Update 20 maart! Het zal je niet ontgaan zijn: alle horecagelegenheden in Nederland werden verplicht op zondag 15 maart om 18 uur de deuren te sluiten en voorlopig dicht te blijven, in elk geval tot en met 6 april. Doel: verdere verspreiding van het Coronavirus tegengaan. Hoe kun je als consument toch blijven genieten van je favoriete restaurant?

Kunnen de gasten niet naar het restaurant?
Dan komt het restaurant naar de gasten.

Een aantal restaurants biedt een bezorg- of afhaal service. Je geniet dan lekker thuis van de kookkunsten van je favoriete restaurant. Zo ontving ik een persbericht over het Voorburgse restaurant Central Park dat het CP Delivery menu biedt en een email van het in Zoetermeer gevestigde restaurant Hofstede Meerzigt* dat zij naar je toekomen met een uitgebreid keuzemenu.
*UPDATE van Hofstede Meerzigt 20 maart: “Na een overweldigende start van onze bezorgservice en enorm veel lieve woorden van jullie, zijn we helaas toch genoodzaakt deze service te stoppen. De grote interesse legt een te hoge druk op ons personeel en we kunnen de door het RIVM gestelde richtlijn van 1,5 meter afstand bewaren niet garanderen in onze keuken. Helaas hebben we ook met de bezorgservice ervaren dat de gewenste afstand tot elkaar lastig te bewaken is. Uiteraard gaat de gezondheid van onze medewerkers boven alles en zien we geen andere mogelijkheid dit mooie initiatief stop te zetten. We rekenen op jullie begrip en danken jullie voor de grote interesse, het heeft ons veel goeds gedaan! En we hopen jullie natuurlijk snel weer te mogen ontvangen in ons restaurant.Stay save! Team Hofstede Meerzigt

Ken jij restaurants met een bezorg- of afhaalregeling in deze barre tijden van het Coronavirus? Drop de namen in een reactie op dit artikel!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!