Culinaire Weekend Tips 12-13-14 oktober

Home/Culinaire weekend tips, Divers/Culinaire Weekend Tips 12-13-14 oktober
  • Weekend rood-oranje uitgelicht

Culinaire Weekend Tips 12-13-14 oktober

De Culinaire Weekend Tips ! Geniet van alle festivals en proeverijen in deze wijnagenda en festival kalender ! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Wine Rebel Meet-Up RIESLING!

winerebelmeetup RIESLING oktober 2018De 7e #winerebelmeetup is weer gepland! Met dit keer een onderwerp wat vooral onder sommeliers van over de hele wereld beschouwt wordt als één van de lekkerste wijnen; Riesling!
Het idee is simpel:
– 1 keer in de maand een meet-ip in Den Haag
– Ieder brengt een fles wijn mee van tussen de €10,- – €20,- en vertelt wat over zijn/haar wijn naar keuze en reden ervoor.
– Niet TE grote groep, zodat we elkaar en de aandacht kunnen geven.
Een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen, die dicht in de buurt wonen en waarmee je al een passie voor wijn deelt!

Check deze FB pagina voor meer info en om te zien of er nog plek is!

Proeven tussen de Stellingen

Logo Okhyusen 2In het weekend van 12 en 13 oktober zet Wijnkoperij Okhuysen de deuren weer wagenwijd open voor de najaarseditie van Proeven tussen de stellingen!
* 200 fantastische wijnen open op de proeftafels
* Ontmoet onze wijnmakers persoonlijk
* Volop nieuwe wijnen en nieuwe oogstjaren
* 10% proeverijkorting op uw bestelling
* Tombola met kans op de meest begeerde wijn ter wereld: Pétrus!
Toegang is gratis, tot 12 of 13 oktober!
Meld je aan:
https://www.okhuysen.nl/agenda/proeven-tussen-de-stellingen

World Food Day, Den Bosch

World Food Day Den Bosch logoNeem op zaterdag 13 oktober een exclusief kijkje achter de schermen van je eten tijdens World Food Day. Hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt. Wie produceert het? Welke innovatieve technieken worden er gebruikt? Hoe zit het met de impact van wat we eten op de planeet? En wat betekent dat voor een eerlijke verdeling voor iedereen? Ontdek hoe jij het verschil maakt op World Food Day 2018. World Food Day in ‘s-Hertogenbosch wordt georganiseerd om stil te staan bij de internationale Wereldvoedseldag op 16 oktober. Deze dag is in 1979 door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In meer dan 150 landen vinden allerlei acties en evenementen plaats om hierbij stil te staan! Hoe meer mensen met ons mee kunnen doen, hoe leuker! Toegang tot World Food Day is dan ook gratis. Je hebt wel een gratis entreebewijs nodig.

Check deze website voor meer en je entreebewijs

WijnSpijs Wandeling Oisterwijk Bos

WijnSpijs Wandeling EigenLekker uitwaaien in het bos op zaterdagmiddag 13 oktober! Naast de ‘reguliere’ WijnSpijs Wandeling Oisterwijk organiseren wij ook de Oisterwijk BOSwandeling. Je loopt door de waanzinnige bossen van Oisterwijk – langs zes fantastische restaurants die allemaal in de bossen te vinden zijn. Overal krijg je een mooie wijnspijs combinatie te proeven. De gerechten zijn iets groter dan je van ons gewend bent, maar (als je niet afsnijdt) dan moet er ook flink gewandeld worden.

Reserveer hier alvast je tickets voor deze leuke en lekkere wandeling!

Wijn-Bier herfstproeverij

MijnWijnPlein logoMijnWijnPlein presenteert als zelfstandige bijzondere wijnimporteur haar karaktervolle wijnen in Brouwerij De Twee Leeuwen op zaterdag 13 oktober! Naast wijnen zijn er ook verschillende bijzondere bieren te proeven en zijn er heerlijke hapjes van Ouwe Jongens Krentenbrood.
Wie:
MijnWijnPlein met Franse wijnen
Brouwerij De Twee Leeuwen met traditionele bieren
Ouwe Jongens Krentenbrood Love for Food
Wat:
Proeverij van zelf geïmporteerde wijnen van onafhankelijke wijnboeren & traditionele bieren met een modern sausje gebrouwen in eigen brouwerij in combinatie met lekkers van Ouwe Jongens Krentenbrood.
Waar:
Keizersdijk 5c, 4941GC Raamsdonksveer (NL)
Wanneer:
Zaterdag 13 oktober van13.05 tot 18:00 of misschien iets later

Check deze FB paginavoor meer info

High Wine Wijnworkshop, Delft

high-wine-wijnworkshop-14-oktober-2018-in-delft-tuSchuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 14 oktober. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.

Check de website van De Smaakboutique in Delft voor alle info en reserveren!

3 WijnSpijs Wandelingen!

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 14 oktober kun je in wel 3 steden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  Je kunt kiezen uit de steden Leiden, Amsterdam en Goes. De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnworkshops Italië Fred Nijhuis 

Italiaans mousserend prosecco Fred NijhuisVoor de tweede helft van 2018 staan weer de nodige workshops gepland! Naast een herhaling van de workshop nebbiolo ook een drietal nieuwe; Italiaans mousserend, Zuid-Italië en montepulciano versus Montepulciano.

Woensdagen 17 en 31 oktober 2018
Workshop Nebbiolo in Dorpshuis Tuil
Alles over dit intrigerende druivenras, met aandacht voor zijn geschiedenis, DNA, eigenschappen en uiteraard fabuleuze wijnen. Centraal staan Alto Piemonte en de Roero, Valtellina en de Langhe (Barolo-Barbaresco), maar ook nebbioli uit andere landen zoals Zuid-Afrika, Australië en Virginia.

Dinsdagen 6, 20 en 27 november 2018
Workshop Zuid-Italië in Dorpshuis Tuil
Drie boeiende thema’s: Etna, Calabrië en Taurasi. Maak kennis met bijzondere druivenrassen zoals de beide nerello’s, de gaglioppo, de beide magliocco’s en de onvolprezen aglianico van producenten zoals Librandi, Tenuta di Fessina en Mastroberardino.

Dinsdagen 4 en 11 december 2018
Workshop Montepulciano 1 (d’Abruzzo) in Dorpshuis Tuil
De druif montepulciano en de gemeente Montepulciano geven al jaren allerlei misverstanden. Wat hun unieke eigenschappen zijn én de beste wijnen uit de verschillende wijngebieden ervaren we tijdens twee interessante en intensieve avonden. Geproefd worden o.a. de wijnen van Masciarelli, Pepe, Poliziano en Boscarelli.

De workshops zijn steeds van 19.30 tot 22.00 uur.

Voor alle info en inschrijven ga je naar de website van Fred Nijhuis 

Noteer deze vast in je agenda:

Meet the Winemaker in Wijncafé Lefebvre

Proeverij Zuid-Afrika LefebvreGoed nieuws voor alle liefhebbers van Zuid Afrikaanse wijnen! Wijncafe Lefebvre organiseert in samenwerking met Wijnkooperij De LANGE bv – Unique Wine Selections een bijzonder evenement op vrijdagavond 19 oktober. Deze avond komt de Zuid Afrikaanse wijnmaker Hannes Storm naar Utrecht! Hannes is twaalf jaar wijnmaker geweest bij het beroemde wijnhuis Hamilton-Russel en is sinds 2008 is begonnen met het aanplanten van eigen wijngaarden in een bijzonder stukje Zuid Afrika, de Hemel en Aarde vallei. Hij bezit nu vier verschillende wijngaarden waar hij uitsluitend Pinot Noir en Chardonnay op verbouwd. Van deze druiven maakt Hannes fantastische wijnen welke, blind geserveerd, doen denken aan top Bourgogne wijnen.  De avond begint omstreeks 20.00 uur met een goed glas mousserende wijn om daarna gezamenlijk naar Hannes’ verhaal te luisteren en zijn wijnen te proeven. Natuurlijk serveren we hier een kleine versnapering bij. Voor deze avond hebben we twintig plekken beschikbaar in onze wijnkelder.

Check deze linkvoor meer info en inschrijven

3 WijnSpijs Wandelingen!

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 21 oktober kun je in wel 3 steden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  Je kunt kiezen uit de steden Haarlem, Utrecht en Doetinchem. De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Proeverij wijnen uit de  AHR

logo_perswijn_2018Op minder dan drie uur rijden van ons land ligt een van de meest spectaculaire wijnbouwgebieden van Europa: Ahr. Dit wijnbouwgebied heeft, ondanks zijn noordelijke ligging, zijn faam vergaard met rode wijnen van spätburgunder en frühburgunder. Het prachtige dal, met zijn steile hellingen van leisteen en Grauwacke, vormt een echt pinotparadijs, waarvan de beste wijnen zich kunnen rekenen tot de wereldtop.
Zondag 21 oktober  zijn professionals en consumenten welkom op de overzichtsproeverij van de beste wijnproducenten.

Check de website van Perswijn voor inschrijven en meer info

Wine&Food reis Umbrië

Adje Middelbeek wine and food reis umbrieJoop Zwiep en Adje Middelbeek organiseren van 21 to 27 oktober een zinnenstrelende Wine&Food reis voor Kookgekken en culi’s in Umbrië. Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië, het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak nazomers warm, aangevuld met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Het najaar is ook de tijd van de oogst, waarin de lekkerste producten van het land komen, zoals de saffraan, de olijven worden geplukt en er worden allerlei paddestoelen en ook truffels gezocht.van 

Voor het volledige programma en alle info: bel of mail je Adje: 0039-3926682960 e of podbuongustaio@gmail.com.

Italiaanse proeverij voor foodies

TheBakingBucketlist logoOp zaterdag 27 oktober organiseert Saskia van The Baking Bucketlist samen met vinoloog Ralph Samuels van 14-17 uur een Italiaanse proeverij. Deze huiskamer proeverij zal plaatsvinden in Leidsche Rijn-Utrecht. Tijdens deze proeverij laat Ralph je 5 bijzondere Italiaanse wijnen proeven en vertelt hij je alles over de wijnhuizen. Om de proeverij compleet te maken bereidt Saskia daar 5 bijpassende Italiaanse gerechtjes bij. De kosten voor deze middag zijn 20 euro p.p., inclusief een goodiebag.
Aanmelden kan via lankhorstsaskia@gmail.com

3 WijnSpijs Wandelingen!

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 28 oktober kun je in 3 steden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  Je kunt kiezen uit de gezellige steden Arnhem, Tilburg en Breda. De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

3 WijnSpijs Wandelingen!

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 4 november kun je in 3 steden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling!  Je kunt kiezen uit de gezellige steden Delft, Enschede en Haren. De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Gastronomie/Fine Food Professional

gastronomie logoDe 8e editie van deze vakbeurs voor professionals in ‘Fine Food’ vindt dit jaar plaats op maandag 5 november in de RAI Amsterdam. Zoals in de afgelopen edities zijn er komende editie natuurlijk weer honderden verschillende producten te vinden zoals vis, schaal- en schelpdieren, vleeswaren, charcuterie, kruiden, specerijen, groenten en fruit, delicatessen, escargots, kaviaar, olijven en olijfolie, kazen, brood, koffie en thee, ijs en patisserie, water, glaswerk, serviezen en bestek, messen, meubilair, gedistilleerde en alcoholvrije dranken, kokskleding, glazenspoelmachines, fornuizen, wijnen, maar ook organisaties en belangengroepen uit deze sector. Er vinden diverse wedstrijden plaats en er is veel aandacht voor ORANGE WINES!

Let op: deze beurs is uitsluitend toegankelijk voor professionals! Meer info en registreren? Ga naar deze website.

Oesters en Wijn, Rotterdam

Rien Proeverijen en AdviesHet Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie op donderdag 8 november 2018 een heerlijke avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn. Op het inmiddels klassieke Depot Noord in Rotterdam bij de Oester Compagnie gaan we u weer heerlijk verwennen met Oesters en wijn. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d’Oléron in Frankrijk. U leert de smaak van oesters te ontrafelen en bij de smaken die u dan ontdekt proberen wij een ideale wijn te combineren.
Het Wijninstituut weet u op bevlogen wijze te vertellen over wijn en alles wat daarbij hoort om die unieke smaak te verkrijgen.
Presentatie door Matijn Wijn, eigenaar van de Oestercompagnie en Rien van der Meulen, Dip. WSET, wijndocent bij het Wijninstituut en eigenaar van Rien Proeverijen en Advies.

Opgeven en meer leuke proeverijen? Check hier de website van Rien

Italiaanse Wijnworkshop

Key to Wine TitiaIn samenwerking met Italiaans restaurant Sapori da Stefano in Alphen aan den Rijn organiseert vinoloog Titia Boxma (Key to Wine wijnopleidingen)  verschillende Italiaanse wijnworkshops. Naast uitgebreide uitleg over de verschillende gebieden, proef je 8 uitstekende wijnen, begeleid door overheerlijke hapjes van Sapori da Stefano. Een avondje Italiaans genieten!
Maandag  12 november: Midden Italië

Meer info en reserveren doe je via de website van Key to Win

Foodie Festival, Amsterdam

Foodie FestivalHet Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek (10 t/m 18 november) en vindt plaats op zaterdag 17 november van 12:30 uur – 18:30 uur in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam.  Het Foodie Festival is hét culinaire evenement van het jaar voor kookliefhebbers en bakfanaten. Dit jaar staat het kookboek in al zijn facetten centraal. In het historische pand van de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam kunnen culi’s terecht voor een interview of signeersessie met je favoriete kookboekschrijver, masterclasses, wijnproeverijen en een pop-up kookboekhandel. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen.

Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets klik je hier 

Indian Summer in Limburg

Henk Hoogakker en Greg (2)Op zondagmiddag 18 november van 15.00 tot 19.00 uur organiseert Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken een lekkere luie zondagnamiddag op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Heerlijk genieten en de fascinatie beleven van kunst, eten en mensen. Warme kleuren en volle, aardse smaken! Topchef Greg Bodegom kijkt heerlijk anders naar herfstgroenten en wild. Hij brengt de Indian Summer beeldend op ons bord, terwijl Henk Hoogakker tussendoor spannende verhalen vertel over kunst en eten. Aan de muur hangen gastronomische stillevens.
Reserveren De kosten voor het vijf gangen menu en ‘het verhaal’ zijn nog steeds € 65,– per persoon. Aperitief, bijpassende wijnen en water inbegrepen. Reserveren of meer weten? Bel even met Henk: 06 53 198929 of mail me :  henk@kunstindekeuken.nl .Bestemd voor fijnproevers die ook houden van ontspannen genieten van kunst, zonder dat iets echt hoeft. Je hoeft geen kunstkenner te zijn.  Spannend? Henk zeg altijd: ‘Stil-leven kan altijd nog!’
Klik hiervoor meer info over Kasteel Daelenbroeck en de mogelijkheid voor een aansluitende overnachting.

Fonteyn Festival Wintereditie

Verschillende wijnkoperijen presenteren op het Fonteyn Festival op 14, 15 en 16 december 2018 meer dan 80 verschillende topwijnen uit alle windstreken. Van Frankrijk tot Argentinië, van Nieuw Zeeland tot Italië,  voor ieder wat wils! Verschillende mobiele keukens serveren passende gerechten en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijke oesters, pizza, een winterse stampot en zelfs voor een uitgebreid 3-gangendiner kan je bij Fonteyn terecht dit jaar.

Kijk voor alle info op de website van het Fonteyn Festival

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Door |12 oktober 2018|Categorieën: Culinaire weekend tips, Divers|Tags: , , |0 Reacties

Geef een reactie