijfster Samin Nosrat reist de wereld over en onderzoekt de vier basisbeginselen van lekker koken. Onderweg bereidt ze feestmalen en geeft ze handige tips.
Cast: Samin Nosrat

14) No Reservations

Het leven van Kate, een nogal bekrompen chef, wordt op z’n kop gezet wanneer haar zus sterft in een auto-ongeluk en zij de enige voogd van haar nichtje is.
Cast: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin
Regisseur: Scott Hicks

15) Flavorful Origins

Maak een heerlijke reis door China’s culinaire tradities en beleef de verhalen achter de mensen die deze gerechten maken en koesteren.
Cast: Yang Chen

16) The hundred-food journey

En Indiase kok en zijn familie openen een restaurant in Zuid-Frankrijk, waar ze het aan de stok krijgen met de arrogante restauranthoudster aan de overkant.
Cast: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal
Regisseur: Lasse Hallström

(Nb: foto’s zijn niet uit de Netflix films)

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!