De Culinaire Weekend Tips! Geniet van alle wijnproeverijen en wijnfestivals in deze culinaire kalender ! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Wine Down met DJ Paul Zijlstra

Wine Down To AmuseKom bij To Amuse elke vrijdag vanaf 16.00 uur het weekend vieren onder het genot van fijne deuntjes van DJ Paul Zijlstra en een wekelijks wisselende wijnproeverij van onze MaĂźtre & Sommelier Leonie Mooijekind WA.
Reserveren is niet nodig, maar wil je zeker zijn van een tafeltje neem dan contact op met To Amuse in Haarlem.

Royal Christmas Fair Den Haag

logo-royal-christmas-fair-200-150x150De sfeervolle Royal Christmas Fair bevindt zich op het Lange Voorhout in het historisch hart van Den Haag. Temidden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats en het Plein. De kerstmarkt is t/m 23 december dagelijks geopend van 12 tot 21 uur. Een dagje naar de mooiste kerstmarkt van Nederland is zo een geweldig dagje of nachtje Den Haag!

Check de website voor het complete programma

Drijvende Kerstmarkt, Leiden

Winnaar kerstmarkt LeidenDe Kerstmarkt in Leiden zorgt t/m 25 december voor een sfeervolle binnenstad. Gelegen op het water van de Nieuwe Rijn is dit de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Net als in alle voorgaande jaren kunnen de bezoekers hier naar hartenlust winkelen onder het genot van een hapje, drankje en diverse liveoptredens. In combinatie met de nostalgische kermis en de drijvende ijsbaan wordt de historische binnenstad omgetoverd tot een complete winterbeleving!

Meer info? Check deze pagina

Swan Market Rotterdam 

⭐ Zondag 23 december ⭐Van Nelle Fabriek ⭐11:00 – 17:00 ⭐Entree tot 15:30 uur: € 2,- (<18 en >65 = GRATIS) ⭐ Entree na 15:30 uur: GRATIS ⭐
👜 SHOPPING
Shop jouw cadeautjes en must-haves op het gebied van:
★ kleding ★ design ★ kunst ★ sieraden ★ speelgoed ★ gadgets ★ vintage ★ interieur items ★ en meer…
🍗 FOOD COURT
Er zijn meer dan 15 Food-deelnemers met overheerlijk eten. De keuze is reuze! 🙂
đŸ· HOT & COLD DRINKS
Bij het Swan-barretje kan je terecht voor heerlijke Vedettjes, wijntjes en veel meer dorstlessers! Proost met je vrienden op het weekend.
♬ MUSIC
👬 KIDS

Meer over deze Swan Market lees je hier

Champagne Proeverij, Rotterdam

Wijnhandel Peeters logoInmiddels is het een traditie: de Champagne Proeverij die Wijnhandel Peeters in de winkel organiseert op de laatste zondag voor de kerst. Dit jaar is dat op zondag 23 december.
Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.
Wel wordt je verzocht te reserveren via deze website.

Kerst High Tea Dudok In Het Park

Kerst High Tea DudokEen heerlijk alternatief voor de kerstdagen zelf. Op zondag 23 december genieten van een high tea met je familie en/of vrienden terwijl de musici van Linnenman je verwennen met hun mooiste en leukste liedjes! Ee kok van Dudok in Het Park heeft een heerlijke high tea samengesteld: de Kerst High Tea zal bestaan uit een combinatie van diverse zoete en hartige hapjes, zoals de traditionele High Tea lekkernijen als Eton Mess, scones en sandwiches, maar ook mini Dudok appeltaart, kroketjes van tomaat en mozzarella, quiche en brownie bar met karamel. De High Tea wordt geserveerd met onbeperkt thee van Legends tea. (€28,50)
Voor kinderen t/m 12 jaar is er een speciale High Tea samengesteld. Ook deze bestaat uit verschillende zoete en hartige lekkernijen, zoals peanutbutter-jelly sandwich, quiche, wafel met chocolademousse, bitterbal, verse fruitsalade en een kinderijsje met verrassing. (€18,50)
En om de calorieën weer kwijt te raken schaats je daarna wat baantjes bij het IJsvrij Parkfestival, op het grasveld midden in Het Park!

Kijk hier voor meer info

Noteer deze vast in je agenda:

Aanschuiftafel AnyWine

logo-anywineOp zondag 30 december, 7 februari en 3 maart vinden weer de gezellige Ă©n leerzame aanschuiftafels plaats in het proeflokaal van AnyWine in IJsselmuiden. Denk aan de Franse table d’hĂŽte! Je krijgt een drie gangen diner geserveerd met daarbij bijpassende wijnen of thee. Aan tafel wordt de wijn & spijscombinatie aan je uitgelegd. Gezelligheid inbegrepen! Het maximaal aantal gasten dat aan kan schuiven is 16.

Ga naar de website van AnyWine voor meer info en inschrijven

5 (!)  Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 10 januari bezoek je naar keuze in Groningen, Leiden, Breda, Rotterdam of Goes een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Rubens proeverij

Odile Hemmen logoOndernemers van de Binnenweg in Rotterdam hebben een samenwerking met Museum Boijmans met als doel de prachtige tentoonstelling van Rubens onder de aandacht te brengen. Een aantal unieke Rubens producten en activiteiten zijn ontwikkeld ter ere van de grote meester. Zo ook deze wijnproeverij bij Odile Hemmen. De geschiedenis leert ons uit welke streken wijnen werden gedronken in de tijd van Rubens in Antwerpen. Daarnaast heeft Rubens ook zijn wijnvoorkeur beschreven in een brief. In deze tijdreis wil Odile Hemmen je meenemen aan de hand van een selectie uit haar assortiment van bijzondere, levendige en zuivere wijnen. “Dichterbij Rubens kan je haast niet komen door deze wijn te proeven” vertrouwde de conservator mij toe. De proeverij vindt plaats op donderdag 10 januari 2019. De ontvangst is om 18.00 uur, aanvang proeverij 18.30 uur tot 20.00. Een begeleidend hapje is voorzien. De kosten bedragen 15 euro p.p.

Meer info en aanmelden? Neem contact op met Odile Hemmen

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 13 januari kun je in Groningen of Bredagenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

5 (!) Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 17 januari bezoek je naar keuze in Delft, Den Bosch, Utrecht, Zwolle of Sittard drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 20 januari kun je in Amersfoort of Leeuwardengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!   De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 24 januari bezoek je naar keuze in Den Haag, Haarlem, Tilburg of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 27 januari kun je in Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!   De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 31 januari bezoek je naar keuze in Arnhem, Leiden of Rotterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Surprise Dinners

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 7 februari bezoek je naar keuze in Delft, Groningen, Utrecht of Breda drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten!

Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Union des Grands Crus de Bordeaux

UGCB-PW-Logo-2019-amsterdamOp maandag 25 februari 2019 zal in de prachtige Beurs van Berlage te Amsterdam de zesde editie plaatsvinden van de unieke proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux. Circa 100 topchñteaux zullen wijnen van het jaargang 2016 laten proeven. De proeverij biedt de zeldzame kans om top Grands Crus van de Bordeaux te proeven en direct met chñteaux in contact te komen. De proeverij wordt georganiseerd in samenwerking met onze partner De Bruijn Wijnkopers en de vereniging Commanderie de Bordeaux aux Pays-Bas. Dit evenement is een must-attend voor alle wijnprofessionals en wijnliefhebbers. Professionals: 13.30 – 16.30 uur. Consumenten: 18.00 – 20.30 uur

Reserveer hier tijdig je tickets.

Vini Bio, Amsterdam

Vini Bio logoOp maandag 4 maart 2019 organiseert Melman Communications voor de 7e maal Vini Bio, de B-2-B proeverij van louter biologische, biodynamische, natuurlijke en orange wijnen. Hierbij zullen naast producenten uit verschillende landen ook diverse Nederlandse importeurs acte de présence geven.

Professionals kunnen zich aanmelden via Melman Communications

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival logoHet Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats in de Westergasfabriek. Tijdens de oogstfeesten in maart, waar het zuidelijk halfrond centraal staat en tijdens de oogstfeesten in september waar het noordelijk halfrond centraal staat. De boeren vieren dan dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Wij vieren dat met hen mee! Van 22 t/m 24 maart 2019 staan er bijna 300 wijnen van het zuidelijk halfrond klaar om te proeven. Deze editie maken je een reis langs de nieuwe wereld, waarbij o.a. Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal staan. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden. Ook zijn er masterclasses en workshops, kun je genieten van mooie gerechtjes en Sublime Music.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en bestellen van tickets.

Wijnworkshop Bourgogne, Leiden

Key to Wine TitiaKey to Wine Wijneducatie organiseert op 30 maart van 15.00 tot ong 17.30 uur in samenwerking met Cave de Santenay een wijnworkshop Bourgogne. In ongeveer 2,5 uur proef je 9 verschillende wijnen van basisniveau tot en met Grand Cru. Je krijgt hierbij uitleg over de streek, de druivenrassen, de verschillende kwaliteitsniveau’s en wat Bourgogne zo bijzonder maakt. Je proeft ook enkele Bourgondische hapjes, passend bij de verschillende wijnen.

Meer info en inschrijven: Key to Wine

RYPP Wijnfestival, Rotterdam

RYPP wijnfestival 2019PROOST, PROEF, DANS & ONTDEK! We zijn er weer! Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni strijkt RYPP voor de derde editie neer in het mooiste park van Rotterdam: Het Park, bij de Euromast. Geniet drie dagen lang van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Dit alles afgetopt met verrassende live-acts voor een optimale beleving. In deze groene oase proost je samen met vrienden op een goed begin van de festivalzomer. Zet je jezelf vast op aanwezig zodat je niks mist! De kaartverkoop gaat 15 februari van start.

Houd deze FB pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival logoHet populaire Bacchus Wijnfestival vindt in 2019 weer plaats in het Amsterdamse Bos. In twee weekenden (van 7 t/m 9 juni en van 14 t/m 16 juni) presenteren  lokale wijnwinkels en wijnimporteurs met veel enthousiasme hun wijnen. Niet alleen aan wijn is gedacht. Combineer je wijn met een keur aan heerlijke gerechtjes. Mooie smaken op de proef, per fles, of per glas. Voor elke beurs iets moois! Doe mee met proeverijen, maak wijn spijs combinaties en geniet de hele dag lang.

Houd voor alle info en tickets de website van het Bacchus Wijnfestival in de gaten.

Kannen & Kruiken, Amersfoort

Kannen en Kruiken logoTijdens het Kannen & Kruiken festival van 8 t/m 11 augustus 2019 scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Binnenkort meer op de website van Kannen & Kruiken

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek 2019De Nederlandse Wijnfeesten 2018 hebben opnieuw hun faam waar gemaakt. Heerlijk weer, recordaantal standhouders en verschillende soorten kwaliteitswijnen zorgen in combi met duizenden bezoekers voor bijzondere sfeer en ambiance. Dank je wel allemaal!  Op 27, 28 en 29 september 2019 is Groesbeek weer heel graag trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Geniet het leven. Laten we proosten!

Kijk op de website van de Nederlandse Wijnfeesten voor alle info

đŸ‡đŸ·đŸŽGeen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!