Bier speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met bier kun je waarde toevoegen aan je zaak en daarmee het verschil maken. Daarom organiseert Misset Horeca op maandag 9 september de Dag van het Bier.

De Dag van het Bier is het kennisevent, dat volledig in het teken staat van bier. Iedere ondernemer die meer wil halen uit bier, laat zich een dag lang onderdompelen in alle facetten van bier.

Dag van het bier

De Dag van het Bier is een nieuw event voor horecaondernemers die meer met bier in hun zaak willen doen of hun kennis op dit gebied willen vergroten. De grootste namen uit de bierwereld zullen in diverse sessies hun kennis delen met de aanwezigen. Hoe stel je een bierkaart samen, hoe neem je gasten mee in de smaken van bier, welke alcoholvrije bieren moet je voeren en hoe tap je nou het beste welk bier? Deze en meer onderwerpen komen aan bod. Je stelt zelf je eigen programma samen, want je kiest 5 sessies uit de 14 verschillende biersessies.

Dag van het Bier bierglas duim op pixabay

 

Kennis over het product zelf, over tappen, de bierkaart, het nut van een biersommelier, opslag, de meerwaarde van alcoholvrij bier en nog veel meer onderwerpen zullen in leerzame sessies de revue passeren. De grootste bierkenners van Nederland, van trainers tot ondernemers en sommeliers, zullen hun kennis en ervaringen delen.

Kennissessies

De kennissessies dienen ervoor om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen over obstakels, uitdagingen en allerlei andere dingen waar je als ondernemer tegen aan loopt. De sessies worden geleid door (ervarings-)deskundigen met ieder hun eigen expertise. Kies per ronde één sessie uit, die je graag wil volgen. Bekijk hier welke kennissessies er zijn.

De bierexperts

De Dag van het Bier brengt horecaondernemers samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. De beste en de meest kundige trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan sessies voor hun rekening nemen. Onder hen: Rick Kempen, Jet van der Griendt, Alain Schepers, Thomas Wijns, Pepijn van der Waa, Yu Mey Kwee, Ivo Thijssen, Franck Evers, Arvid Bergström, Sanne Slijper, Barry de Haan en Laurens Raven.

Bron, meer info en inschrijven: Misset Horeca

Biersommelier Fiona de Lange schreef een tof boek over bier in cafés. Klik hier voor meer daarover.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!