Culinaire WEEKEND tips 10-11-12 augustus. En…

Home/Culinaire weekend tips, Divers, Proeverijen & Evenementen/Culinaire WEEKEND tips 10-11-12 augustus. En…
  • Happy Weekend Uitgelicht proost boven tafel

Culinaire WEEKEND tips 10-11-12 augustus. En…

De Culinaire Weekend Tips! Geniet van alle festivals en proeverijen in deze wijnagenda en festival kalender ! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

🅦💚🍺 BIERFESTIVAL HOP 🅦💚🍺

🍻 ÉCHT BIER 🕺 TOFFE LUI 🍗 LEKKER ETEN 🎸 GOEDE DEUNTJES
We worden er steeds beter in… in 2017 ging het dak er zo mogelijk nog lekkerder af dan de jaren ervoor. Nu met een dosis ervaring en een gezonde dorst knallen we er deze zomer weer een “hoppie” uit… en willen jou erbij hebben! 😍Wijkpark het Oude Westen, Rotterdam.
📅 WHEN 📅
Vrijdag 10 augustus 16:00 – 23:00
Zaterdag 11 augustus 14:00 – 23:00

Check de FB pagina voor alle info

De Parade, Utrecht

De Parade 2018Nog t/m 12 augustus in Utrecht. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein

Kom jij ook? Meer info vind je hier!

Ketels aan de Kade, Rotterdam

Ketels aan de Kade logoSpecerijen & Spijzen – Lustrum! Op zaterdagavond 11 en zondag 12 augustus vindt de 5e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kunt u de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement.
Thema: ‘specerijen en spijzen’
Dit jaar zal Ketels aan de Kade in het teken staan van het Rotterdamse specerij verleden. Een breed thema met onderwerpen als Koffie en thee, Cacao, specerij-pakhuizen, en gerechten met specerijen uit Indië. Rond dit thema zullen tal van workshops, exposities en oude ambachten worden georganiseerd. Denk hierbij o.a aan het Rotterdamse verleden van Van Nelle, workshop Indisch koken, VOC technieken van Werf de Delft of bezoek het VOC depot in Delfshaven.

Meer info op de FB pagina van dit evenement

Kannen & Kruiken, Amersfoort

We proosten op zinderende zomerdagen tijdens Kannen & Kruiken in het Burgemeester Brouwerplantsoen! Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Alle info vind je hier 

BierSpijs Wandeling Den Bosch

WijnSpijs Wandeling EigenYES! Na de succesvolle WijnSpijs Wandelingen in Den Bosch hebben we nu ook een BierSpijs Wandeling op de agenda staan! Op zondagmiddag 12 augustus wandel jij met je favoriete gezelschap langs zes leuke zaken in de stad. Ze gaan je allemaal laten zien hoe goed zij zijn met bier en spijs.
Ben jij helemaal in de gloria wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Klik hier voor meer info en bestellen van tickets!

Noteer deze vast in je agenda:

Proost en Toast Wijnfestival

Proost en Toast wijnfestivalKlein Bourgondië in de kantoren jungle. Midden in de kantoren jungle van Amsterdam Sloterdijk ligt de Amsterdamse Stadswijngaard Wijn van Bret. Deze groene (circulaire) oase verwerkt echte Nederlandse druiven tot heerlijke wijn en wordt nu tevens het decor voor een heuse viering van dit (nog redelijk) ondergewaarde product. Op 17 augustus vind hier namelijk het eerste Proost en Toast Wijnfestival plaats.

Lees meer over dit festival op de FB pagina 

De Parade, Amsterdam 

De Parade 201817 augustus – 2 september in Amsterdam. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

Kom jij ook? Meer info vind je hier!

Zomer Festival Wijnproeven

Gouden Ton Zomer proeverijWe vieren de zomer in Nederland. Een prachtige selectie van 30 echte zomerwijnen staat op zaterdag 18 augustus klaar allemaal met een eigen verhaal en karakter. Daarbij serveren we een fijne selectie hapjes. Zomerse muziek, zomerse sfeer maar wel in onze goed gekoelde winkel dus we houden niet alleen de wijn koel. Op vertoon van een zonnehoed, zonnebril of zonnebrand ontvang je -15% kassa korting op alle te proeven wijnen.
Entree gratis. Locatie: Winkel De Gouden Ton, Oppert 4a, Rotterdam

Meer info op de FB pagina van deze proeverij

WijnSpijs Wandeling Groningen!

WijnSpijs Wandeling EigenIn de meest bruisende stad van het noorden is het op zondag 19 augustus weer tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De WijnSpijs Wandeling. Tijdens deze culinaire tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers van onderstaande restaurants staan te trappelen om jou te verwelkomen in hun restaurant. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel “Beste Binnenstad” en de slogan “Er gaat niets boven Groningen!” zijn helemaal op zijn plek!

Bestel hier snel je tickets voor deze populaire wandeling!

WijnSpijs Wandeling Utrecht Centrum

WijnSpijs Wandeling EigenGeniet deze zomer van de WijnSpijs Wandeling in het centrum van Utrecht! Op zondagmiddag 19 augustus bezoek je zes prachtige zaken in het centrum. Met in deze wandeling een aantal nét geopende hotspots en echte klassiekers, belooft het weer een toffe wandeling te worden in het bruisende centrum van Utrecht. Bij elke stop op je wandeling staat een signature dish en een bijpassende #wijn voor je klaar. Je wandelt op zondagmiddag van 12:00 tot 17:00 uur op eigen tempo door deze gezellige stad terwijl je geniet van de lekkerste wijnen en je eigen gezelschap. Wees er snel bij. Op = op!

Kijk hier welke restaurants er meedoen en om je tickets te bestellen!

WijnSpijs Wandeling Breda

WijnSpijs Wandeling EigenDeze WijnSpijs Wandeling vindt plaats in het prachtige centrum van Breda! Tijdens de WijnSpijs Wandeling ontdek je zes toprestaurants, zes mooie wijnen én zes creatieve gerechtjes ook de prachtige binnenstad. Op zondagmiddag 19 augustus wandel je vanaf 12:00 uur langs de beste horeca. Overal krijg je een zorgvuldig uitgezochte wijn spijs combinatie! Hoe fijn! De wandeling is zo’n 3 kilometer lang dus je kunt dat leuke winkeltje best even meepakken! WijnSpijs in gezellig Breda wordt heel fijn! Klinkt goed toch?

Bestel hier snel je kaarten voor deze populaire wandeling!

Summer of Swing, Rotterdam 

Summer of SwingDeze zomer draait alles om de muziek op het terras van Hotel New York. “Huisband” The Big Swingers en/of “nieuwkomer” The Styles spelen op zondagmiddagen van 14.30 – 17.30 uur en maken er een feestje van. Geniet met ons van een fijne middag in de zon en luister naar onze muziek tijdens het eten en drinken. In het geval dat ons Nederlandse weer niet meewerkt … zullen we naar NY Basement verhuizen.

Zondag 19 augustus: The Food en Brand Beer Experience. Lekker eten, Brand bier en een spelletje spelen.

Kijk op de FB pagina voor alle info

Culinaire muziekfestival CuliNESSE

Culinesse 2018 logoOp 23, 24 en 25 augustus 2018 is het tijd voor de achtste editie van het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Op het strand aan de Zevenhuizerplas komen we allemaal samen om te genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende gerenommeerde restaurants uit de regio.
Met twee grote podia, ruim twaalf culinaire deelnemers, tal van overige activiteiten en genoeg te beleven voor de kleinste bezoekertjes, maakt CuliNESSE zich op voor de zomer van 2018.
De eerste twee namen voor CuliNESSE 2018 zijn reeds bekend;
Niemand minder dan BLØF en Kensington zullen het podium betreden. In aanloop naar het evenement worden alle artieste bekend gemaakt.
Houd de FB pagina van dit evenement in de gaten voor het laatste nieuws!

Food & Wine Festival,  Alphen aan den Rijn

Food en wine festival alphenBij Hen en Wijnbar&Zo in Alphen aan den Rijn organiseren deze zomer een nieuw culinair evenement. Onder het motto ‘good food, good wines, good times’ zal op zaterdag 25 en zondag 26 augustus een food & wine festival plaatsvinden op het terrein van Bij Hen in Park Zegersloot. Bezoekers kunnen dit laatste weekend van de schoolvakantie vanaf 16.00 uur terecht voor wijnen uit diverse windstreken, naar wens gecombineerd met bijpassende gerechten. Niet alleen hele glazen wijn, maar ook proefglaasjes worden geschonken. En voor bierliefhebbers is Brouwerij De Molen uit Bodegraven aanwezig met hun bijzondere assortiment ambachtelijk gebrouwen molen- en speciaalbieren.
Meer info op de FB pagina van dit festival

Aanschuiftafel

logo-anywineDenk aan de Franse table d’hôte! Je krijgt een drie gangen diner geserveerd met daarbij bijpassende wijnen of thee. Aan tafel wordt de wijn & spijscombinatie aan je uitgelegd. Gezelligheid inbegrepen!
Het maximaal aantal gasten dat aan kan schuiven is 14.
Data: zondag  26 augustus en 23 september
Aanvangstijd: om18.00 uur
Kosten: 3-gangen-diner € 17,50 & wijn / specialtea € 3,00 p./glas.
Locatie: Proeflokaal AnyWine | Burg. van Engelenweg 124 | 8271 AV IJsselmuiden
Met de auto: gratis parkeren nabij cursuslocatie.
Met de trein: 15 min. lopen vanaf station Kampen.

Kijk op de website van Anywine voor meer info en inschrijven

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoOp zondag 26 augustus 2018 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten. In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Kijk voor het programma op de website van dit evenement

WijnSpijs Wandeling Amsterdam Centrum

WijnSpijs Wandeling EigenVerken onze prachtige hoofdstad op culinair gebied. We hebben namelijk weer 6 toppers verzameld!
Tijdens deze WijnSpijs Wandeling bezoek je ze allemaal! Overal krijg je een prachtig glaasje wijn met een bijpassend gerecht. Deze signature dishes zijn zorgvuldig uitgezocht en reflecteren de stijl van de restaurants, chefs en sommeliers. Welk restaurant wordt jouw nieuwe favoriet?
De WijnSpijs Wandeling is een ideale zondagmiddag besteding. Wandel op zondag 26 augustus tussen 12:00  en 17:00 uur langs de grachten van Amsterdam en geniet!

Haal hier vlug je kaarten, op = op!

Reestlandhoeve Wijnfeest 2018

ReestlandhoeveZondag 2 september ben je van 12:00 – 19:00 uur van harte welkom op het jaarlijkse Wijnfeest. Ook dit jaar staat het Wijnfeest in het teken van lekker eten en Reestlander wijnen, genieten van de muziek en maak kennis met de ambachtelijke producten op de markt. Dit jaar kan er ook worden deelgenomen aan een masterclass wijnproeven gegeven door vinoloog Niek Beute. Of lekker yoga’n in de wijngaard met Marijke Yoga.

Check de website voor alle info!

Oude Haven Zomerfestival, Rotterdam

Oude Haven zomerfestivalOp zondag 2 september wordt de Oude Haven voor de zesde keer omgetoverd tot de meest sfeervolle plek van Rotterdam. Nieuw en gevestigd talent geven kleur aan deze idyllische plek tussen de wolkenkrabbers. Kom gezellig nazomeren met ons op het Oude Haven Zomerfestival en zet de datum alvast in je agenda. Het belooft weer een mooie dag te worden!

Check deze pagina voor het laatste nieuws!

PERSWIJN Le Tour de Champagne

Le-Tour-de-Champagne-Logo-zonder-rand-200Wegens het grote succes van onze jaarlijkse Champagneproeverij breiden we ons evenement dit jaar uit met meerdere zalen in het Amstelhotel. Dat betekent dat op maandag 3 september 2018 nóg meer importeurs hun wijnen laten proeven. Naast de grote bekende merken als Krug, Ruinart, Taitinger, Roederer en Dom Pérignon kunt u ook kennis maken met ‘kleine’ huizen van de nieuwe generatie producenten die zelf hun ‘eigen’ Champagne maakt. Verder zal Ronald de Groot voor zowel professionals als consumenten  masterclasses leiden.
Tijden
11:00 – 12:30 uur – exclusief voor sommeliers
12:30 – 16:30 uur – professionals
18:00 – 21:00 uur – consumenten
Houd de website van Perswijn in de gaten voor inschrijven en meer info.

Wijnworkshops Italië Fred Nijhuis 

Fred NijhuisVoor de tweede helft van 2018 staan weer de nodige workshops gepland!Naast een herhaling van de workshop nebbiolo ook een drietal nieuwe; Italiaans mousserend, Zuid-Italië en montepulciano versus Montepulciano.

Dinsdagen 4 en 18 september en 2 oktober 2018
Workshop Italiaans Mousserend bij Vineum Rotterdam
We ontdekken de mousserende wijnen uit Italië, met speciale aandacht voor Trentodoc, Franciacorta, Alta Langhe, Asti Spumante, Lambrusco en Prosecco Conegliano Vadobbiadene.
Elke avond een specifiek thema met alle achtergrondinformatie over de betreffende wijnstreek en hun wijnen, uiteraard met de beste van de beste van o.a. Bellavista, Ca’ del Bosco, Ferrari en vele anderen.

Woensdagen 3, 17 en 31 oktober 2018
Workshop Nebbiolo in Dorpshuis Tuil
Alles over dit intrigerende druivenras, met aandacht voor zijn geschiedenis, DNA, eigenschappen en uiteraard fabuleuze wijnen. Centraal staan Alto Piemonte en de Roero, Valtellina en de Langhe (Barolo-Barbaresco), maar ook nebbioli uit andere landen zoals Zuid-Afrika, Australië en Virginia.

Dinsdagen 6, 20 en 27 november 2018
Workshop Zuid-Italië in Dorpshuis Tuil
Drie boeiende thema’s: Etna, Calabrië en Taurasi. Maak kennis met bijzondere druivenrassen zoals de beide nerello’s, de gaglioppo, de beide magliocco’s en de onvolprezen aglianico van producenten zoals Librandi, Tenuta di Fessina en Mastroberardino.

Dinsdagen 4 en 11 december 2018
Workshop Montepulciano 1 (d’Abruzzo) in Dorpshuis Tuil
De druif montepulciano en de gemeente Montepulciano geven al jaren allerlei misverstanden. Wat hun unieke eigenschappen zijn én de beste wijnen uit de verschillende wijngebieden ervaren we tijdens twee interessante en intensieve avonden. Geproefd worden o.a. de wijnen van Masciarelli, Pepe, Poliziano en Boscarelli.

De workshops zijn steeds van 19.30 tot 22.00 uur.

Voor alle info en inschrijven ga je naar de website van Fred Nijhuis 

Festival TREK, Den Haag

Festival TREK Den HAAGHaagsche Bourgondiërs! De voorgaande edities van Festival TREK in Den Haag waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie komend jaar weer welkom te heten in het Haagse Westbroekpark. Van donderdag 6 t/m zondag 9 september staat dit stadspark in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – Den Haag. Ons geliefde Westbroekpark, waar we op een zonnige dag menig picknickkleedje hebben uitgeslagen, wordt in dit lange weekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.

Check hier de FB pagina van Festival TREK

Nacht van de KAAP, Rotterdam

Nacht van de KaapOp zaterdag 8 september 2018 vindt het gezelligste festival van Rotterdam weer plaats in Katendrecht. De historische en legendarische tijden van de Kaap als zeemanskwartier en uitgaansgebied komt weer tot leven tijdens De Nacht van de Kaap. Op het Deliplein, Theater Walhalla en de omringende cafés is er weer live-muziek en theater met de sfeer van weleer en een hedendaagse attitude. Zing mee met de Ode of dans tot diep in de Nacht op funky tunes!
En niet alleen de locaties herinneren aan de vervlogen tijden, vele bezoekers dompelen zich onder in de Nacht als ruwe zeebonk, piraat of gevaarlijke chameuses… Laat je inspireren! 

Kijk op de FB pagina van de Nacht van de Kaap voor het laatste nieuws

BierSpijs Wandeling Groningen

WijnSpijs Wandeling EigenHet is weer tijd voor een BierSpijs Wandeling! En waar beter dan in deze mooie stad? Er gaat natuurlijk niets boven Groningen!  In de meest bruisende stad van het noorden is het op zondag 16 september tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De BierSpijs Wandeling. Na de succesvolle WijnSpijs Wandelingen, kon een BierSpijs natuurlijk niet achterblijven. Tijdens deze bier tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige bierspijs combinatie. Super gezellig en leuk om met je vrienden of familie te doen.

Dus wacht niet langer en koop hier je kaarten!

Rotterdamse Kost!

rotterdamsekost_logo_5080f2ba.png&resolution=360x0Op 21, 22 en 23 september strijkt het meest Rotterdamse feestje weer neer naast de Kralingse Plas; RotterdamseKost 2018! Rotterdamsekost is de grootse en gezelligste buitenkroeg van Nederland, waar krotenkokers en keilebakken hun liefde voor 010 kwijt kunnen in eten, drinken, muziek en cultuur. Met een biertje in je hand kun je kanen & knagen bij de leukste Rotterdamse restaurants. Drie dagen wordt onze fijne havenstad in het zonnetje gezet en eren we cultureel en culinair Rotterdam Uiteraard is er voor jong en oud genoeg te doen op het terrein, met o.a. muziek, kunst, culturele programmering en meer!

Meer informatie op www.RotterdamseKost.nl

Kannen & Kruiken Maastricht

We proosten op een dorstlessend weekend op de Tapijnkazerne tijdens Kannen & Kruiken! Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Voor alle info klik je hier

Kijkje in de ‘keuken’ van Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logoNederland is een echt wijnland geworden met meer dan 240 hectare wijngaard! In ons land worden nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood wordt steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn gemaakt. Op zaterdag 22 september kun je een kijkje nemen in de Nederlandse wijngaarden en kelders. Ook het Betuws Wijndomein opent haar deuren speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers:-). Op de open dag kun je naar hartelust in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn drinken op het terras aan de wijngaard. Natuurlijk is de winkel ook geopend voor een ieder die thuis verder wil genieten van een smakelijk glas Betuwse wijn. Ontdek welke smaak het beste bij je past en kom langs! Je bent van harte welkom! Neem gerust al je wijnliefhebbende vrienden mee! De toegang tot dit evenement is gratis.

 Kijk op de website van Betuws Wijndomein voor het laatste nieuws

PROEVERIJ 3.0

Proeverij 3.0 cannabisKom op zondag 23 september bij Schans Bierbrouwerij Distilleerderij, Slijterij en Proeflokaal in Uithoorn ook genieten van de sensationele overeenkomsten tussen hop, cannabis en druiven en ervaar gelijksoortige aroma’s die tijdens deze proeverij worden gecombineerd tot ongekende smaaksensaties. Restaurant Hertog Jan op ’t Water zorgt, wegens eerder succes, wederom voor een culinaire aanvulling
Reserveer op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.
Kijk op de FB pagina van deze proeverij voor meer info.

Kaascursus in Delft 

kaascursus 2018Ben je gek op kaas en wil je er meer over weten? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan deze smaakvolle cursus. We gaan met een groepje van maximaal 10 deelnemers in drie maandagavonden plus een excursie, leren welke kaasfamilies er zijn, hoe/waar de kazen gemaakt worden, kwaliteitskenmerken, hoe te bewaren/serveren, hoe ze smaken en welke wijn erbij te drinken. Een groot deel van de cursus bestaat dan ook uit het proeven van een grote diversiteit aan kazen (circa 8) per avond. Als onderdeel van de kaascursus krijgen we ook een rondleiding en kaasproeverij bij Zuivelboerderij van Winden op in Schipluiden op een nader te bepalen datum.  Bij elkaar zijn het dus 4 bijeenkomsten. Inclusief Boska kaasmaakset om thuis zelf verse kaasjes te maken. Een erg ontspannend klusje en bovendien zeer leerzaam.

De kaascursus zal plaatsvinden op de maandagavonden:
24 september 2018 – 8 oktober 2018 – 22 oktober 2018

Meer info en inschrijven: ga naar de website van de Smaakboutique

Italiaanse Wijnworkshops

Key to Wine TitiaIn samenwerking met Italiaans restaurant Sapori da Stefano in Alphen aan den Rijn organiseert vinoloog Titia Boxma (Key to Wine wijnopleidingen)  verschillende Italiaanse wijnworkshops. Naast uitgebreide uitleg over de verschillende gebieden, proef je 8 uitstekende wijnen, begeleid door overheerlijke hapjes van Sapori da Stefano. Een avondje Italiaans genieten!
Data:
Maandag 24 september: Noord Italië
Maandag  12 novenber: Midden Italië

Meer info en reserveren doe je via de website van Key to Wine

Wijnfestival Groningen

Wijnfestival GroningenVan vrijdag 28 september t/m zondag 30 september vindt Wijnfestival Groningen 2018 plaats in de Der Aa-kerk. Beleef wederom een geweldig wijnweekend met heerlijke wijnen en smakelijke hapjes samen met honderden wijnliefhebbers. Kom je proosten?

Check de website voor het volledige programma

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten 2018Op 28, 29 en 30 september 2018 is Groesbeek voor de 12e keer trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Ruim 75 wijngaardeniers, wijnkopers en importeurs presenteren vanuit mooie pagodetenten de beste en nieuwste smaken (meer dan 250 soorten) en nog veel meer. Er zijn wijnworkshops, een wijnconcours, open wijngaarddagen en nog veel meer.

Voor alle info ga je naar de website van de wijnfeesten

Amsterdam Wine Festival

logo-amsterdam-wine-festival2xKom van 28 tot en met 30 september naar de Westergasfabriek en vier de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond! Deze editie maken we een reis langs de oude wereld, waarbij o.a. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italie en oost Europa centraal staan. Verder uit de nieuwe wereld staat de Verenigde Staten op het menu. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden. Onze partner Sublime FM presenteert de leukste bands en dj’s dus er mag ook gedanst worden! Of je nu een beginner bent of een echte connaisseur, het Amsterdam Wine Festival is voor iedereen een beleving!

Check de website voor alle info en kaartjes

Sacred Cheese tasting

Sacred logoHet combineren van Gin, Vermouth en kaas: een ultieme uitdaging en een optimale smaakbeleving. Een samenwerking van Balder Van de Velde (van Sacred Gin Spirits ) en René Koelman (Maître Fromager van Bourgondisch Lifestyle) mondde uit tot prachtige combinaties.
Deze bijzondere smaaksensaties delen wij graag met u op het fort. Wat proeft u en waarom? Welke sensaties komen er naar boven en waarom kiezen wij voor deze combinaties? Negen verschillende Gins en Vermouths zullen aan bod komen, in combinatie met de heerlijkste kazen die elkaar versterken en uitdagen. Beleef het met ons mee op Fort Zuidwijkermeer op zondag 30 September 2018! Wij verwelkomen u graag om 14.00 uur en zullen dan de tasting starten, dit zal tot ongeveer 17.00 uur duren. De kosten voor deze tasting bedragen €45,- per persoon en kunnen ter plekke contant worden afgerekend. Wij hebben ruimte voor maximaal 24 deelnemers, u kunt zich aanmelden op evenementen@bourgondischlifestyle.nl ovv Sacred tasting.

WijnSpijs Wandeling Tilburg

WijnSpijs Wandeling EigenJe vindt het in Tilburg allemaal… “Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is,” is niet voor niets een veel gehoorde reactie! We hebben op zondag 28 oktober weer zes top restaurants voor je uitgezocht. Bij elk restaurant staan de chefs en sommeliers te trappelen om je hun mooie wijnspijs combinaties te laten proeven! Zoek je favoriete vrienden of familieleden bij elkaar en loop op zondag 28 oktober langs deze zes hotspots in de stad. Dat wordt gezellig!

Reserveer hier alvast je tickets voor deze leuke en lekkere wandeling!

Wine&Food reis Umbrië

Adje Middelbeek wine and food reis umbrieJoop Zwiep en Adje Middelbeek organiseren van 21 to 27 oktober een zinnenstrelende Wine&Food reis voor Kookgekken en culi’s in Umbrië. Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië, het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak nazomers warm, aangevuld met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Het najaar is ook de tijd van de oogst, waarin de lekkerste producten van het land komen, zoals de saffraan, de olijven worden geplukt en er worden allerlei paddestoelen en ook truffels gezocht.

Voor het volledige programma en alle info: bel of mail je Adje: 0039-3926682960 e of podbuongustaio@gmail.com.

Fonteyn Festival Wintereditie

fonteyn-logoVerschillende wijnkoperijen presenteren op het Fonteyn Festival meer dan 80 verschillende topwijnen uit alle windstreken. Van Frankrijk tot Argentinië, van Nieuw Zeeland tot Italië,  voor ieder wat wils! Verschillende mobiele keukens serveren passende gerechten en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijke oesters, pizza, een winterse stampot en zelfs voor een uitgebreid 3-gangendiner kan je bij Fonteyn terecht dit jaar.

Kijk voor alle info op de website van het Fonteyn Festival

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geef een reactie

Vind je dit artikel interessant? Leuk als je h'm deelt!

Sluit x