Op zaterdag 24 en zondag 25 maart keert het culinaire festival TAFEL OP ZUID terug op Katendrecht. Bezoekers mogen kosteloos aanschuiven aan een lange tafel, terwijl de leukste en beste chefs van Rotterdam Zuid hun meest bijzondere gerechten serveren.

Culinaire verrassingen bij Tafel op Zuid

Gezien het grote succes van Tafel op Zuid vorig jaar stonden de talentvolle chefs te springen om aan deze tweede editie van Tafel op Zuid mee te doen. Ze presenteren een reeks aan culinaire verrassingen met gevarieerde en exotische menu’s op het altijd gezellige Deliplein.De kracht van de demokeuken zit in variatie. Gevestigde en minder bekende namen wisselen van de wacht achter het fornuis van Tafel op Zuid. Met onder meer Remco van de Lagemaat van Bistro du Bac en Sergio Kross en Mathieu Roza van De Matroos en het Meisje. Bekir Atalan van restaurant Cigkoftem kookt een geheel vegetarisch menu. De thuiskoks van de Wijkkeuken van Zuid bereiden in de demokeuken onder andere Pakistaanse borrelsnacks en een Marokkaanse lunch.

Enorme variëteit aan keukens 

Ook Hotspot Hutspot is van de partij, een bijzonder initiatief dat voedsel inzet om mensen te verbinden en activeren. Bij Hotspot Hutspot kan je niet alleen genieten van de kakelverse maaltijden, maar zie je ook hoe Bob Richters en Chanel Schriever jongeren uit de wijk betrekken. Murat Cifci van Ekmekci verrast met een verrukkelijke Turkse specialiteit, Gözleme. Dat is yufka, een deegsoort, belegd met verschillende verse ingrediënten naar keuze. Terry Priem, chef-kok van restaurant Allure, bekend om zijn geliefde ‘zacht gegaarde zalm met kerrie-ijs’, is altijd op zoek naar smaaksensaties. De enorme variëteit in ondernemers en keukens maakt deze tweede editie van de Tafel op Zuid wederom een echte culinaire ontdekkingstocht.

Tafel op Zuid gerechtje. Fotografie Evert Buitendijk

Pop-up keukens en muzikale verwennerij 

Iedereen is welkom om gratis aan te schuiven voor een hapje en een bijpassend drankje, op zaterdag 24 maart tussen 12.00 en 20.00 uur of zondag 25 maart tussen 13.00 en 20.00 uur. Voor een plek aan deze tafel kan je niet reserveren, dus kom op tijd om een plekje te vergaren en hou de social media kanalen in de gaten voor leuke winacties. Naast de demokeuken zijn er ook vier pop-up keukens waar je voor een paar euro aan kan schuiven voor heerlijke Zuid-Rotterdamse specialiteiten van de chefs. Diverse jonge en reeds ontdekte artiesten zorgen voor de muzikale verwennerij.

Waar:               Deliplein (Katendrecht), Rotterdam

Wanneer:         Zaterdag 24 maart 2018, 12.00 – 20.00 uur

                           Zondag 25 maart 2018, 13.00 – 20.00 uur

Toegang:         Gratis

Meer info:        Op de website van Tafel op Zuid

Organisatie Tafel op Zuid

Tafel op Zuid is een initiatief van de campagne ZieZuid. ZieZuid heeft als doel om Rotterdammers met een andere blik naar Rotterdam Zuid te laten kijken en te laten zien wat de onderkant van de Maas allemaal te bieden heeft. Een focus op de positieve ontwikkelingen. De organisatie van Tafel op Zuid is ook dit jaar weer in handen van Vivre Productions, organisator van onder andere populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Fotografie: Erik Buitendijk

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!