De Culinaire Weekend Tips! Geniet van alle wijnproeverijen en wijnfestivals in deze culinaire kalender ! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Wine Down met DJ Paul Zijlstra

Wine Down To AmuseKom bij To Amuse elke vrijdag vanaf 16.00 uur het weekend vieren onder het genot van fijne deuntjes van DJ Paul Zijlstra en een wekelijks wisselende wijnproeverij van onze Maître & Sommelier Leonie Mooijekind WA.
Reserveren is niet nodig, maar wil je zeker zijn van een tafeltje neem dan contact op met To Amuse in Haarlem.

Hongaarse wijnen en ander lekkers

LUH logoWhoopwhoop, het is eindelijk weer zover want op zaterdag 8 december is het weer tijd voor onze meer-dan-gezellige LUH Open zaterdag! En de kenners weten dat dan tegelijkertijd ook de Kerstmarkt Moerdijk plaatsvindt. Kortom, nog meer reden om naar Moerdijk te komen! Voor de oplettende kijkers onder ons betekent dit dat Lekkers Uit Hongarije een waanzinnige selectie van onze #kerstwijnen en #bubbels op tafel zetten zodat jullie de juiste keuze kunnen maken voor het #kerstdiner. Ter omlijsting hebben we natuurlijk ook weer onze befaamde #wittewarmewijn, Goulash en volle bak gezelligheid. Ook ligt de vriezer weer vol met onze #omjevingersbijoptevretenzolekkereSZMAAK! Echte Hongaarse Goulash Kroketjes, Pittige Puszta Burgers en diverse maaltijden waaronder ook weer onze Szarvaspörkölt (Hertenstoof).

Meer info? Check de FB paginavan dit evenement

Kalkoen Proeverij, Den Haag

Franks-Smokehouse-Turkey-DemoANNULERING! Door familie omstandigheden binnen het team van Frank’s Smokehouse gaat deze proeverij niet door! Houd deze website in de gaten voor een update: Op zaterdag 8 december organiseert Gransjean Wijnen en Delicatessen in de Haagse Bankastraat in samenwerking met Frank’s Smokehouse uit Amsterdam een kalkoen proeverij. Al jaren is Frank onze leverancier voor schitterende gevulde kalkoenen voor het kerstdiner. Van 12 tot 16 uur is Frank op de Bankastraat om te laten proeven en te inspireren. Tot dan!

Check de website van Gransjean voor details

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogst Markt logoDe Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt op het Noordplein. Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!
Eerste zaterdagen vd maand: R’damse Oogst XXL
45 kramen, live-muziek en bier/wijn op het terras
Derde zaterdagen vd maand: R’damse Oogst XL
35 kramen & live-muziek
Alle overige zaterdagen: R’damse Oogst MINI
intieme buurtmarkt met 10 kramen, koffie en terras

Check de FB pagina van deze markt voor het laatste nieuws

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 9 december kun je in Den Haag of Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!   De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Grote Kerstproeverij Terroirwijn

Champagne Glavier logoZondag 9 december is dé dag om de smaak van pepernoten en andere commerciële zoetigheid kwijten te raken: tijdens de grote Kerstproeverij van TERROIRWIJN staan tussen 12.00 – 18.00 uur aan de Coolhaven 106 A te Rotterdamrmeer dan 40 eerlijke, loepzuivere, duurzame en eigenwijze wijnen voor u open. Er is extra aandacht voor de elegante Côte des Blancs Champagne’s van Philippe Glavier en natuurlijk voor Domaine L’Hermas. Alexandra en Mathieu Torquebiau, eigenaren van dit wijngoed in de Terrasses de Larzac, praten met passie over hun zeer fijne wijnen. De catering is in de ervaren, capabele handen van Anja en Sieberen Meerema. Zij koken pure, no-nonsense smaken van het seizoen die onze wijnen nòg beter tot hun recht laten komen.
Meer over deze mooie proeverij? Check deze FB pagina!

Wijnworkshops Italië Fred Nijhuis 

Italiaans mousserend prosecco Fred NijhuisDinsdag 11 december 2018
Workshop Montepulciano 1 (d’Abruzzo) in Dorpshuis Tuil
De druif montepulciano en de gemeente Montepulciano geven al jaren allerlei misverstanden. Wat hun unieke eigenschappen zijn én de beste wijnen uit de verschillende wijngebieden ervaren we tijdens twee interessante en intensieve avonden. Geproefd worden o.a. de wijnen van Masciarelli, Pepe, Poliziano en Boscarelli.
De workshops zijn steeds van 19.30 tot 22.00 uur.
Voor alle info en inschrijven ga je naar de website van Fred Nijhuis 

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 13 december bezoek je naar keuze in Delft of Groningen drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Noteer deze vast in je agenda:

Kerstmenu proeverij, Wassenaar

Marius Jouw Wijnvriend logoBij Marius Jouw Wijnvriend in Wassenaar vindt op 14 en 15 december een tweedaagse proeverij plaats gericht op het kerstdiner, met een ruime selectie aan wijnen om te proeven. Neem je kerstmenu mee en proef bijpassende wijnen, of laat je adviseren. De wijnen zijn direct (beperkt) beschikbaar, maar kunnen ook besteld worden, zodat je ze voor de kerstdagen in huis hebt! Inschrijven is niet vereist, maar mag natuurlijk wel. Graag tot ziens in Wassenaar!
Meer info of alvast de proeflijst ontvangen? Check de website van Marius Jouw Wijnvriend!

KERSTMARKT in TROMPENBURG

Trompenburg kerstmarktIn het weekend van 14 – 16 december 2018 organiseert het Rotterdamse Trompenburg weer de jaarlijkse Kerstmarkt. Op de grotendeels overdekte Kerstmarkt in Trompenburg vindt u een keur aan ambachtelijk vervaardigde en handgemaakte Kerstartikelen en Kerstkado’s. Biologisch brood, Italiaanse olijfolie, mediterrane worst en botanisch bier. Voor de inwendige mens wordt gezorgd in het theehuis bij de entree met koffie, thee en taart en verspreid over de Kerstmarkt kunt u zich tegoed doen aan verschillende zoeten en hartige lekkernijen. En ‘last but not least’ het prachtige Kerstgroen, versgeknipt in de tuinen van Trompenburg, is weer te koop om uw huis sfeervol aan te kleden tijdens de komende Kerstdagen!

Check deze FB pagina voor het laatste nieuws

Fonteyn Festival Wintereditie

Verschillende wijnkoperijen presenteren op het Fonteyn Festival op 14, 15 en 16 december 2018 meer dan 80 verschillende topwijnen uit alle windstreken. Van Frankrijk tot Argentinië, van Nieuw Zeeland tot Italië,  voor ieder wat wils! Verschillende mobiele keukens serveren passende gerechten en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijke oesters, pizza, een winterse stampot en zelfs voor een uitgebreid 3-gangendiner kan je bij Fonteyn terecht dit jaar.

Kijk voor alle info op de website van het Fonteyn Festival

Champagne Proeverij, Rotterdam

Wijnhandel Peeters logoInmiddels is het een traditie: de Champagne Proeverij die Wijnhandel Peeters in de winkel organiseert op de laatste zondag voor de kerst.
Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.
Wel wordt je verzocht te reserveren via deze website.

Aanschuiftafel AnyWine

logo-anywineOp zondag 30 december, 7 februari en 3 maart vinden weer de gezellige én leerzame aanschuiftafels plaats in het proeflokaal van AnyWine in IJsselmuiden. Denk aan de Franse table d’hôte! Je krijgt een drie gangen diner geserveerd met daarbij bijpassende wijnen of thee. Aan tafel wordt de wijn & spijscombinatie aan je uitgelegd. Gezelligheid inbegrepen! Het maximaal aantal gasten dat aan kan schuiven is 16.

Ga naar de website van AnyWine voor meer info en inschrijven

5 (!)  Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 10 januari bezoek je naar keuze in Groningen, Leiden, Breda, Rotterdam of Goes een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 13 januari kun je in Groningen of Bredagenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

5 (!) Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 17 januari bezoek je naar keuze in Delft, Den Bosch, Utrecht, Zwolle of Sittard drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 20 januari kun je in Amersfoort of Leeuwardengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!   De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 24 januari bezoek je naar keuze in Den Haag, Haarlem, Tilburg of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 27 januari kun je in Amsterdamgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!   De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 31 januari bezoek je naar keuze in Arnhem, Leiden of Rotterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 7 februari bezoek je naar keuze in Delft, Groningen, Utrecht of Breda drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival logoHet Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats in de Westergasfabriek. Tijdens de oogstfeesten in maart, waar het zuidelijk halfrond centraal staat en tijdens de oogstfeesten in september waar het noordelijk halfrond centraal staat. De boeren vieren dan dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Wij vieren dat met hen mee! Van 22 t/m 24 maart 2019 staan er bijna 300 wijnen van het zuidelijk halfrond klaar om te proeven. Deze editie maken je een reis langs de nieuwe wereld, waarbij o.a. Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal staan. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden. Ook zijn er masterclasses en workshops, kun je genieten van mooie gerechtjes en Sublime Music.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en bestellen van tickets.

RYPP Wijnfestival, Rotterdam

RYPP wijnfestival 2019PROOST, PROEF, DANS & ONTDEK! We zijn er weer! Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni strijkt RYPP voor de derde editie neer in het mooiste park van Rotterdam: Het Park, bij de Euromast. Geniet drie dagen lang van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Dit alles afgetopt met verrassende live-acts voor een optimale beleving. In deze groene oase proost je samen met vrienden op een goed begin van de festivalzomer. Zet je jezelf vast op aanwezig zodat je niks mist! De kaartverkoop gaat 15 februari van start.

Houd deze FB pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival logoHet populaire Bacchus Wijnfestival vindt in 2019 weer plaats in het Amsterdamse Bos. In twee weekenden (van 7 t/m 9 juni en van 14 t/m 16 juni) presenteren  lokale wijnwinkels en wijnimporteurs met veel enthousiasme hun wijnen. Niet alleen aan wijn is gedacht. Combineer je wijn met een keur aan heerlijke gerechtjes. Mooie smaken op de proef, per fles, of per glas. Voor elke beurs iets moois! Doe mee met proeverijen, maak wijn spijs combinaties en geniet de hele dag lang.

Houd voor alle info en tickets de website van het Bacchus Wijnfestival in de gaten.

Kannen & Kruiken, Amersfoort

Kannen en Kruiken logoTijdens het Kannen & Kruiken festival van 8 t/m 11 augustus 2019 scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Binnenkort meer op de website van Kannen & Kruiken

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek 2019De Nederlandse Wijnfeesten 2018 hebben opnieuw hun faam waar gemaakt. Heerlijk weer, recordaantal standhouders en verschillende soorten kwaliteitswijnen zorgen in combi met duizenden bezoekers voor bijzondere sfeer en ambiance. Dank je wel allemaal!  Op 27, 28 en 29 september 2019 is Groesbeek weer heel graag trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Geniet het leven. Laten we proosten!

Kijk op de website van de Nederlandse Wijnfeesten voor alle info

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!