-persbericht- Het Rotterdamse restaurant Meat introduceert op donderdag 24 november de eerste editie van ‘Meatclass’. Tijdens deze masterclass leren liefhebbers werkelijk álles wat zij moeten weten over goed vlees. Van de specifieke delen van het ras dat centraal staat, tot recepten en de juiste garing. Deelnemers krijgen naast een flinke portie kennis heerlijke vleesgerechten geserveerd, uiteraard met bijpassende bier- en wijnsoorten. De eerste editie van de Masterclass staat in het teken van het MRIJ, ook wel bekend als Maas-Rijn-IJssel rund. Superslager Piet van den Berg van slagerij Nice to Meat, is gastspreker en zal gedurende de avond meer vertellen over dit mooie ras.

Culinaire masterclass vlees Vleesch

Masterclass voor vleesliefhebbers

 “Het viel mij op dat veel bezoekers van het restaurant net wat meer wilden weten over onze gerechten en over de herkomst van het vlees. Na een aantal leuke gesprekken kwam ik op het idee om onze expertise op een eigentijdse manier te delen, met iedereen die interesse én hart voor lekker eten heeft. Zodoende is het meatclass concept ontstaan” vertelt Marcel Nijenhuis, eigenaar van Restaurant Meat, trots.

logo Meat Rotterdam

Tips van Piet van den Berg

Tijdens de eerste meatclass zal de chef-kok van Meat vijf kleine gerechten met MRIJ-rund bereiden. Ondertussen zal Piet van den Berg, die al jarenlang een begrip is binnen de horeca-branche, handige tips delen. Zo kun je op een leuke en interactieve manier meer leren over bereidingswijzen zoals langzaam gegrild, gegaard en gekonfijt. Het doel van de masterclass is dat de deelnemers zich bewust worden van wat ze, naast een standaard stukje biefstuk, allemaal van een koe kunnen eten. De MRIJ-masterclass vindt plaats bij Meat Rotterdam en is te volgen voor €50,- (inclusief dranken!) per persoon.

Culinaire masterclass Piet van den Berg

Vleeschcafé Meat

Vleeschcafé Meat is de ideale locatie voor een lunch, borrel of diner in een sfeervolle setting.  In de Oude Haven van Rotterdam kun je in dit unieke restaurant genieten van onder andere bavette, terrine boerenkip en côte de boeuf. De kwaliteit en het karakter van de specialiteiten van Vleeschcafé Meat zijn het resultaat van ambacht en liefdevolle bereiding. De menukaart heeft onlangs een stevige make-over gekregen: zowel het aanbod van voorgerechten, hoofdgerechten als nagerechten is flink aangepast. “Kortom: wanneer je zin hebt om uitgebreid te tafelen met écht goed vlees, moet je bij Meat zijn”.

Culinaire masterclass Vleesch interieur

Kijk op MeatRotterdam voor overige info

PS: Ik zie op hun website dat ze werken met een Josper.
Nomnomnom…

josper
Ik ben heel benieuwd en ga er snel eens heen.

Laat je weten wat JIJ ervan vindt?