Met veel festiviteiten het Chinese Nieuwjaar ingeluid. Vuurwerk, drakendansen, offerandes aan de goden en feestelijke gezamenlijke maaltijden vonden wereldwijd plaats. Ook Rotterdam vierde feest. En…daar kun je nog t/m zondag 10 februari genieten van culinaire Chinese hoogstandjes.

Authentieke Chinese gerechtjes

Tot die datum vindt namelijk bij Harrie’s Wine & Deli in de Rotterdamse Hoogstraat een bijzondere pup-up plaats. Je kunt er aanschuiven aan de Chef’ table van chef-kok Tim Kan voor overheerlijke authentieke gerechtjes uit de Kantonese keuken begeleid door sake, wijn, thee en bier die topsommelier Harrie Baas erbij uitzocht. Een sneak preview.

Meesterchef Tim Kan

Tim Kan bij HArriesAls meesterchef en culinair adviseur staat Tim Kan met één been in Azië en met één been in Nederland. Dat lijkt een logisch gevolg van zijn afkomst, maar is bovenal een welbewuste professionele keuze.
Tim Kan (Kan Jun Tsung, 簡俊聰) werd geboren in Schiedam als kind van ouders uit Hongkong en Shenzen. In het Chinees-Indische restaurant van zijn ouders ontstond al op jonge leeftijd Tims interesse voor het vak. Tijdens een gedegen traditionele opleiding maakte hij zich de technieken en tradities van de Chinese keuken eigen. Kennis hebben is mooi, maar kennis delen is nog mooier. Daarom werkt Tim al sinds 2006 binnen het onderwijs aan het verbeteren en moderniseren van de Nederlandse opleiding tot Aziatische kok. Zo loodst hij enthousiaste Nederlandse leerling-koks binnen in de traditioneel gesloten keuken van het Chinese restaurant.

Topsommelier Harrie Baas

newyear-harrie-baasSinds november vorig jaar is Harrie Baas de trotse eigenaar van Harrie’s Wine & Deli in de Rotterdamse Hoogstraat. Zijn sporen in de horeca heeft hij ruimschoots verdiend. Al jaren is hij werkzaam in de horeca, waarvan de laatste 10 jaar als mede-eigenaar van het bekende Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone. Na de verkoop daarvan richtte hij zich op het coachen, assisteren en opzetten van ondernemingen op het gebied van eten en drinken en slapen. Harrie is SVH Meestergastheer, Liquorist, Sake- en Beer Sommelier en WSET Certified Wine & Spirits educator. Niet zo gek dus dat hij voor spannende combinaties zorgt met de gerechtjes van chef Tim Kan tijdens de (C)XEFS TABLE POP-UP in zijn Harries’ Wine & Deli.

Chinees nieuwjaar bij Harries met Tim Kan menu (1)

(C)XEFS TABLE POP-UP

De Chinese dierenriem kent twaalf dieren. Het jaar 2019 is het Jaar van het Varken. Het zal je dus niet verrassen dat enkele gerechtjes varkensvlees bevatten. En dan niet zomaar varkensvlees, met niet minder dan vlees van het Nederlandse LIVAR varken werkt chef Kan tijdens de pop-up. Nederlandse en Aziatische ingrediënten worden door de chef op een bijzondere manier gecombineerd. Een aperitiefje met Loopuyt Ginger Beer, Wieringer bonen en lotuswortel, sake en Rotterdams bier, boerenkool en Jing tea… je vindt het allemaal terug in deze bijzondere (C)xefs table pop-up!

Ook genieten?

Wil je dit ook ervaren? Via www.chefsacademy.nl kun je je aanmelden. Wacht niet te lang want gezien het intieme karakter van de pop-up is VOL heel snel VOL! Alvast genieten van wat mooie foto’s van de gerechtjes? Kijk dan even rond bij LittleSpoon.nl, Ongewoonlekker.com of Deb’s Bakery & Kitchen, die alvast een voorproefje namen. Zoals je ziet worden de gerechten op disposables geserveerd. Ook daar zit een mooi verhaal aan vast: die zijn namelijk gemaakt van afval van het productieproces van rietsuiker.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Met dank aan Astrids Taste Marketing, Publiciteit en Social Media, die altijd klaar staat voor een goed advies.