Vorige week kreeg ik een onverwacht telefoontje vanuit Dubai: ‘Liselotte’ zag ik op mijn scherm. Zij is de dochter van een vriendin en tennismaatje uit ‘een vorig leven’ en klasgenootje van een van mijn dochters. ‘Er zal toch niets ergs aan de hand zijn’ schoot direct door mijn hoofd. Maar nee, integendeel. Ze belde me of ze me mocht interviewen voor Coronahelpers.nl. Coronahelpers? Ken jij die al?

Tijdens de eerste coronagolf dachten we het Coronavirus samen onder controle gekregen te hebben. Samen hebben we de impact van het Coronavirus weten te beperken onder andere door meer voor elkaar te doen. Inmiddels zitten we middenin de tweede golf en blijven de maatregelen streng. Coronahelpers heeft, na tijdens de eerste golf bijna 30.000 vrijwilligers te hebben gemobiliseerd, beloofd paraat te staan voor de tweede golf en doet beroep op jou.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Over Coronahelpers.nl

Coronahelpers.nl is een samenwerkingsverband van lokale welzijnsorganisaties, gemeenten, en de overheid om de impact van het Coronavirus in te perken met behulp van de technologie van Deedmob. “Samen zorgen we ervoor dat al het hulpaanbod bij de relevante mensen of lokale organisaties terecht komt, en hulpvragen die direct (buiten het platform om) aan lokale organisaties gedaan worden zo goed mogelijk vervuld kunnen worden. Zo kunnen we iedereens energie optimaal inzetten!”

Instagram en Facebook

Via de sociale media delen de coronahelpers de laatste updates van de overheid en proberen ze aandacht te vragen voor hun project zodat zoveel mogelijk coronahelpers zich aansluiten. Dat doen ze op Instagram onder meer door het posten van berichten onder noemers als  ‘Sustainability Talks’, ‘Friday Tunes’ en ‘Entrepreneurs Inspiration’. In die laatste categorie had ik een leuk gesprek met Liselotte. Klik hier als je het leuk vindt dat te zien.

Hoe kun jij het verschil maken?

Hulp nodig omdat je werkzaam bent in een vitaal beroep? Of kun je hulp gebruiken met boodschappen omdat je in een risicogroep behoort? Op de website coronahelpers.nl kun je niet alleen aangeven als je hulp nodig hebt maar ook of en welke hulp je kunt bieden. Van boodschappen doen tot kaartjes versturen, van iemand helpen een beetje te bewegen tot zo af en toe een ‘zoom-afspraak’ maken. Je vult je postcode in en ziet dan gelijk wie er wat nodig heeft of aanbiedt. Hoe mooi is dat!

Nog 1 keer de link: CORONAHELPERS.NL

🍇🍷🍴Elke vrijdag het laatste nieuws van Anne-Wies.NL in je mailbox? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!