Een Portugese sterrenkok, de beste steaks van de stad en vers gevangen zeevruchten: WOW Porto is een paradijs voor fijnproeves. De zeven restaurants van WOW Porto zullen fijnproevers en wijnliefhebbers verbazen. De chef-koks omarmen niet alleen de kunst van de Portugese keuken, maar vernieuwen deze ook constant. Terwijl gasten zich tegoed doen aan culinaire hoogstandjes tijdens een spannende museumdag, staan er altijd enkele van de meest deskundige sommeliers klaar om hen te introduceren in de wereld van Portugese wijn.
Een vleugje sterrenkeuken bij Mira Mira van Ricardo Costa
Sinds maart dit jaar wordt Mira Mira gerund door chef-kok Ricardo Costa. Er zijn twee proefmenu’s: “regular” en “vegetarisch”. Mensen kunnen ook à la carte kiezen. De visie van de met twee Michelinsterren bekroonde chef-kok? Ontspannen dineren waarbij de nadruk ligt op seizoensgebonden, biologische Portugese ingrediënten en een zorgvuldig samengestelde wijnkaart die kleine producenten in de schijnwerpers zet. Het restaurant is gevestigd in het nieuwe Atkinson Museum-gebouw en de moderne gerechten en hippe inrichting passen perfect bij het kunstthema.
Portugese klassiekers bij T&C
Een met wijnranken omzoomde entree, een rustiek interieur, vaten portwijn die zijn omgebouwd tot gezellige tafels en romantische houtkachels: T&C is bijzonder sfeervol en weerspiegelt de warme gastvrijheid van de Portugezen. Het hoogtepunt van het menu is Francesinha (een typisch Portugees broodje) met portwijnsaus, in een traditionele of vegetarische versie. Degenen die een voorkeur hebben voor andere Portugese klassiekers kiezen bijvoorbeeld voor aromatische kabeljauw of feijoada (een stoofpot van bonen met varkens- of rundvlees). Omdat het restaurant direct onder de wijnschool ligt, kan een maaltijd perfect worden gecombineerd met een wijnproeverij.
De beste steak in de stad bij 1828
De naam 1828 verwijst naar het begin van de Portugese Burgeroorlog, een tijd die werd gekenmerkt door hongersnood en pest. Het restaurant is een eerbetoon aan de vele tegenslagen die Porto sindsdien met succes heeft overwonnen. Vandaag de dag staat 1828 voor het beste vlees in de stad en laat het hart van fijnproevers sneller kloppen. Van sappige rib-eye steaks tot malse filet mignons. Perfect vakmanschap en ingrediënten van hoge kwaliteit zijn verantwoordelijk voor de goede reputatie net als de voortreffelijke wijnselectie. Op het menu van het restaurant komt de verfijnde, seizoensgebonden keuken tot uiting, die zich aanpast aan de wisseling van de seizoenen. Wat echter altijd hetzelfde blijft, is het weidse uitzicht over de oude stad en de rivier de Douro.
Vis of groenten? Dat is de vraag bij Golden Catch en Root & Vine
In de gedeelde ruimten van de twee restaurants aan het centrale plein hebben gasten een overvloed aan keuzemogelijkheden. Golden Catch serveert verse en creatief bereide vis- en zeevruchtenspecialiteiten, terwijl Root & Vine een uitgebreid menu biedt met prachtig opgemaakte veganistische en vegetarische gerechten voor degenen die een vegetarische leefstijl omarmen. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen met delicate oesters, fijne tonijnsteaks en inktvis met kimchi. Voor groenteliefhebbers belanden gerechten als selderij in bladerdeeg met truffel en gekonfijte tomaat op borden die de smaakpapillen doen exploderen – zelfs die van vleesliefhebbers.
Familieplezier bij Pip
Pip is vooral populair bij gezinnen. Het restaurant, gehuisvest in prachtig gerenoveerde wijnkeldergebouwen, verwelkomt zijn gasten aan ruime tafels die geschikt zijn voor alle gezinsleden. De warme gloed van een open haard creëert een gezellige sfeer tijdens koudere winterdagen, terwijl het uitnodigende terras perfect is om te genieten van zonnige zomermomenten. Pip heeft voor elk seizoen de juiste sfeer. Op het menu staan kindvriendelijke gerechten zoals hamburgers, pasta en meer. Pizza-lovers zijn hier aan het juiste adres: de zorgvuldige bereiding van het deeg, de verse ingrediënten en het bakken in de steenoven zorgen voor een aantal van de beste pizza’s in Porto.
Beste uitzicht over Porto bij V.P.
Het beste uitzicht (“Vista Perfeita”) over de Douro en de historische oude stad hebben bezoekers op het terras van V.P. Op de kaart staan klassieke Portugese gerechten met moderne accenten zoals kabeljauwgehaktballetjes, varkenspoot met knoflook en tijm of vegetarische dumplings. De zonsondergang, die het landschap in warm licht baadt, en de livemuziek van lokale artiesten zorgen voor een buitengewoon sfeervolle avond.
Over WOW
In de nieuwe culturele wijk WOW dompelen sinds de zomer van 2020 bezoekers zich in het historische Vila Nova de Gaia – gelegen in het hart van Porto – onder de wondere wereld, geschiedenis en cultuur van de wereldberoemde portwijn. Zeven musea, twaalf restaurants, bars en cafés, diverse winkels, evenement- en tentoonstellingsruimtes en een eigen wijnschool bieden de bezoekers op 55.000 vierkante meter niet alleen inzicht in de Portugese wijnproductie, maar ook verschillende culturele en gastronomische ervaringen. Dit alles met een weids uitzicht over de stad en de Douro-rivier. De gerestaureerde voormalige wijnpakhuizen vormen een ideale achtergrond voor Porto’s nieuwste toeristische highlight.
Bron: persbericht
Overnachten in Porto? Kijk hier even rond.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie