Valencia wordt deze maand opnieuw het epicentrum van de haute cuisine. In juni is de stad gastheer van het gala van de 50 beste restaurants ter wereld. Dit evenement, dat op 20 juni plaatsvindt in het Ciutat de les Arts i les Ciències, brengt de beste chefs ter wereld bijeen.

Als onderdeel van het gala is Valencia het decor van een breed scala aan unieke en originele gastronomische evenementen, waaronder de 50 Best Signature Sessions – gastronomische ervaringen door twee gerenommeerde chefs – en educatieve ontmoetingen tussen chef-koks en kookstudenten.

50 Best Signature Sessions

Bij de 50 Best Signature Sessions, die plaatsvinden van 18 tot 21 juni, kunnen deelnemers genieten van menu’s die bereid worden door twee gerenommeerde chefs, een lokale en een internationale, die innovatie, traditie en techniek combineren om de meest exquise fijnproevers te plezieren. Deze samenwerkingen bieden een kans om te genieten van gerechten waarbij de kookkunsten van diverse chefs samensmelten met de invloed, het product en de essentie van Valencia.

50 Best Signature sessions

  • Riff x Steirereck: Midden-Europese symbiose

Op 18 juni zal chef Bernd Knöller van Riff, het Valenciaanse restaurant met een Duits tintje, samenwerken met het leidende duo in de Oostenrijkse gastronomie, Heinz Reitbauer en zijn vrouw Birgit, van restaurant Steirereck, dat op de lijst van de 50 beste restaurants ter wereld staat. Riff en Steirereck zullen een menu van vlees en groenten aanbieden met enkele aangename verrassingen voor alle gasten.

  • Arrels x Casa do Porco: de smaken van Brazilië in Spanje

De unieke fusie van Braziliaanse smaken en lokale producten uit de Valenciaanse moestuin vormt de rode draad van het menu dat op 19 juni wordt geserveerd door Janaina en Jefferson Rueda, van het restaurant A Casa do Porco in Rio de Janeiro, en Vicky Sevilla, van het restaurant Arrels in Sagunto. Een ervaring die hulde brengt aan vrouwen die barrières in de haute cuisine doorbreken, met de nadruk op duurzaamheid.

W50BR23-Signature-session-valencia-casa-do-porco-arrels

Arrels x Casa do Porco

  • La Salita x Alain Ducasse at the Dorchester: Franse savoir-faire in Valencia

Op 19 juni wacht de gasten een droomdiner met het menu “French Connection”. Deze gastronomische ervaring combineert de magie van topkok Alain Ducasse en Jean-Philippe Blondet, chef-kok van het Londense Dorchester Hotel, met het charisma van de Valenciaanse Begoña Rodrigo, eigenares van La Salita, een restaurant in een unieke ruimte: een historisch herenhuis in het hart van de wijk Ruzafa.

  • Fierro x Mauro Colagreco: een kleurrijke lunch

Op de dag van het gala van The World’s 50 Best Restaurants 2023 wordt in restaurant Fierro een exclusieve lunch geserveerd in twee shifts van 12 gasten. Het proefmenu wordt bereid door de bekroonde chef-koks Mauro Colagreco en Andrea Moscardino van restaurant Ceto, die samenwerken met de gastheren Germán Carrizo en Carito Lourenço.

  • Restaurant Ricard Camarena x Lido 84: culinair hoogtepunt

De 50 Best Signature Sessions worden afgesloten met een bijzonder diner op woensdag 21 juni, waarbij de Italiaan Riccardo Camanini en de Valenciaan Ricard Camarena hun culinaire filosofie op een unieke manier zullen herzien, door nieuwe gerechten te combineren, sommige geïmproviseerd en andere gebaseerd op hun gemeenschappelijke traject van seizoensgebonden, lokale gerechten met groenten en zeevruchten.

Educatief evenement

Het gala van de 50 beste Restaurants is een grote kans voor de Valenciaanse gastronomie en benadrukt de grote kwalitatieve sprong die deze sector de laatste jaren heeft gemaakt. In het verleden hebben vele bekende stemmen de toekomst van de Valenciaanse gastronomie voorspeld, het talent van de professionals -zowel in de keukens als in de eetzaal- en de uitmuntende kwaliteit van de Valenciaanse streekproducten. Dit is het moment om niet alleen het erfgoed van grote Valenciaanse koks te benadrukken maar ook de erfenis die dit evenement voor toekomstige generaties zal achterlaten.

Daarom wordt in het kader van het belangrijkste gastronomische evenement ter wereld in het sport- en cultuurcomplex Petxina een educatieve dag voor horecastudenten georganiseerd, waarbij chefkoks erkend door 50 Best, hun carrière, ervaring en kennis zullen delen.

Joan Roca van restaurant El Celler de Can Roca; Jeremy Chan, chef-kok en medeoprichter van Ikoy in Londen, en prijswinnaars Elena Reygadas en Pía León nemen deel aan het evenement. Reygadas, chef-kok van restaurant Rosetta in Mexico, die vorig jaar onderscheiden werd door The World’s 50 Best Restaurants. De Peruaanse Pía León, chef bij Central & Kjolle, won op haar beurt de prijs voor de beste vrouwelijke chef in Latijns-Amerika en de prijs voor de beste vrouwelijke chef ter wereld in The World’s 50 Best, respectievelijk in 2018 en 2021.

Bekijk hier alle geplande evenementen voor The World’s 50 Best:

www.visitvalencia.com/50best 

Het gala van The World’s 50 Best Restaurants wordt in Valencia georganiseerd dankzij de medewerking en steun van de gemeenteraad van Valencia, via Visit Valencia, Turisme Comunitat Valenciana en Valencia Turisme. 

Over The World’s 50 Best Restaurants

Sinds 2002 weerspiegelt The World’s 50 Best Restaurants de diversiteit van de mondiale culinaire wereld. De jaarlijkse lijst van ’s werelds meest prestigieuze restaurants biedt inzicht in enkele van de beste bestemmingen voor unieke culinaire ervaringen en is tevens een barometer voor en wegbereider van wereldwijde eettrends. De 50 Best-familie omvat ook de 50 Beste Restaurants in Latijns-Amerika, 50 Beste Restaurants in Azië, 50 Beste Restaurants in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, 50 Beste Bars in de Wereld, 50 Beste Bars in Azië, 50 Beste Bars in Noord-Amerika, 50 Beste Ontdekkingen en de serie #50BestTalks, allemaal eigendom van en beheerd door William Reed. 50 Best wil horecagemeenschappen samenbrengen om samenwerking, inclusie, diversiteit en ontdekking te bevorderen en bij te dragen aan positieve verandering.

Over VISIT VALÈNCIA

VISIT VALÈNCIA is een stichting zonder winstoogmerk, waarin de gemeenteraad van València, de Kamer van Koophandel, Feria València en de Valencian Business Confederation participeren, samen met de meeste lokale bedrijven in de toeristische sector. Haar doel is het strategisch beheer en de promotie van de stad Valencia op het gebied van toerisme, met een professionele en transversale aanpak die publieke en particuliere belangen combineert. Sinds haar oprichting in 1991 heeft de Stichting bijgedragen tot de ontwikkeling van het toerisme in de stad, door het bevorderen van de werkgelegenheid, de ontwikkeling van het toerisme en een toename van de economische impact, factoren die rechtstreeks van invloed zijn geweest op het welzijn van de Valenciaanse samenleving.

Bron: persbericht

Meer over die heerlijke stad Valencia? Check VALENCIA op deze website.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook