Wat een feest om op een zonovergoten maandagavond aan te mogen schuiven bij de presentatie van de nieuwe menukaart! Cornelis Bar & Kitchen op het Rotterdamse Stadhuisplein is dé place to be, niet alleen in de zomermaanden om de smaak van een échte BBQ te beleven, maar het hele jaar rond worden hier de lekkerste ‘BBQ’-gerechten geserveerd.

Cornelis Bar & Kitchen interieur. Foto- Esmee Trouw

Cornelis Bar & Kitchen interieur. Foto: Esmee Trouw

Barbecue, Big Green Egg, Josper en meer

Chef Karim Aggoun neemt ons mee door zijn wereld van smaak én kennis op het gebied van optimaal gebruik van de BBQ. Dan hebben we het niet over alleen de ‘gewone BBQ’, maar zeker ook over de diverse andere BBQ-apparaten. Barbecueën is een techniek waarbij je diverse ‘tools’ tot je beschikking kunt hebben. Wie kent inmiddels niet the Big Green Egg, Black Bastard, Josper, een Smoker, Weber of de gewone huis-tuin & keuken-houtskoolgrill.

Het gebruik van de BBQ is niet alleen steeds meer in opkomst in restaurants maar zeker ook in de keukens thuis.

Low & Slow cooking

De chef leerde de knepen van het vak in onder andere Parijs en combineert de klassieke, Franse keuken niet alleen met de stoere barbecuetradities uit Amerika, maar ook uit Zuid-Amerika. Grillen, slow cooking en ‘smoken’ is waar het in zijn keuken om draait. Zijn motto is dan ook; ‘tijd nemen om te koken en weten wat je doet’, Low & Slow cooking dat is waar het in zijn keuken om draait!

Cornelis-Bar-Kitchen-Chef-Karim-Aggoun-

Chef Karim Aggoun Foto: Carin Leenders de Vries

We werden de gehele avond verrast met de prachtigste gerechten van de BBQ in combinatie met de mooiste wijnen van de wijnkaart. Binnen was de verlichting heel sfeervol, maar helaas was het te donker om mooie foto’s te maken. Dus ga snel zelf ervaren hoe mooi en heerlijk de gerechtjes zijn!

Cornelis Bar & Kitchen vlees in vuur en vlam Foto: RH Fotografie

Foto: RH Fotografie

Cornelis Bar & Kitchen, het menu en de wijnen:

Huisgerookte zalm met ‘structuur’ van friszure appel Oost-Indische kers, merengue van appel, hangop met verse mierikswortel en een vleugje whisky.
&
Spaanse K-naia 2017 85% verdejo 15% sauvignon blanc, rijpe tonen van vers fruit.

Heldere “gazpacho” van tomaat en aardbei, met gegrilde langoustine, een espuma (schuim) van rabarber met geconfijtte zoet/zure rabarber
&
Bolla 2016 een wijn uit Veneto Italië, 100% Pinot Grigio, een toets van peren en limoen met een frisse afdronk

Cornelis Bar & Kitchen surf en turf

Runder short-ribs uit de Smoker met gamba, een soort Surf & Turf, met een poeder van gamba, youzu dressing, compote van puntpaprika’s en watermeloen uit Big Green Egg
&
Rapaura Springs 2017, een wijn uit Nieuw Zeeland, 100% sauvignon blanc, een prachtige krachtige wijn die ‘stuift’ in je glas met tonen van tropisch fruit

Cornelis Bar & Kitchen Taco's

Organische tortillas gemaakt van witte maïs en ‘alkalisch’ water, dit geeft de ‘massa’ een rozenwater-achtige smaak. Gevuld met pulled pork (12 uur in de Smoker) en jalapeño-salsa, zoetzure rode ui en coleslaw.
Een absolute topper!
&
Emil Bauer & Sohne, Spätburgunder

Cornelis Bar & Kitchen vlees

100% Black Angus van de houtskool BBQ, geserveerd met Bearnaise-saus, pommes fondant, spinazie al la créme met een hint van ansjovis en gepofte knoflook jus.
&
Don Jacobo Rioja Reserva 2010, 95% tempranillo 5% granacha, 22 mnd op eikenhout gerijpt en nog 2 jaar op fles. Prachtige volle rode wijn

Texas style Brisket, eerst langzaam sousvide gegaard en daarna op de slow-BBQ, geserveerd met baked beans, zure ingelegde rode ui in een hot/spicy vinegar-saus
&
Creso Bolla Verona 2015, 95 % corvina 5% cabernet sauvignon, licht ingedroogde druiven met tonen van rood fruit, volle kersen

Mango-mousse met een crumble van American-cookies en een pipetje gevuld met Malibu.
Piña Colada espuma met BBQ-ananas en ananassorbet
&
Sichel Sauternes 2016, 50% semillon 50% sauvignon blanc. Met heerlijke citrus & abrikozen-tonen

Cornelis Bar & Kitchen wijnen (1)

“Ik* ga zeker snel terug naar dit heerlijke restaurant in hartje Rotterdam!”

LINKS:

*Dit artikel is geschreven door Carin Leenders de Vries. Carin is culinair specialist. Haar motto:  “Ik wil je bewust laten worden van wat men eet en help je bij het zoeken naar eten dat bij je past”. Check haar website Passion for Food of ga voor haar recepten naar Caat Kookt

Meer over Cornelis Bar & Kitchen op deze website? Klik hier!

Ga hier naar de website van Cornelis Rotterdam

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!