Culinaire Weekend Tips 12-13-14 januari. En meer…

Home/Divers/Culinaire Weekend Tips 12-13-14 januari. En meer…
 • Happy Weekend Uitgelicht proost boven tafel

Culinaire Weekend Tips 12-13-14 januari. En meer…

Een nieuwe naam, dezelfde culinaire geniet-adresjes. De Weekend Hangouts heten in dit nieuwe jaar de Culinaire weekend tipsScroll ook even verder, daar vind je meer culinaire evenementen, al voor ver in het nieuwe jaar!
(PS: Mis je jouw proeverij? Stuur me info, een link en foto)

Champagne Cruise Amsterdam Light Festival

Champagne Amst Light FestivalWe nodigen je graag uit op vrijdag 12 januari met ons mee te gaan op de Champagne Cruise tijdens het Amsterdam Light Festival. Varen over de Amsterdamse grachten in een prachtige salonboot.
Je krijgt 5 verschillende glazen champagne. En dat allemaal tijdens het prachtige licht en kunst spektakel van Amsterdam Light Festival waarbij kunstenaars objecten verlichten. Ieder jaar een groot succes bij het publiek. En nu dus met een speciale Champagne Cruise. Heerlijk bruisend begin van het nieuwe jaar! Tijdens deze proeverij is Hinke de Jong, eigenaar van Brouzje en de Champagne Ambassadeur van Nederland je gastvrouw en degene de champagnes toelicht.

Kijk op de FB-pagina van deze cruise voor meer info en reserveren

WijnSpijs Wandeling, Breda 

WijnSpijs Wandeling EigenTrap het jaar écht lekker af met een prachtige wandeling op zondag 14 januari in Breda! Tijdens de WijnSpijs Wandeling ontdek je zes toprestaurants, zes mooie wijnen én zes creatieve gerechtjes ook de prachtige binnenstad. En bij deze editie krijg je als extraatje een verrukkelijk dessert in de Kapel van hét luxery hotel van de stad!  Deze editie heeft twee culinaire nieuwkomers (El Patio en Liefdegesticht) en échte wijnspijs veteranen. Na de wandeling kan je nog heerlijk naborrelen (op eigen kosten) in de Kapel. Ga jij ook gezellig mee wandelen? Zo na de feestdagen is het tijd om je goede voornemens in praktijk te brengen! Meer beweging, meer naar buiten en tijd doorbrengen met vrienden en familie. En laat het nu zo zijn dat er nét na het nieuwe jaar weer een WijnSpijs Wandeling is. Én daar komt dat allemaal samen!

Klik hier voor alle info en bestellen van kaarten

WijnSpijs Wandeling, Groningen

WijnSpijs Wandeling EigenTrap het nieuwe jaar af in style.. Ga mee WijnSpijs Wandelen in Groningen! In de meest bruisende stad van het noorden is het op 14 januari  2018 weer tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De WijnSpijs Wandeling. Tijdens deze culinaire tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers van onderstaande restaurants staan te trappelen om jou te verwelkomen in hun restaurant. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel “Beste Binnenstad” en de slogan “Er gaat niets boven Groningen!” zijn helemaal op zijn plek!

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om kaarten te bestellen!

Noteer deze vast in je agenda:

Table D’hote, Gouda

agakookhuisjantrusHet nieuwe jaar begint goed bij Aga Kookhuis Janatrus in Gouda. Op vrijdag 19 januari 2018 kun je weer leuke mensen ontmoeten in een gezellige sfeer. Maar vooral natuurlijk genieten van een mooi verrassingsmenu van Arthur, onze gastvrijheid en mooie wijnen.
Je bent welkom om 18.30 uur voor een5 gangen verrassingsmenu incl. 3 glazen wijn. Prijs pp €58,00. ]Hartelijke groet, Arthur en Marjan. Aga Kookhuis Jantrus, Naaierstraat 9, Gouda


Reserveer een plaats via  jantrus@planet.nl of bel tel. 06 22254064 

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop in Delft op zondagmiddag 21 januari. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Kijk voor meer info en inschrijven op de website van De Smaakboutique 

WijnSpijs Wandeling, Amersfoort

WijnSpijs Wandeling EigenHeerlijk wandelen door de prachtige binnenstad van Amersfoort en onderweg genieten van de lekkerste gerechtjes met bijpassende wijnen in de leukste restaurants van de stad. Wie wil dat nu niet? Een mooie reden om snel kaarten te kopen. Laat je – samen met je vriendinnen, familie of partner – in de watten leggen door de leukste restaurateurs van Amersfoort! De Steenfabriek, De Viszaeck, Habibi, Het Filmhuys, Hete Kolen en Spui staan op zondagmiddag 21 januari op het programma. Ga je mee?!

Klik hier om te reserveren voor deze leuke WijnSpijs Wandeling!

Wijn en Verwonderen

Wijn en Verwonderen logoOp zondagmiddag 21 januari is er van 15.30-17.30 een speciale voorstelling met wijnproeverij In Theater de Fransche School. Die zondag komen een dichter en een singer/songwriter/gitarist naar Culemborg: Ingmar Heytze en Bertolf Lentink. Ingmar is goed, grappig, vindingrijk en natuurlijk een taalvirtuoos. Daarnaast is hij een dichter die als hij voordraagt de teksten niet wegmompelt, maar ze met verve brengt. Hij geniet van het voordragen en dat zie je, dat hoor je.
Bertolf was jarenlang de gitarist van Ilse De Lange en hij speelt ook al een hele tijd als solo-artiest of met de tributeband Her Majesty. Die band is bekend geworden met eerbetonen aan de Beatles en Crosby, Stills, Nash and Young. Hijlco Span presenteert de middag en voert gesprekken met de gasten.
Ik (Klaas Drupsteen) kies en introduceer bijpassende wijnen.

Kaarten à € 30,- zijn te bestellen via de site van De Fransche School
https://www.theaterdefranscheschool.nl/

WijnSpijs Wandeling, Amsterdam-Oost

WijnSpijs Wandeling EigenDe Indische Buurt in Amsterdam is hot! Het ene na het andere leuke restaurant opent daar zijn deuren en dat geeft een heel gevarieerd aanbod. Wij zijn op pad gegaan en hebben de leukste en lekkerste voor je gevonden… Tijdens de WijnSpijs Wandeling op zondagmiddag 28 januari loop je langs zes restaurants dwars door de Indische buurt heen. In Ieder restaurant wordt je verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie, zorgvuldig uitgekozen door de chef. Als klap op de vuurpijl is de laatste (7e) pitstop voor iedereen het Pompstation. Zij zorgen voor de afterparty waar je nog een dessert krijgt! (De naborrel is op eigen kosten) Haal snel kaarten, we verkopen maximaal 300 kaarten en op=op!

Koop dus hier snel je kaarten voor deze populaire wandeling!

Het Oesteruurtje, Bridges Amsterdam

Oester uurtjeSluit de week af in stijl met vrienden of collega’s tijdens Het Oesteruurtje. Elke eerste vrijdag van de maand is het ‘Happy Oyster Hour’ bij onze Foodbar! Proost met een mooi glas wijn en krijg tussen 18.00 en 19.00 uur gratis oesters. Een gezellige manier om het einde van de werkdag een ster-afsluiting te geven en je weekend goed te beginnen!

Klik hier voor meer

Wijnproeverij Salentein, Barendrecht

WIjnproeverij SalenteinOp zondag 4 februari organiseert Le Bonheur voor de 2de keer een wijnproeverij. Dit keer kunt u kennis maken met verschillende wijnen van Bodegas Salentein.
Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië.
Zet deze datum alvast in je agenda, binnenkort volgt er meer informatie!

Kijk op deze FB pagina voor het laatste nieuws over deze proeverij

Union des Grands Crus de Bordeaux proeverij

Grands Crus de Bordeaux 2018Op maandag 5 februari 2018 zal in de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam de vijfde editie plaatsvinden van de unieke proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux. Circa 100 topchâteaux zullen wijnen van de jaargang 2015 laten proeven. Deze proeverij wordt georganiseerd door de UGCB en Perswijn. De proeverij zal plaatsvinden tussen 14:15 – 17:15. Deze proeverij is gedurende deze tijden uitsluitend toegankelijk voor wijnhandel en horeca! Pers is op uitnodiging. Er vindt een KvK check plaats.

Tijden consument (avondprogramma):
18:00- 20:30 – Toegankelijk voor consument à  €50  p.p. (abonnees van PERSWIJN betalen €35 p.p.)

Tijden Commanderie de Bordeaux (avondprogramma)
18:00- 20:30 – Toegankelijk voor leden van de Commanderie de Bordeaux à  €50  p.p.

Alle info en inschrijven via de website van Perswijn.

Masterclass Madeira, Rotterdam

La Causerie LogoOp maandag 5 februari 2018 staat een spectaculaire masterclass op het programma.
Léon Krijgsman van La Causerie neemt je mee om aan de hand van zo’n 14 proefglazen om de versterkte wijnen van dit prachtige eiland Madeira goed te leren begrijpen.
Het eiland Madeira associëren sommigen met bloemen. Maar de wijnen zijn bij velen, ook wijnkenners, nauwelijks bekend terwijl deze tot de beroemdste en meest langlevende wijnen ter wereld behoren.
Madeira is culinair “maaltijdbreed” inzetbaar; van aperitief tot nagerecht!
Na deze masterclass begrijp je deze wijn. Je leert de smaaktypen onderscheiden en de invloed van de druivenrassen en de leeftijd. Madeira wijnen zijn meesterlijke parels op iedere wijnkaart en een “verplicht nummer” in iedere wijnvoorraad. De combinaties met spijs zijn verrassend, we proeven dat ook tijdens deze avond.

Voor meer info en inschrijven ga je naar de FB pagina van deze masterclass

Workshop “Verken de Rhone”

Wijninstituut logoHet Wijninstituut verzorgt in februari 2018 samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop “Verken de Rhone”. Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.
De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:
Rotterdam, donderdag 8 februari 2018
Den Haag, dinsdag 13 februari 2018
Amsterdam, donderdag 15 februari 2018
Utrecht, dinsdag 20 februari 2018
Groningen, donderdag 22 februari 2018
Prijs 39,50 per persoon.
De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.

Opgeven en meer info via de website van Het Wijninsituut 

Wijn-spijsproeverij Duitsland

logo-smaakvermaakZaterdag 10 februari, aanvang 20.30 in Kookstudio de Hofsteede te Limmen
De wijnbouw in Duitsland is naar grootte de vierde van wijn producerende landen en word vaak gezien als het wijnland waar alleen laffe, zoete wijnen vandaan komen. Dit is allang niet meer zo. Alhoewel er prachtige edelzoete wijnen worden geproduceerd, is er ook heerlijke riesling, weisserburgunder en grauburgunder. En wat te denken van de fruitige spatburgunder? Natuurlijk worden alle geschonken wijnen geserveerd met een passend hapje. Kom je Duitsland (her)ontdekken?

Meer info en inschrijven via de website van Smaakvermaak 

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 28 februari. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Kijk voor alle info en inschrijven op de website van De Smaakboutique

Workshops Italië, Fred Nijhuis 

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelIn 2018 organiseert Fred Nijhuis wederom diverse workshops met zowel bekende als nieuwe thema’s.

De eerste drie workshops staan inmiddels gepland:

 • Amarone della Valpolicella
  Maandagen 26 februari, 12 maart en 26 maart 2018
  Plaats: Kasteel Waardenburg te Waardenburg
 • Brunello di Montalcino
  Dinsdagen 10 april, 24 april en 8 mei 2018
  Plaats: Dorpshuis Tuil
 • Nebbiolo
  (met wijnen uit o.a. Alto Piemonte, Valtellina, Barbaresco en Barolo)
  Maandagen 30 april, 14 mei en 28 mei 2018
  Plaats: Podium onder de Dom te Utrecht

Inschrijving kan per les, maar deelnemers aan alle drie de avonden krijgen voorrang bij inschrijving. Deelnemers die niet alle avonden deelnemen, krijgen wel van alle avonden de handouts. Register Vinologen, leden VVN en deelnemers aan meerdere workshops hebben recht op 10% korting.

Kijk op de website van Fred Nijhuis voor meer info en inschrijven!

Vini Bio

Vini Bio logoOp maandag 5 maart 2018 vind weer de Vini Bio plaats, dè proeverij voor biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen, afkomstig uit de hele wereld. Deze proeverij vindt dit jaar voor de 6e keer plaats in Hotel Casa in Amsterdam. Vini Bio is uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers en horeca.

Voor info neem je contact op met Melman Communications

Wine&Cheese, Typical Dutch? 

La Causerie LogoLove cheese? Love wine?
Come along and experience our Dutch cheeses and wines.
Subscribe now to the entertaining workshop Typical Dutch? in which we explore the exciting past of the Dutch, taste their modern wines and combine them with their famous cheeses. You will also find out why Rotterdam plays an important part in all three! Lighthearted, entertaining and tasty, that’s Typical Dutch!
* Event: Typical Dutch?
* Course Date/Time: Wed March, 7, 2018 at 8pm
* Duration: 2 hours
* Venue : La Causerie Wine School, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.
* Price: 49 € per person
* Book before 31 december 2017 and get 10% early-booking discoun and pay only 44,10 €.
https://lacauserie.nl/wine-courses-rotterdam-in-english-language/

The Amsterdam Coffee Festival

amsterdam coffee festival Op 9, 10 en 11 maart 2018 vindt in de  Westergasfabriek Amsterdam weer The Amsterdam Coffee Festival plaats. The Amsterdam Coffee Festival is hét jaarlijkse koffie lifestyle festival voor koffieliefhebbers en professionals. – productlanceringen & innovaties – food – drinks – art –

Kijk op de website van dit festival voor alle info

 

Port Workshop De Smaakboutique 11 maart 2018Portproeverij – wijnworkshop

Tijdens deze portproeverij gaan we op zondagmiddag 11 maart met een groep van minimaal 6 tot maximaal 16 liefhebbers aan tafel om het verschil te proeven tussen Ruby en Tawny Port door beide types een aantal keer naast elkaar te zetten met bijpassende kazen, chocolade en andere lekkernijen. De standaard Ruby en Tawny types komen aan bod en ook bijzondere port zoals Colheita, Vintage, Crusted en Late Bottled Vintage. Alle Port die wordt geschonken is van het eigenzinnige Portugese kwaliteitsmerk Niepoort. Een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842.

Voor meer info en inschrijven ga je naar de website van De Smaakboutique

Amsterdam Wine Festival

logo-amsterdam-wine-festival2xOp 16-17-18 maart is het weer feest in de Wester Gasfabriek. De oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond staan op het programma. Houd voor last-minute info en bestellen van tickets de FB-pagina van het Amsterdam Wine Festival in de gaten.

Prowein, Düsseldorf

Prowein logoOp 18-19-20 maart vindt weer een van de belangrijkste wijnbeurzen voor professionals van Europa plaats: Prowein. Alle info vind je via deze link.

 

 

 

Inloop Wijnproeverij ’50 Tinten Wijn’

logo-smaakvermaakVrijdag 23 maart 2018  20.30 uur in De Burgerij in Limmen.
Alleen, met zijn tweeën of met een groep vrienden en vriendinnen snuffelen, slurpen en proeven aan wijn. De deur staat vanaf 20.15 open, maar je mag ook later binnen komen, als dat beter uitkomt.
Er staan 50 verschillende wijnen open. Afkomstig uit de bekende wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië, maar ook Roemenië, Oostenrijk en Zuid-Afrika hebben heerlijke wijnen die zeker op de proeftafel komen te staan.
Je kan de wijnen die jij het meest lekker vind, vele met korting, bestellen. Dan heb je ze voor Pasen in huis.

Kijk op de website van Smaakvermaak voor meer info en inschrijven

Kaascursus in Delft 

vKaascursus De Smaakboutique 2018Ben je gek op kaas en wil je er meer over weten? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan deze smaakvolle cursus. We gaan met een groepje van maximaal 12 deelnemers in vier maandagavonden (de eerste is op 26 maart) en één ochtend of middag leren welke kaasfamilies er zijn, hoe ze gemaakt worden, hoe ze smaken en welke wijn ideaal is om erbij te drinken. Dus het is een wijn&spijscursus en kaascursus in één. Er zal als onderdeel van deze kaascursus ook een excursie gemaakt worden naar een lokale zelfkazende zuivelboerderij.

Voor de overige data, meer info en inschrijven ga je naar de website van De Smaakboutique

Culinaire reis Umbrië

Culinaire reis Wine & Food reis UmbriëOok in 2018 organiseren Joop Zwiep en Adje Middelbeek weer een fantastische reis voor culli’s en lekkerbekken naar Umbrie.
En wie wil er nu niet een week lekker verwend worden met heerlijke ontbijtjes en super lekkere 3-gangen diners. Overdag lekker opstap, wijn proeven, truffels zoeken, samen met 2 rasechte Italiaanse Nonna’s een heerlijke lunch bereiden, een Salumificio bezoeken en dan aan het einde van de dag onder leiding van chef-kok Joop Zwiep een super lekker drie-gangen diner koken.
De reis is van 29 april tot 5 mei. Ben je geïnteresseerd of ken je anderen die hier interesse voor hebben?

Voor meer info kijk je op de FB pagina van deze reis

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Logo_Bacchus_180px Weekend hangoutsEen goed glas wijn is lekker, maar in combinatie met het onvervalste festivalgevoel is het natuurlijk nog veel beter. Op 8-9-10 juni (data onder voorbehoud!) strijkt het Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Verschillende bands, dj’s, een heus Wijnlokaal, mobiele keukens voor smaaksensaties perfect passend bij de wijnen en sommeliers maakten Bacchus tot een walhalla voor alle festivalliefhebbers met een passie voor wijn. Of andersom, natuurlijk.

Bekijk de website van het Bacchus Wijnfestival voor meer informatie.

Culinaire muziekfestival CuliNESSE

Culinesse 2018 logoOp 23, 24 en 25 augustus 2018 is het tijd voor de achtste editie van het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Op het strand aan de Zevenhuizerplas komen we allemaal samen om te genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende gerenommeerde restaurants uit de regio.
Met twee grote podia, ruim twaalf culinaire deelnemers, tal van overige activiteiten en genoeg te beleven voor de kleinste bezoekertjes, maakt CuliNESSE zich op voor de zomer van 2018.
De eerste twee namen voor CuliNESSE 2018 zijn reeds bekend;
Niemand minder dan BLØF en Kensington zullen het podium betreden. In aanloop naar het evenement worden alle artieste bekend gemaakt.
Houd de FB pagina van dit evenement in de gaten voor het laatste nieuws!

Nacht van de KAAP, Rotterdam

Nacht van de KaapOp zaterdag 8 september 2018 vindt het gezelligste festival van Rotterdam weer plaats in Katendrecht. De historische en legendarische tijden van de Kaap als zeemanskwartier en uitgaansgebied komt weer tot leven tijdens De Nacht van de Kaap. Op het Deliplein, Theater Walhalla en de omringende cafés is er weer live-muziek en theater met de sfeer van weleer en een hedendaagse attitude. Zing mee met de Ode of dans tot diep in de Nacht op funky tunes!
En niet alleen de locaties herinneren aan de vervlogen tijden, vele bezoekers dompelen zich onder in de Nacht als ruwe zeebonk, piraat of gevaarlijke chameuses… Laat je inspireren! 

Kijk op de FB pagina van de Nacht van de Kaap voor het laatste nieuws

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vind je dit artikel interessant? Leuk als je h'm deelt!

Sluit x